26/1/20

ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ & ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ


ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ & ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Από την Κατερίνα Σουτλόγλου




ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ

΄΄Ίσως το εγώ μας είναι σαν το κεφάλι της μέδουσας που, αν το δούμε κατάματα παγώνουμε και αδυνατούμε να προχωρήσουμε παραπέρα γιατί παγώνει η καρδιά και το μυαλό τι να σου κάνει, φίδια, υποσυνείδητα, άστα να πάνε.
Πιο εύκολα το αντιμετωπίζουμε μέσω αντανακλάσεων στους άλλους, δηλαδή βλέπουμε τα σκοτάδια μας και καλούμαστε να τα συγχωρήσουμε και να τα αγαπήσουμε.

Όσο, λοιπόν, αποφεύγουμε την ενδοσκόπηση και βαυκαλιζόμαστε με το να θεωρούμε ότι ισχύει το παιχνίδι του ΄΄ανώτερος – κατώτερος΄΄ μεταξύ μας, ταλαντευόμαστε στη σφαίρα του ανταγωνισμού και της καταστροφικής σύγκρισης των εγώ μας και έτσι χάνουμε την ουσία, που είναι απλά να αποδεχτούμε και να αγαπήσουμε κάθε κομμάτι της ύπαρξής μας, να έρθουμε σε ειρήνη με αυτό που φέρουμε εντός μας και έτσι μόνο θα φωτιστεί η θεικότητα μας και θα υπάρχουμε αξιοπρεπώς.
Έτσι τουλάχιστον οδεύουμε προς την συγχώρεση, να συν-χωρέσουμε δηλαδή την ουσία μας, την ψυχή μας, την αλήθεια μας σε αυτό το σώμα, σε αυτή τη ζωή, στα όρια που έχουμε ονομάσει «ο εαυτός μου». 
Αν χωρέσουμε τον εαυτό μας γινόμαστε ένα με το Όλον. Αφού όλα είναι Ένα. Και το ένα είναι το Όλον.
Αυτό κι αν αξίζει να το προσπαθήσουμε΄΄!



ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

΄΄Αναλαμβάνω την ευθύνη μου θα πει ότι αναγνωρίζω μέσα μου τα προγράμματα πόνου και δεν τα μεταθέτω αλλού. Φωτίζω το μέσα μου, αντί να σκοτεινιάζω το γύρω τοπίο. Ταυτίζομαι με το φως και την αγάπη, φροντίζω τον εαυτό μου και ασχολούμαι με τη θεραπεία μου πολυδιάστατα αντί να θρέφω αρνητικά συναισθήματα χωριστικότητας, όπως ο θυμός, η αγανάκτηση, η αδικία, το μίσος, η παραίτηση.  
Επενδύω το χρόνο μου σε δημιουργικές ασχολίες που με εξελίσσουν και με βοηθούν, οτιδήποτε μα κάνει χαρούμενη και γαλήνια. 
Με αυτόν τον τρόπο οδεύω με το φως, προς το φως, για το φως! Έτσι συμβάλλω στο συλλογικό καλό και προωθώ την αγάπη, την αλληλεγγύη την αποδοχή και τη συμπόνια. 
Έτσι γίνομαι πιο Άνθρωπος ,κοιτάω ψηλά και γειώνω το πνεύμα μου στο σώμα μου΄΄. 

Κατερίνα Σουτλόγλου








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου