10/5/11

ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΑ GONG ΤΟΥ DON CONREAUX

ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΑ GONG ΤΟΥ DON CONREAUX

Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ

 

Ώρα: 21:00
Έναρξη Προπώλησης: Αναμένεται ανακοίνωση

Αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας:
210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 - 14:00

Εισιτήρια προπωλούνται και στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση.

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC.

Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00
Καθημερινές, 09:00 – 21:00

Αίθουσα: 3ος Όροφος - Υπαίθριος ΧώροςΕισιτήρια:
20€ (χωρίς ποτό)



Διάρκεια: 75 λεπτά
Διοργάνωση: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ GONG

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συμμετέχουν: Don Conreaux (Νέα Υόρκη),
Mojca Morya (Σλοβενία),
Aidan McIntyre (Αγγλία)
Φιλική Συμμετοχή: Νίκος Τουλιάτος,
Γιώργος Μητσικάρης

Μετά την θερμή υποδοχή που επιφύλαξε το ελληνικό κοινό τον περασμένο Νοέμβρη στον Don Conreaux, ο μεγάλος δάσκαλος επιστρέφει στην Αθήνα το Μάιο του 2011 με τα πλανητικά γκονγκ, για μια μοναδική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Κυριακή 22 Μαΐου στις 21:00, στο αίθριο του MCF coffee | bar | resto.

Μαζί με τον Don Conreaux από τη Νέα Υόρκη, η «μούσα της Σλοβενίας» Mojca Morya Malek και ο Aidan McIntyre από την Αγγλία σε αυτή τη πρωτότυπη μουσική παράσταση με πλανητικά και συμφωνικά gong και φυσικά και αρχαϊκά μουσικά όργανα από όλον τον κόσμο, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά στοιχεία από την Ανατολική παράδοση, τον πολιτισμό των Ιθαγενών της Αμερικής και τη Δυτική Κουλτούρα στην Αρμονία των Ουρανίων Σφαιρών για την Παγκόσμια Ειρήνη σε μια συναυλία ελεύθερης πνευματικής τζαζ (free spiritual jazz) ειδικά αφιερωμένη στην Ελλάδα, την ιερή μήτρα του Δυτικού πολιτισμού.

Φιλική συμμετοχή: Ο Νίκος Τουλιάτος στα κρουστά και ο νέος ταλαντούχος μουσικός Γιώργος Μητσικάρης.

Το πανάρχαιο «Ηχείον», όπως ονομαζόταν το γκονγκ στην αρχαία Ελλάδα, αφιερώθηκε στη λατρεία της θεάς Δήμητρας και τα Ελευσίνια μυστήρια, ταξίδεψε και ρίζωσε στην Ανατολή με την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου κι επιστρέφει στη σημερινή εποχή στη Δύση έχοντας αφομοιώσει την παράδοση του Ινδουισμού και του Βουδισμού. Ως σύμβολο της πνευματικής αφύπνισης της ανθρωπότητας, συντονισμένο στις συχνότητες της μουσικής αρμονίας των ουρανίων σφαιρών του μεγάλου Έλληνα φιλόσοφου Πυθαγόρα και του Χρυσού Φυσικού Αριθμού Φ, δημιουργεί μια αποκαλυπτική πανδαισία ήχων που εισάγει τον ακροατή σε πρωτόγνωρες ακουστικές διαστάσεις και τον οδηγεί σε μοναδικές ακουστικές και νοητικές εμπειρίες.

O Don Conreaux, από το 1969, είναι ο πρώτος δάσκαλος γιόγκα στην Αμερική που αφιέρωσε τη ζωή του στην έρευνα και πρακτική των θεραπευτικών δονήσεων του γκονγκ σε συνδυασμό με τις τεχνικές της γιόγκα. Πάνω από 40 χρόνια ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να διαδώσει τη γνώση της θεραπευτικής δύναμης του ήχου και να επιδείξει τις θαυμαστές ιδιότητες των γκονγκ. Οργανώνοντας σεμινάρια, συναυλίες κι εκδηλώσεις σε όλο τον πλανήτη, αποσκοπεί στην εξάπλωση της συνειδητότητας του ανθρώπινου πνεύματος, στην εσωτερική γαλήνη και την αναγνώριση της ενότητας όλων και προωθεί την ιδέα της δημιουργίας σε κάθε πόλη του κόσμου ενός «Κήπου με Καμπάνες για την Παγκόσμια Ειρήνη» με καμπάνες κατασκευασμένες από το μέταλλο ανακυκλωμένων όπλων.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Το κύριο θέμα της εργασίας του είναι να επιδείξει και να εξηγήσει τη σπουδαιότητα του πανάρχαιου γκονγκ στον σύγχρονο κόσμο όχι μόνο για την ποικιλομορφία της μεγάλης ψυχαγωγικής του αξίας αλλά και να παρουσιάσει τη φιλοσοφία του γκονγκ, τη σχέση του και τις εφαρμογές του για τους μουσικούς, τους θεραπευτές, τους επιστήμονες, τους εκπαιδευτές και το ευρύ κοινό».

Έχει συγγράψει πολλά βιβλία για δοκίμια για το γκονγκ και τη σχέση του με την ιερή γεωμετρία του Ήχου και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Τρία από τα βιβλία του, «Η Μουσική της Πληρότητας», «Το Μέγα Έπος του Γκονγκ» και «Τα Γκονγκ του ηλιακού μας συστήματος» βρίσκονται ήδη υπό έκδοση στα ελληνικά ενώ το μουσικό – εκπαιδευτικό cd με τίτλο «Τα γκονγκ του ηλιακού μας συστήματος» κυκλοφορεί ήδη από τους Φίλους του Γκονγκ.

Η εμπειρία του γκονγκ είναι μοναδική. Από το κέντρο του γκονγκ οι δονήσεις διαχέονται προς κάθε κατεύθυνση. Η ενέργεια που ρέει επιδρά σε κάθε κύτταρο του σώματος, στο νου και στο πνεύμα. Απαλλάσσει από το άγχος και το στρες. Χάνεται η αίσθηση του εγώ. Ηρεμεί ο νους. Διευρύνεται η συνείδηση. Εξισορροπούνται όλα τα επίπεδα της ύπαρξης, σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό, πνευματικό, ενώ τα παιδιά ενθουσιάζονται και μόνο στο άκουσμά του.  Έρευνες διεξάγονται παντού στον κόσμο αυτήν την στιγμή για τις ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες του gong σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, περιπτώσεις ατόμων με ψυχικές διαταραχές, αλλά και σε τοξικομανείς και φυλακισμένους.

http://www.mcf.gr/el/whats_on/1096/?ev=i_armonia_ton_oiranion_sfairon

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου