22/6/11

ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ (ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011)


ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ (ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011)

Κωνσταντίνα  Βλαχοπούλου
Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας



Κι ύστερα από όσα είδαμε :http://ouranokatevatoi.blogspot.com/2011/06/2011_19.html ήρθε και η σειρά του Καλοκαιριού. Μια προσεκτική παρατήρηση μας δείχνει την κρισιμότητα - σοβαρότητα της εποχής. Ένα καλοκαίρι που μας κάνει ποδαρικό στο μεταίχμιο 2 εκλείψεων. Η μία ολική και Σεληνιακή στις 15 Ιουνίου και η επόμενη μερική  και Ηλιακή στο ζώδιο του Καρκίνου. ( 1η Ιουλίου 2011). 

Αφού  προηγήθηκαν  ήδη δύο (2 Ιουνίου & 15 Ιουνίου), σειρά έχει η τρίτη και τελευταία έκλειψη του καλοκαιριού. Οι δύο προηγούμενες αφορούσαν το  μεταβλητό σταυρό,  (Δίδυμοι – Τοξότες, Παρθένοι – Ιχθύες) ενώ σειρά τώρα έχει ο παρορμητικός. (Καρκίνοι – Αιγόκεροι, Κριοί – Ζυγοί).Όπως ήδη έχουμε αναφέρει από προηγούμενες φορές, πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας διετούς πορείας των εκλείψεων στον άξονα αυτό. Οι εκπρόσωποι του 1ου και του 2ου δεκαημέρου θα νιώσουν περισσότερο την επίδρασή της. 

Κάθε φορά που γίνονται εκλείψεις, είναι ευκαιρία να εμβαθύνουμε και να ακούσουμε τον εσωτερικό μας εαυτό. Είναι σαν να υπάρχει μια πύλη ανοικτή που μας δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσουμε καλύτερα τι είναι αυτό που μας συμβαίνει. Αυτό κυρίως, όταν η έκλειψη είναι Σεληνιακού τύπου, μιας και η Σελήνη συνδέεται με τον Ψυχισμό και το υποσυνείδητο. Παρόλα αυτά, έχει να κάνει με την αυθόρμητή μας συμπεριφορά. Αντιθέτως, η Ηλιακή είναι φως, και τα πάντα εμφανίζονται κάνοντας τα φαινόμενα ορατά. 

Έτσι λοιπόν, η Ηλιακή έκλειψη στον άξονα των παρορμητικών ζωδίων, ενδεχομένως να φέρει στην επιφάνεια τις πραγματικές αξίες που αφορούν την πατρίδα, την οικογένεια αλλά και τη θρησκεία. Σε γενικές γραμμές, αξίες που αφορούν την οικογένεια και την κοινωνία. 

Η 3η έκλειψη του Καλοκαιριού είναι μια έκλειψη, στην οποία ο Πλούτωνας συμμετέχει με όψη αντίθεσης. Αυτό πρακτικά μπορεί να σημαίνει ότι ενδέχεται  να ακούσουμε πολλούς και ποικίλους εκβιασμούς  που αφορούν εδαφικές διεκδικήσεις κρατών.  Μπορεί επίσης  να δούμε κοινωνικά θεμέλια και παραδόσεις να κλονίζονται με άκομψο ή ακόμη και εξαναγκαστικό τρόπο. Η κοινωνία στο σύνολό της μπορεί να δεχτεί σκληρές αποφάσεις από τον άξονα της εκάστοτε εξουσίας.  

Μπορεί να δούμε υψηλά κυβερνητικά στελέχη, να έρχονται πραγματικά σε πολύ δύσκολη θέση. Αυτό μπορεί κάλλιστα να σημαίνει, ότι εάν δεν προσαρμοστούν υπάρχει και ο κίνδυνος να χάσουν τη θέση τους. Αυτό φυσικά αφορά το παγκόσμιο σκηνικό και δεν αναφέρομαι στην πολιτική κατάσταση της χώρας. Όσον αφορά τα θέματα που σχετίζονται με την εσωτερική πολιτική, υπάρχει το εξαιρετικά μεγάλο ενδεχόμενο το φετινό Φθινόπωρο να φανεί εξαιρετικά κρίσιμο.

Το αξιοσημείωτο σημείο του χάρτη αυτής της έκλειψης, (εκτός από την αντίθεση του Ήλιου – Πλούτωνα) είναι ότι ο ωροσκόπος της βρίσκεται σε σύνοδο με το Β. Δεσμό και σε σύνοδο με το γαλαξιακό κέντρο. Αυτό μας κάνει να καταλάβουμε πόσο κρίσιμο είναι αυτό το καλοκαίρι για το μέλλον της ανθρωπότητας. Σίγουρα η τάση του κόσμου θα είναι να επαναπροσδιορίσει τις φιλοσοφικές του αξίες και να τις φιλτράρει δια μέσω της εμπειρίας του. Θα κάνει διάφορα πράγματα. Θα δοκιμάσει τα πάντα, προκειμένου να έχει την εμπειρία ότι προσπάθησε. Η κίνηση και η έμπρακτη συνειδητή συμμετοχή στο πλαίσιο αυτό θα είναι το χαρτί που θα διαμορφώσει το μέλλον της ανθρωπότητας. Η γνώση και η δικαιοσύνη θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακόμη και η εμπλοκή των θρησκευτικών παραδόσεων θα εμπλακεί μέσα στο επερχόμενο κλίμα. Με λίγα λόγια, πολλοί φορείς, πολλές ομάδες πολλά και διαφορετικά μέτωπα, θα εμπλακούν στην παγκόσμια συνείδηση με στόχο τη νέα τάξη πραγμάτων. Τη νέα τάξη πραγμάτων, που θα προκύψει από τη συλλογική προσπάθεια για ένα νέο μοτίβο δράσης. Από το εξωτερικό κυρίως, θα ακούσουμε πολλές και σαρωτικές αλλαγές. Η κατεύθυνση που θα πάρουν αυτές οι αλλαγές, θα εξαρτηθούν από τη συνειδητή στάση του παγκόσμιου πολίτη. 

Μην ξεχνάμε, ότι βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση και ο Ουρανός με τον Κρόνο. Το Ταφ τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού – Πλούτωνα (μια αντίθεση και 2 τετράγωνα) συγκρούεται με εξαιρετικά δυνατό και δύσκολο τρόπο. Είναι σαν να υπάρχει η ανάγκη να αλλάξει ολοκληρωτικά το παγκόσμιο πολιτικό σύστημα. Αυτό φυσικά είναι αναμενόμενο να μην έχει την τύχη των αγανακτισμένων, γιατί όπως ήδη έχουμε δει, εκτός Ευρώπης τα πράγματα γίνονται με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να αποκαλέσουμε ειρηνικό.


Η σύνοδος Χείρωνα Σελήνης Ποσειδώνα σε εξάγωνο με το Δία, θα παίξει ρόλο θεραπευτικό. (στο συλλογικό).
Η Θηλυκή ενέργεια θα παίξει ρόλο καθοριστικό. (Τρίγωνο Αθηνάς, Εστίας, Αφροδίτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου