19/6/11

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ ΠΑΖΛ - ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ (ΙΟΥΝΙΟΣ 2011)


ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 
ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ ΠΑΖΛ 
ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ (ΙΟΥΝΙΟΣ 2011)




Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς; Ο νοών νοείτω;
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα; Ο κύβος ερρίφθη ;





Τι μέλλει γενέσθαι ;
Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου
Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας


Πολλές οι απόψεις πολλά τα ενδεχόμενα και άλλα τόσα τα συμφέροντα διαφορετικού τύπου  … που περιπλέκουν και μπερδεύουν το ήδη ασαφές και θολό πεδίο δράσης. Ας δούμε όμως και Αστρολογικά τι σημαίνουν όλα αυτά. Μια προσεκτική μελέτη θα μας αποκαλύψει πολλά.

Οι  εκλείψεις που άρχισαν στις 7 Ιουλίου του 2009 (στον άξονα Καρκίνου Αιγόκερω), ολοκληρώνουν το διετή τους κύκλο την 1η Ιουλίου του 2011.

Η πίεση του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω συγκρούεται με  την αναπόφευκτη και απρόβλεπτη δύναμη του Ουρανού. Ο Κρόνος από το Ζυγό δημιουργεί από την πλευρά του πιέσεις που δοκιμάζουν τους νόμους. Τα κοινωνικά θεμέλια  κάθε χώρας βρίσκονται σε κλιμακωτή περίοδο κρίσης. Παράλληλα, οι δύο πρώτες εκλείψεις του Ιουνίου στον άξονα Διδύμων – Τοξότη, (2 & 15 Ιουνίου 2011) έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους. (άρχισαν την επιρροή τους το Δεκέμβριο του 2010). 

Και τέλος, η 3η και μερική έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου του 2011 στην 09,13 του Καρκίνου, θα ενεργοποιήσει τον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω. Δηλαδή με άλλα λόγια τις οικογενειακές και τις κοινωνικές αξίες. 

Για να βάλουμε όμως τα πράγματα στη σειρά, θα εξετάσουμε τη θέση του Κρόνου. Ο Κρόνος, ο πλανήτης της τάξης και του αποτελέσματος, ήταν όλο αυτό το διάστημα σε ανάδρομη κίνηση. (φαινομενική και όχι πραγματική). Αυτό σχετίζεται με τους νόμους και την τάξη, μιας και ο Κρόνος βρίσκεται στο Ζώδιο της δικαιοσύνης (ζυγαριά – νόμοι) Ζυγός. 

Στις 26 Ιανουαρίου του 2011, ο Κρόνος  μπήκε σε πορεία ανάδρομης φοράς.(στην 17,36 του Ζυγού).  Άρα λοιπόν, οι κοινωνικές εξελίξεις δεν ήταν δυνατόν να εμφανιστούν στο προσκήνιο λόγω της ανάδρομης θέσης του. Ωστόσο, οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι δούλεψαν προς όφελος του συστήματος.  

Επειδή όμως όλα μπορεί να αλλάξουν με τρόπο άξαφνο και διαφορετικό από τις προβλεπόμενες καταστάσεις, ο Ουρανός στα μέσα του Μαρτίου 2011, μπήκε και πάλι* στο ζώδιο του Κριού. Αυτό πυροδότησε την προσωπική βούληση. Ο συνδυασμός από το Ζυγό, κινητοποίησε τις ομάδες. Ομάδες, που με τρόπο σύνθεσης Ουρανού - Κριού και Ζυγού, έφεραν τα αποτελέσματα που έχουμε δει μέχρι στιγμής. (για τις ευρωπαϊκές κινητοποιήσεις και με τη βοήθεια του Ταύρου). 
Ο Ουρανός επίσης, σχετίζεται με το διαδίκτυο αλλά και με τις νέες ιδέες.

Αργότερα, στις αρχές του Απριλίου είδαμε τον Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων και παράλληλα τον Χείρωνα. Οι δύο αυτές επιρροές  κατά κάποιον τρόπο, ρύθμισαν εξιδανίκευσαν (και θα συνεχίσουν) αλλά και αναζωπύρωσαν την έννοια που συνηθίζουμε να αποκαλούμε ΄΄ιερός σκοπός΄΄. Ταύτιση και ενότητα του συλλογικού γίγνεσθαι θα μπορούσαμε να ονομάσουμε τη συνέργεια των δύο αυτών πλανητών. 

Πιο μετά, η πληθώρα των πλανητών (στέλιουμ) από το  ζώδιο του Κριού, πυροδότησαν την ένταση των λαών της Αφρικής. Οι λαοί της Β. Αφρικής, έδωσαν και  θα συνεχίσουν τη μάχη τους με το εκρηκτικό κοκτέιλ Ουρανού και ακόμη 6 πλανητών από το ζώδιο του Κριού. Εκεί βέβαια είδαμε και ωμή βία. Ο Κριός είναι πολεμιστής και ο Ουρανός είναι επαναστάτης. Πολύ και μεγάλη η ένταση και δυστυχώς ακραίες οι καταστάσεις. Ο Ουρανός όταν αναγκάζεται  (λόγω χρόνιας πίεσης) να απελευθερώσει, μπορεί να γίνει σκληρός και ακραίος όταν βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού. Όσο πιο πολύ πιέζει ο Πλούτωνας (με τετράγωνο) από τον Αιγόκερω (σύστημα), τόσο πιο πολύ ο Ουρανός θα εξευρίσκει ξεχωριστές και μοναδικές ιδέες για ανεξάρτητη θέση - βούληση.

Ο Φετινός Μάιος, και που ως γνωστόν είναι και  ο μήνας της γονιμότητας αλλά και της πρακτικής ικανότητας - γείωσης, ένωσε τις δυνάμεις του με τον Κριό.  Με τη Σελήνη στο Ζυγό στις 15 Μαΐου, άρχισαν τα φαινόμενα.** Τα τρίγωνα Αφροδίτης – Άρη – Πλούτωνα, ενεργοποίησαν την ήρεμη δύναμη του Ταύρου!  Και φυσικά, κλονίστηκαν οι αξίες. Ο Ταύρος εκφράζει τον άξονα των συναισθηματικών και των ψυχολογικών αξιών. Παράλληλα είναι και ο δεύτερος οίκος της Ελλάδας (ασφάλεια)). Φυσικά, είναι και το ζώδιο που έχει να κάνει με την Παγκόσμια οικονομία. Ο δε Πλούτωνας εκφράζει  τους άγραφους νόμους. Το ερώτημα ήταν. Πως μια Ευρώπη θέλει να πετάξει έξω την Ελλάδα; Ξεχνάει ότι το όνομά της πηγάζει από την Ελληνική Μυθολογία;

Με τη σειρά τους οι  2 εκλείψεις στον άξονα Διδύμων – Τοξότη, ενεργοποίησαν τον κόσμο να βγει στους δρόμους. Εάν κοιτάξουμε τον Αστρολογικό χάρτη της Ελλάδας, θα δούμε ότι η Σελήνη βρίσκεται στους Διδύμους, ο Άρης στον Τοξότη και η Αφροδίτη στους Ιχθύς. Το συμπέρασμα που βγάζουμε, είναι ότι και οι δύο εκλείψεις ενεργοποίησαν  την αυθόρμητη αντίδραση του Έλληνα. Μην ξεχνάμε, ότι ο άξονας Διδύμων – Τοξότη έχει να κάνει με τους δρόμους σε γενικό επίπεδο, αλλά και με την εξωτερική πολιτική. Διόλου τυχαίο βέβαια, ότι  η ατάκα της κινητοποίησης  προήλθε από το εξωτερικό. 

Φυσικά να πούμε ότι και ο ωροσκόπος του Έλληνα ανήκει στο ζώδιο του Κριού. Εάν κανείς το φιλοσοφήσει λίγο περισσότερο, θα καταλάβει πόσο αντιδραστικός λαός είμαστε. Λίγο αντιδραστικοί, λίγο έφηβοι, λίγο ρομαντικοί αλλά και περιπετειώδεις. Μα πάνω απ΄ όλα, πολυμήχανοι και ευρηματικοί !  Όταν βάζουμε ένα κοινό στόχο, αποδεικνύεται περίτρανα  ότι τα καταφέρνουμε. Μόνο να μην μας βάλουν κανόνες οι άλλοι. 

Τους κανόνες πρέπει να τους εμπνευστούμε και κυρίως να εξυπηρετούν τα πανανθρώπινα ιδεώδη. Αυτή είναι η καλή πλευρά της φύσης μας. Ας κρατήσουμε αυτή και ας συνεχίσουμε για το γενικό καλό. 

Μερικές φορές βέβαια, χαζεύουμε το ηλιοβασίλεμα, γράφουμε ποιήματα, ζωγραφίζουμε, ερωτευόμαστε και χανόμαστε σαν τα μικρά που χαζεύουν. Φυσικά αυτό δεν είναι καθόλου κακό, φτάνει το χάζεμα να είναι δημιουργικό και παραγωγικά χρήσιμο. Η τέχνη είναι ένας άξονας που θα μπορούσε με καλό τρόπο να εξισορροπήσει την ανέμελη  στάση που έχουμε ως λαός. Ας αυτοσχεδιάσουμε λοιπόν και ας αφήσουμε αυτούς που ξέρουν καλύτερα να μας οδηγήσουν.

Για να ξαναγυρίσουμε όμως λίγο στα Αστρολογικά, (γιατί η Αφροδίτη στους Ιχθύς και μόνο που την αναφέρεις σε πάει ταξίδια) να πούμε το εξής: 
Αξιοσημείωτο είναι, ότι 2 αρχηγοί κομμάτων ανήκουν στο ζώδιο των Διδύμων. Η επιρροή των 2 εκλείψεων ήταν κάτι που ταρακούνησε τη θέση τους αρκετά. Η ιδέα του ανασχηματισμού ήταν μια λύση, μόνο που αυτή η λύση έγινε και πάλι στο μεταίχμιο 2 εκλείψεων, Αυτό  δεν μας εγγυάται ότι ο χρόνος που θα παραμείνει η νέα αυτή μορφή κυβέρνησης θα έχει χαρακτήρα μόνιμο. Σίγουρα έχουμε και την 3η έκλειψη, η οποία θα επηρεάσει το ίδιο το κόμμα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην εξουσία. Εάν την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου περπατήσουν όλα καλά, τότε μάλλον είναι εξαιρετικά πιθανό, στα μέσα του Φθινοπώρου να έχουμε και πάλι εκλογές. Ο Ήλιος στην Παρθένο και ο Ήλιος στο Ζυγό, θα πυροδοτήσουν και πάλι την ενέργεια των εκλείψεων του Ιουνίου. 

Το τι θα γίνει, θα το παρατηρήσουμε και θα το επεξεργαστούμε. Έως τότε, έχουμε να δούμε πολλά…… Η συνέχεια στους δρόμους και στις πλατείες θα συνεχιστεί. Κυρίως από το Φθινόπωρο θα δούμε πολλές και σημαντικές αλλαγές!  Ας σκεφτούμε ανοικτά, πρακτικά, θετικά και ώριμα. Εμείς μπορούμε να πάμε το μέλλον μπροστά! Άλλωστε τι Ήλιος – Ουρανός είμαστε! Είμαστε  πρωτοπόροι! Εφευρέτες!  Ας το θυμηθούμε και ας το ενεργοποιήσουμε!

Καλή μας συνέχεια.


*(την προηγούμενη φορά που μπήκε ο Ουρανός στον Κριό, ήταν στα τέλη Μαΐου του 2010 και παρέμεινε μέχρι και τις αρχές Ιουλίου του 2010 που ξαναγύρισε ανάδρομος. Σε ορθή πορεία επανήλθε στις 6 Δεκεμβρίου του 2010 σε συνδυασμό με δύο εκλείψεις, που είχαν τα προμηνύματα της Άνοιξης του 2011).

**(Ήταν σαν να έριξε λάδι στη φωτιά - σπίρτο στα ανέκφραστα συναισθήματα του Έλληνα. Η ανεπανάληπτη ατάκα ενός Έλληνα φοιτητή από την Ισπανία, έφερε συγκλονιστικά αποτελέσματα στην απόφαση του ‘Έλληνα πολίτη. Επιτέλους κινητοποιήθηκε. Βγήκε στις πλατείες. Λαϊκή συνέλευση, αποφάσεις, διεκδικήσεις, ενότητα, επικοινωνία και κάθε ηλικία βγήκε στους δρόμους. Είχαν όλοι ένα κοινό στόχο και δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο. Επιτέλους οι Έλληνες ενώθηκαν και ξύπνησαν. Ως εκ θαύματος, η κατάθλιψη του Έλληνα ρυθμίστηκε με τρόπο μαγικό. Έγινε ενεργός πολίτης. Κάτι που ήταν φυσικά αναμενόμενο να γίνει με την έλευση του Ουρανού στον Κριό. Ο Έλληνας έτσι κι αλλιώς είναι Ουράνιος. Η σύνοδος Ήλιου – Ουρανού προκύπτει από τον Αστρολογικό χάρτη της Ελλάδας)

Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας 





Σχετικά κείμενα:
Θερινό ηλιοστάσιο - Καλοκαίρι 2011:

Εκλείψεις και ζώδια καλοκαίρι 2011: 
http://ouranokatevatoi.blogspot.com/2011/06/2011.html
Ο κύβος ερρίφθη;:
http://ouranokatevatoi.blogspot.com/2011/05/2011_13.html
Σκέψεις που οδηγούν σε εκλογές;
http://ouranokatevatoi.blogspot.com/2011/05/blog-post_7473.html
Η Αφροδίτη στους Διδύμους :
http://ouranokatevatoi.blogspot.com/2011/06/h-2011.html
Κυριακή 5 Ιουνίου 2011:
http://ouranokatevatoi.blogspot.com/2011/06/5-2011-6.html
Η μεταμόρφωση της Ευρώπης:
http://ouranokatevatoi.blogspot.com/2011/06/1556-11-2012.html
Κυριακή 29 Μαΐου:
http://ouranokatevatoi.blogspot.com/2011/06/1556-11-2012.html
Λαοθάλασσα από νέους διαδηλωτές:
http://ouranokatevatoi.blogspot.com/2011/05/blog-post_8645.html
Πανσέληνος Μαΐου / Τι μέλλει γενέσθαι :  






 Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου 
Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας
dina_vlahopoulou@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου