28/5/11

ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ (Κυριακή 29 Μαίου 2011) !!!

Κυριακή 29 Μαίου 2011 (προ εκλείψεων) !!!

Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου
Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας





Το σήμερα κτίζει το αύριο  λέει η σοφή μας παράδοση …  και ασφαλώς έχει απόλυτο δίκιο…  



Εάν πάρουμε τα πράγματα από Αστρολογική σκοπιά, τότε θα ήταν καλό να κάνουμε μια μικρή βόλτα προς τα πίσω. Οι  εκλείψεις που άρχισαν πριν από μια διετία,  μοιάζει να ολοκληρώνουν τον κύκλο τους με ρυθμό έντονο και αφοπλιστικό. (Καλοκαίρι 2009 – Φθινόπωρο 2011) Η υπερφορτισμένη περιοχή του Κριού, (πριν από δύο και για δύο μήνες…) ενσωμάτωσε τη δύναμή της. Με τρόπο γειτονικό τη μετέφερε στη γήινη πρακτική και επίμονη γεμάτη πάθος περιοχή του Ταύρου. Εκείνος με τη σειρά του φωτίζει και υποστηρίζει το έδρανο για την επικοινωνιακή ΄΄αναμέτρηση΄΄ των Διδύμων, σε επίπεδο έκφρασης και μετάδοσης πληροφοριών. (διαδίκτυο_ δρόμοι _πλατείες). Όλα αυτά φυσικά … με τον τρόπο του σταθερού και επίμονου ρυθμού. (λόγω Ταύρου).

Η μερική έκλειψη του Ηλίου στο 11,2 των Διδύμων πρόκειται να πραγματοποιηθεί  στις 2 Ιουνίου του 2011. Ήδη άρχισε την επίδρασή της από τα μέσα του Μαΐου. Οι εκλείψεις αρχίζουν την επιρροή τους συν – πλην 15 ημέρες περίπου.  (βλέποντας με πόσο πάθος βγήκαν οι Ισπανοί στους δρόμους_μιας και ο άξονας των Διδύμων – Τοξότη σχετίζεται με τη μετάδοση της πληροφορίας και όχι μόνο…/ Ο Ταύρος παράλληλα  μετέδωσε την ΄΄ήρεμη δύναμη΄΄ με το απαραίτητο σθένος που τον διακρίνει, στοχεύοντας με γόνιμο τρόπο στο αδιέξοδο που έχει κλιμακωθεί λόγω των οικονομικών πιέσεων. Δηλαδή, στον άξονα του (Ταύρου – Σκορπιού) που σχετίζεται με την οικονομία και τις επενδύσεις). Το υπόβαθρο γόνιμο και δυνατό, μιας και ο Ταύρος και ο Μάιος θεωρούνται τα πιο γόνιμα σημεία του Ζωδιακού. Αυτό το γνωρίζουμε από πολλούς λόγους και με πολλούς τρόπους. Όμως η μεγαλύτερη απόδειξη της δύναμης αυτής είναι η ίδια η καρποφορία της φύσης, που συγκλίνει με τρόπο αδιάψευστο και συναρπαστικό.



Τα σημεία του αστρολογικού χάρτη της 29ης Μαΐου του 2011 είναι πολλά και άξια προς έρευνα. Σίγουρα όμως ο χώρος εδώ, δεν μας επιτρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατές διερευνήσεις που θα μπορούσαμε να έχουμε. Μπορούμε όμως να εξετάσουμε μερικά από τα σημεία αυτά.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι ο Ουρανός (αφυπνιστής)  εδράζει στη ζωδιακή περιοχή του Κριού (πολεμιστής λόγω του κυβερνήτη του Άρη) και έρχεται σε όψη συνόδου με εξαιρετικά μικρή έως απειροελάχιστη ανοχή από τη λίλιθ (αρχέγονα ένστικτα) στον Κριό (παρορμητική δύναμη).Άρα λοιπόν τι θα γίνει εάν αθροίσουμε τις λέξεις αφυπνιστής, πολεμιστής, παρορμητική δύναμη, αρχέγονα ένστικτα και Άρης? 

Σκεφτείτε λοιπόν ότι η σύνοδος του Ουρανού με τη λίλιθ στον Κριό, φτιάχνει ένα μηχανισμό εκρηκτικό όσον αφορά την αδρεναλίνη και την αυθόρμητη συμπεριφορά. Αυτός λοιπόν ο συνδυασμός, έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με το τετράγωνο του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, που ως γνωστόν, δείχνει την αμετακίνητη στάση των νόμων και της εξουσίας ευρύτερα. Το σύστημα που εκπροσωπείται πλήρως από τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, ρυθμίζει με αφανείς και αφανείς τρόπους, την πολιτική και στρατηγική των δυνάμεων οποιασδήποτε εξουσίας. Με τη διαφορά όμως, ότι οι εποχές άλλαξαν και η ανατρεπτική δύναμη του Ουρανού δεν θα επιτρέψει για πολύ καιρό ακόμη την αδικία και την άσκηση πίεσης. Όσο πιο πολύ πιέζεται ο κόσμος, τόσο πιο πολλούς τρόπους θα εφευρίσκει ώστε να απεμπλακεί από ψυχολογικές και πλασματικές ή πραγματικές πιέσεις.  Όπως έχουμε πει και από άλλες φορές, όσο πιο πολύ θα πιέζει το σύστημα, τόσο πιο πολύ θα πιέζει και ο κόσμος. Το ένα θα θέλει να σταματήσει το άλλο. Αυτό σαν αποτέλεσμα, θα έχει τη σύνθεση των ομάδων, όχι όμως με τρόπο κλασσικό. Αλλά με τρόπο Ουράνιο και συλλογικό.

Μάλλον τώρα θα είναι δύσκολο κάποιος να πάρει όλον τον αυτόν κόσμο με το μέρος του και ο αδέσμευτος ΄΄αρχηγός΄΄ στον Κριό που ονομάζεται Ουρανός, δεν θα θελήσει με κανέναν τρόπο να μπει κάτω από την ομπρέλα κανενός κόμματος και εξουσίας. Θα εμφυσήσει στη συλλογική δύναμη που έχει ήδη προετοιμάσει από την προηγούμενη επταετία που βρισκόταν στο ζώδιο των Ιχθύων, την ελεύθερη βούληση και ας μου επιτραπεί η έκφραση αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.  Όλη αυτή η ένταση που προετοιμάστηκε χαμηλοφώνως  από τη ζωδιακή περιοχή των Ιχθύων, εξέλιξε και αφύπνισε σε επίπεδο συλλογικό, τις διαισθητικές ιδιότητες των ανθρώπων. Οι άνθρωποι, αντιλαμβάνονται την αλήθεια δια μέσω εκλεπτυσμένων αισθήσεων. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί ποια και όλα εμφανίζονται και αποκαλύπτονται. Η γνώση αλλάζει και δεν γνωρίζουμε ακόμη προς τα πού θα πάμε. Το σίγουρο είναι, ότι θα γίνουν πολύ μεγάλες αλλαγές μέσα στην τρέχουσα επταετία, αλλά όσο ο Ουρανός κάνει τετράγωνο με τον Πλούτωνα και αντίθεση με τον Κρόνο, τότε θα δούμε και θα ζήσουμε σκληρά παιχνίδια δύναμης, στρατηγικής και άσκησης εξουσίας. 

Ο Ουρανός λοιπόν από τη θέση στην οποία βρίσκεται, θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να αλλάξει να ξεριζώσει τα κακώς κείμενα και να εκτινάξει τις άδικες και πιεστικές συμπεριφορές. Μπορούμε να μιλάμε πολλές ώρες για το θέμα αυτό, αλλά ας πάμε καλύτερα στην επόμενη πλανητική θέση. 

Η υπερφορτωμένη περιοχή του Ταύρου από τη Σελήνη (που δείχνει τη μάζα και την επιμονή της) τον Άρη και την Αφροδίτη (που δείχνουν  το πείσμα και το πάθος) αλλά και τον Ερμή (που επιμένει στην επίμονη γνώμη του), υπερτονίζονται από την Πλουτώνια επίδραση από τον Αιγόκερω. ΑΥΤΟ … ΚΑΙ ΑΝ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ !!! 

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ζωδιακή περιοχή του Υδροχόου, που συγκλίνει με τρόπο μοναδικό στην ευρηματική δύναμη της Αθηνάς και της Εστίας. Μια μόνιμη και ανεξάντλητη πηγή πνευματικής ενέργειας, έρχεται να εμπλακεί με τρόπο τετραγώνου (φύσεως Δία)  στο πάθος και στη δύναμη του Ταύρου – Αιγόκερω.

Παράλληλα, ο Ποσειδώνας – Χείρωνας από τους Ιχθύς, με τρόπο εξαγώνου, ενεργοποιούν τη Σελήνη που είναι ικανή λόγω του τριγώνου της με τον Πλούτωνα και εξαγώνου της με τον Ποσειδώνα και το Χείρωνα, να πάρει μορφή ΄΄φανατικής εξιδανίκευσης΄΄ . Μορφής όμως που μπορεί με πανεύκολο τρόπο να βρει λύσεις, αλλά ενδεχομένως και να φορτιστεί με τις ανάγκες που πηγάζουν από άλλες μορφές δόνησης και συμφερόντων! 

Η επόμενη έκλειψη που θα ακολουθήσει στα μέσα του Ιουνίου, θα συνεχίσει στη διάθεση αυτή και η τρίτη που θα ολοκληρωθεί στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω θα είναι και η προετοιμασία για το κλείσιμο των παρορμητικών εκλείψεων το Φθινόπωρο του 2011. 


Όπως θα είδατε, το κλίμα είναι αρκετά μπερδεμένο. Φανταστείτε να βάζαμε και άλλα στοιχεία τι θα γινότανε …
Αγάλι..αγάλι …
Τα συμπεράσματα δικά σας ... και προσεχώς...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου