18/12/09

«Αρχή & Τέλος, Η Ιστορία του Σύμπαντος»

Εγχειρίδιο Κοσμολογίας – Αστροφυσικής

του κ. Σταύρου Αυγολούπη, καθηγητή Αστρονομίας του ΑΠΘ




Αφορμή για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου στάθηκε ο εορτασμός του Παγκόσμιου Έτους Αστρονομίας 2009, που είχε ως κεντρικό σύνθημα:
«Το Σύμπαν στη διάθεσή σου να το ανακαλύψεις.»
Η πρόκληση αυτή γίνεται επιταγή για τον σύγχρονο μορφωμένο άνθρωπο. Οι πολυάριθμες διαστημικές αποστολές των τελευταίων δεκαετιών μας έχουν εξοικειώσει με το εγγύς διαστημικό περιβάλλον. Το ηλιακό μας σύστημα είναι πια η ευρύτερη γειτονιά μας. Στον 21ο αιώνα η Αστρονομία δεν είναι πλέον μια ελιτίστικη γνώση. Η Αστρονομία είναι μια φυσική προέκταση της Γεωγραφίας.

Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε περισσότερη ομορφιά, αν ταξιδέψετε με τον νου παρά με το μάτι. Θα βρείτε απαντήσεις για τη γένεση και τον κύκλο ζωής των άστρων, σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις. Πρώτη ύλη, οι παρατηρήσεις που μας προσφέρουν καθημερινά επίγεια και δορυφορικά τηλεσκόπια σε όλες τις περιοχές του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Το πόνημα αυτό φιλοδοξεί να συμβάλει σε μια διευρυμένη παιδεία, αναγκαία για τον σύγχρονο άνθρωπο, η οποία έχει ως στόχο τη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στις θετικές και τις λεγόμενες “ανθρωπιστικές” επιστήμες.
Χαρακτηριστικά:
ISBN:   978-960-89049-9-6
Αριθμός Σελίδων:  108
Διαστάσεις:  22x22cm
Εκτύπωση:  Έγχρωμη
Βιβλιοδεσία:  Χαρτόδετο
Έτος Έκδοσης:  2009
Λιανική Τιμή: €18,89



(c) 2001-2009 'ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης'
Δημήτριος Τσάμπουρας & Σια Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου