14/1/10

TO VIDEO THΣ ΗΜΕΡΑΣ...14.01.2010...MARINA AND THE DIAMONDS | OBSESSIONS

1 σχόλιο:

  1. Αντιγράφουμε από το ΒΗΜΑ
    Ενα ποπ διαμάντι γεννιέται
    Εκθειαστικά τα σχόλια του βρετανικού μουσικού Τύπου για την ελληνο-ουαλλή τραγουδοποιό Μαρίνα Ντιαμάντις, προτού καν κυκλοφορήσει το άλμπουμ της

    H Μαρίνα Ντιαμάντις - ελληνιστί Διαμαντή- είναι μια νέα καλλιτέχνις στις φλέβες της οποίας κυλά ελληνικό (από τον πατέρα της) και ουαλλικό αίμα. Ο λόγος όμως που αξίζει να ασχοληθούμε ιδιαιτέρως μαζί της δεν είναι τόσο η διπλή καταγωγή της όσο το γεγονός ότι στα μέσα Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της: όσοι το έχουν ήδη ακούσει το συγκρίνουν με τις καλύτερες δουλειές της Κέιτ Μπους και των Siouxsie Αnd Τhe Βanshees, ενώ το όνομά της φιγουράρει στο Νο 2 της δεκάδας με τα πλέον ελπιδοφόρα ονόματα της νέας χρονιάς την οποία συντάσσει το ΒΒC- και σπανίως πέφτει έξω. Το άλμπουμ φέρει τον τίτλο «Family jewels» και το υπογράφει ως Μarina & Τhe Diamonds. Ολοι πιστεύουν ότι το «Diamonds» αναφέρεται στο επίθετό της. Εκείνη ωστόσο διευκρινίζει ότι «διαμάντια είναι το κοινό μου». Αυτό το τελευταίο έχει αρχίσει να αυξάνεται- βοηθουσών και των διθυραμβικών κριτικών του βρετανικού Τύπου.

    Η Μαρίνα Διαμαντή γεννήθηκε στο Αμπέργκαβενι της Ουαλλίας και, όπως λέει η ίδια σε συνέντευξή της στο ΒΒC, «το πρώτο τραγούδι μου το έγραψα στα επτά μου χρόνια. Αναφερόταν σε μια πεταλούδα. Αλλά ήταν τόσο απαίσιο που δεν ξαναέγραψα παρά μόνο δέκα χρόνια αργότερα». Είναι αυτοδίδακτη και όταν ξεκίνησε να γράφει μουσική δεν ήξερε να παίζει κανένα μουσικό όργανο ούτε να διαβάζει μουσική.
    η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ....

    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=309392&dt=14/01/2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή