12/5/20

Ο+υ+ρ+α+ν+ό+ς = 891



Ο+υ+ρ+α+ν+ό+ς = 891


Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου


Ο Ουρανός είναι ένας από τους τέσσερις γίγαντες αερίων του ηλιακού μας συστήματος. Μοιάζει στη δομή περισσότερο με τον Ποσειδώνα. Είναι ο έβδομος πλανήτης σε απόσταση από τον Ήλιο, τρίτος μεγαλύτερος σε μέγεθος και τέταρτος σε μάζα (14,5 φορές αυτής της Γης).

Το χρώμα του είναι γαλάζιο
και η θερμοκρασία του -200 βαθμούς κελσίου.

Ο Ουρανός κατά τη μυθολογική εκδοχή, ήταν ο άντρας της Γης. Από αστρονομικής άποψης, κινείται σαν μια μπάλα που κυλάει. Δηλαδή, διαφορετικά από τους άλλους πλανήτες!  Παρόλα αυτά, έχει δακτυλίδια και 27 γνωστά φεγγάρια. Όλοι οι δακτύλιοι και οι δορυφόροι βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο, το επίπεδο του Ισημερινού του πλανήτη. Ανακαλύφθηκε το 1781 από τον αστρονόμο Ουίλιαμ Χέρσελ.

Από αστρολογικής άποψης, ο Ουρανός αντανακλά τα θέματα από τα οποία το άτομο θα ήθελε να ανεξαρτητοποιηθεί. Συνήθως ή σχεδόν πάντα επιλέγει δρόμο διαφορετικό, που αν δεν υπάρχει, δημιουργεί ή ανακαλύπτει ο ίδιος. Σε γενικές γραμμές δεν ανέχεται τους περιορισμούς!


ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ (ΟΨΗ) ΜΕ ΉΛΙΟ

Στην όψη του με τον Ήλιο μας δίνει εκκεντρικότητα. Στην καλύτερη περίπτωση ανεξαρτησία! Ο Ήλιος, ΄΄πλανήτης΄΄ της θέλησης, της ανάπτυξης και της δημιουργικότητας, συναντάει τον Ουρανό, πλανήτη της εξέγερσης και της επαναστατικότητας. Κάνει το άτομο να αντιδρά, μόνο και μόνο για την αντίδραση. Αναζητά με πάθος την αλλαγή και η αλλαγή γίνεται αυτοσκοπός. Συνήθως έχει αυτονομία και του αρέσει να βασίζεται αποκλειστικά στα δικά του πρότυπα.
Στο αστρολογικό αρχετυπικό αποτύπωμα, η ποιότητα Ουρανός εμφανίζεται 3 φορές.

Η πρώτη θέση, κατοικοεδρεύει στην περιοχή των Διδύμων του 3ου δεκαημέρου, δίνοντας ελεύθερο και συντροφικό πνεύμα. Η δεύτερη θέση του βρίσκεται στη ζωδιακή περιοχή του Ζυγού, στο 2ο δεκαημέρο, δίνοντας μεγαλύτερη ανεξαρτησία, ενώ η 3η θέση, αποτυπώνεται στο 1ο δεκαήμερο του Υδροχόου, που συνήθως λειτουργεί με τρόπο προοδευτικό και με κάποιο είδος επαναστατικότητας. Και τα 3 αυτά σημεία στο χάρτη, είναι σε θέση αέρα και άρα ανοικτά προς διάλογο.

Η  συνέργεια με τον Ήλιο (συνήθως) δίνει ακραίες τοποθετήσεις, ενώ παράλληλα εξαιρετικά γρήγορο πνεύμα!

Ο Ήλιος Ουρανός είναι καινοτόμος! Είναι η θέληση στο χώρο της πληροφορίας-ιδέας, η αμφισβήτηση για την έρευνα και τη γνώση, ενώ έχει την ικανότητα αναγνώρισης καινοτομίας, αλλά και την δημιουργία τεχνογνωσίας.

Η συνέργεια Ουρανού Σελήνης, δημιουργεί συναισθηματική διακύμανση. Αναζητά συνήθως, τη λεγόμενη νέα μήτρα ιδεών. Είναι αναζητητής και πάρα πολύ καλός να διαβάζει το ΄΄ρεύμα΄΄ του κόσμου. (τι ανάγκη έχει ο κόσμος). Είναι συναισθηματικά ανυπόμονος, αντισταθμίζοντας τη σχέση του αυτή, με το μέγα μέγεθος συναισθηματικής ευφυΐας που διαθέτει.

Συνήθως εκφράζει το συναίσθημά του αντιδρώντας περίεργα. Όπως για παράδειγμα, να σε αγαπά από μακριά!Η έννοια ασφάλεια και ελευθερία, αναμιγνύονται με τρόπο πρωτότυπο και μοναδικό.

Συνήθως το συναίσθημα χρωματίζεται από την έννοια της ιδέας, ενώ σίγουρα χρειάζεται χώρο να αναπνέει/σει ελεύθερα. Μέσα από κάθε ΄΄ηλεκτρική΄΄ συναισθηματική χροιά, υπάρχει η έννοια της φιλίας.

Η φιλία, εντάσσεται στο σημαντικότερο σύστημα αξιών που διαθέτει. Βλέπει τον άνθρωπο ως άνθρωπο, δίχως ιδιαίτερες προσκολλήσεις. Συνήθως το περιβάλλον του δεν κατανοεί την ανάγκη του αυτή και τότε αντιδρά έντονα!

Πιστεύει ότι δεν ανήκει σε κανέναν. Ίσως ποτέ να μην ένιωσε (βαθιά) τις ρίζες του στη γη. Ενδέχεται στο κοντινό-συναισθηματικό του περιβάλλον, να υπάρχουν πολλά είδη ανθρώπων (εθνικότητες, κοινωνική τάξη κλπ).

Ένα ακόμη στοιχείο που εκπροσωπεί τη Σελήνη (σε συνέργεια) με τον Ουρανό, είναι ότι βλέπει το κάθε τι σαν μια νέα ανακάλυψη, κάτι που στο περιβάλλον του,  μπορεί να παίρνει τη διάσταση πειραματισμός. Δεν υπάρχει για εκείνον πιο ενδιαφέρον πλαίσιο, από την έννοια της νέα ανακάλυψης!

Στην περίπτωση που τον συναντήσουμε εκνευρισμένο, τότε σίγουρα θα νιώσουμε την αύρα της ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας. Η αίσθηση θα είναι τόσο έντονη, που θα διαπερνά τα πάντα στο πέρασμά της. Στο σημείο αυτό,  μπορεί να δούμε απότομα ξεσπάσματα, που θα έχουν τη δυναμικό της χύτρας που ξεχάσαμε να ανοίξουμε ..!
Άλλες πάλι φορές, μπορεί να αναδύονται ατόφιες οι πληροφορίες … από τον υποσυνείδητο χώρο. Στη θετική του εκδήλωση, μπορεί να έχουμε δίπλα μας μια διάνοια … από άποψη ελαστικότητας.

Επειδή του αρέσει η αλλαγή, προσαρμόζεται γρήγορα και εύκολα. Αν και δεν ανέχεται τις κλειστές πόρτες συναισθηματικά, αναζητά την ελευθερία του. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να μαντέψει αλλά και να ανακαλύψει τα πάντα σε ότι αφορά τον κόσμο του συναισθήματος, αλλά με μια προϋπόθεση.  Να το έχει επιλέξει ο ίδιος!

Ο Ερμής Ουρανός είναι ο καινοτόμος. Είναι η συνέργεια της καθαρής ευφυΐας. Εδώ έχουμε ευρεσιτεχνία και ευρηματικότητα. Έχουμε τις νέες ιδέες, που συνήθως είναι μπροστά από την εποχή τους. Σε γενικές γραμμές, η ενορατική και διορατική ματιά, γίνονται έντονα εμφανείς.

Η εξερεύνηση, η εφεύρεση αλλά και η ξαφνική έμπνευση (φλας), είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την όψη αυτή. Εδώ έχουμε την έννοια της αντισυμβατικής σκέψης, ή τις σκέψεις εκκεντρικού χαρακτήρα. Στη θετική του μορφή, έχουμε λαμπερά μυαλά, γεμάτα από φρέσκιες ιδέες, που μοιάζουν με την έννοια καταιγισμός ιδεών. Είναι ο άνθρωπος που δεν προλαβαίνει να γράφει αυτά που σκέφτεται. Δεν θα έλεγε κανείς ότι ενδιαφέρεται για τις λεπτομέρειες (αυτό είναι δουλειά της Παρθένου).

Μαθαίνει εξαιρετικά γρήγορα και σκέφτεται πολλά και ταυτόχρονα πράγματα μαζί. Άλλες πάλι φορές, μπορεί να γίνει εκκεντρικός. Αναδεικνύεται (εύκολα) ο αυθορμητισμός του. 

Ένα από τα αγαπημένα του ΄΄σπορ΄΄ είναι να σπάει τα συμβατικά συστήματα σκέψης. Έχει μόνιμο διάλογο με τον εαυτό του και ίσως να μιλάει γρήγορα. Το νευρικό του σύστημα βρίσκεται πάντα σχεδόν σε υπερδιέγερση. Υπάρχει έντονα η ανάγκη να ξεκουράζεται και να αποφορτίζεται.
Η  επαφή με τη φύση, είναι το κατάλληλο γιατρικό! 

Η Αφροδίτη σε συνέργεια με τον Ουρανό, δίνει τη λεγόμενη αισθησιακή ιδιορρυθμία. Διαφοροποιεί τους κανόνες και τους όρους σε κάθε σχέση και συνεργασία.  Στην περίπτωση για παράδειγμα που θα ήταν εργοδότης, θα έκανε κολλητό του τον υπάλληλο του, ή θα έδινε τη διάσταση της ερωτικής φιλίας, ενώ παράλληλα δεν θα ήταν εύκολο για εκείνον να ξεχωρίσει τους ρόλους. Και για να γίνω κ πιο σαφής, ερωτεύεται κυρίως τους φίλους του. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι κάλλιστα, μπορεί να μείνει σε ένα πλατωνικό επίπεδο, αν και τις περισσότερες φορές συμβαίνει το αντίθετο.

Η Αφροδίτη εκτός από το θέμα των σχέσεων, έχει να κάνει και με τις αισθήσεις, που σε αυτήν την περίπτωση, αποκτούν τρόπο εκκεντρικό. 

Συνήθως σε αυτά τα άτομα αρέσει να κάνουν σχέσεις που να διαφέρουν πολύ από τις δικές τους συνήθειες. Στην περίπτωση όμως της φιλίας, αναζητούν κυρίως ομοϊδεάτες.
Σίγουρο είναι ότι στα ερωτικά τους ζητήματα διατηρούν τον αέρα της ελευθερίας, που τους είναι απαραίτητος και πολύτιμος. Είναι οι άνθρωποι που κάνουν ανοικτές σχέσεις. Τους ενθουσιάζει έντονα ο πειραματισμός! Θα μπορούσαν να μείνουν σε μια σχέση για πάντα, φτάνει να μην τους στερήσετε την ελευθερία. Πάνω απ όλα σας θέλουν για φίλους. Αν τους πιέσετε ή τους κόψετε τον αυθορμητισμό, δεν θα τους ξαναδείτε ποτέ (κάτω από το φίλτρο προσέγγισης).

Στην αρνητική του προσέγγιση δεν μένει σε μια σχέση, γιατί πάντα το καινούριο έχει να πει κάτι το διαφορετικό. Σε γενικές γραμμές δεν δένεται συναισθηματικά (όπως το ξέρουμε) με την κλασσική έννοια. Δεν ενδιαφέρεται για ότι έχει ήδη  διατυπωθεί.

Ο Άρης σε συνέργεια με τον Ουρανό, είναι η καθαρή έννοια της επανάστασης στην πράξη (και όχι στη σκέψη όπως στην περίπτωση του Ερμή). Είναι ο ταραξίας, που με απότομο και αιφνιδιαστικό τρόπο, που θα κάνει την παρουσία του αισθητή. Δεν ανέχεται περιορισμούς, μπορεί να γίνει οξύθυμος και ανατρεπτικός. Είναι ο τύπος που θα αναποδογυρίσει το τραπέζι εάν χρειαστεί, ή ακόμη ο άνθρωπος που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε ριψοκίνδυνο.

Κινητοποιείται άμεσα όταν κάτι … χρειάζεται ένα βήμα πάρα πέρα. Μπορεί να είναι ο κασκαντέρ του κινηματογράφου, αλλά μπορεί να είναι & αυτός που πολεμά επί της ουσίας. Θα του έκανε ίσως καλό να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες έτσι ώστε να αποφορτίσει την έντονη ενέργεια που διαθέτει.

Θα τον δούμε να οδηγεί στους δρόμους σα ραλίστας, αν και καλό θα ήταν να είναι προσεκτικός στις κινήσεις του. Ο ίδιος όμως, δεν έχει την ίδια αντίληψη, διότι η ταχύτητα και κάθε τι εξτρεμ  του δίνει μεγάλη ευχαρίστηση. Δεν φοβάται σχεδόν ποτέ και σε γενικές γραμμές είναι ατρόμητος.

Μάχεται για την ελευθερία και αναζητά νέους δρόμους δράσης προς την κατεύθυνση αυτή!

Σε επίπεδο σεξουαλικότητας, νιώθει ελεύθερος να αυτοσχεδιάσει (σε πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις). Η υπέρμετρη και απότομη δυναμική του στα μάτια τρίτων, μπορεί να μεταφραστεί ως βία. Στην περίπτωση που θυμώσει και ξεσπάσει, πετά  πράγματα στον αέρα. Καλό για εκείνον θα ήταν να αναγνωρίσει τη δύναμη του και να είναι λίγο περισσότερο προσεκτικός.

Μια Ουράνια δράση σε κάθε περίπτωση, είναι καινοτομική!


Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου, 
Σύμβουλος Ολιστικής & Συνδυαστικής Αστρολογίας, Reiki Master Teacher, Ερευνήτρια.


*New Age Astrology 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου