15/11/14

Ορθόδρομος Ποσειδώνας εν όψη ... !

Αύριο Κυριακή 16 Νοεμβρίου, ορθοδρομεί ο Ποσειδώνας  στην 4,48 των Ιχθύων. Κάτι δηλαδή που μοιάζει να είναι παρέα με τον Φομαλώ* (το στόμα του ψαριού) που όπως λέει και ο ερευνητής Γράβιγγερ (αναφερόμενος στην παραδοσιακή γνώση), 
είναι μια ΄΄Ισχυρή ευμενής επίδραση΄΄. 


Αξίζει να παρατηρήσουμε ότι ο ωροσκόπος της ορθοδρόμησης του Ποσειδώνα, γίνεται στο ζώδιο του Τοξότη, που ναι μεν είναι επιρροή Διός, αλλά το τι θα φέρει … (με ή χωρίς μεγέθυνση) … κανείς δεν το ξέρει με ακρίβεια να πει. (Καλό για εμάς, γιατί ο Τοξότης ως κοσμικός κυβερνήτης του 9ου οίκου, έχει να κάνει με τους ξένους και το εξωτερικό). 

Από την άλλη όμως, ο Πλούτωνας και ο Άρης στον 1ο οίκο της ορθοδρόμησης σε τετράγωνο με τον Ουρανό, μόνο γαλήνη δεν μπορεί να φέρει… Δυο ισχυροί οίκοι δηλαδή, ο 1ος με αυτά που προαναφέραμε, και ο 4ος γωνιακός, που εμπεριέχει έναν Ουρανό πολεμοχαρή λόγω θέσεως ... και επιπροσθέτως εντονότατου τετραγώνου με τον Άρη – Πλούτωνα …. (που κάνουν ένα τζιιιιζζζζ …και πάλι τζιζζζζζζζ ) !




Το ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου εντοπίζεται στον ίδιο τον Ποσειδώνα, που βρίσκεται στον 3ο οίκο μαζί με το Χείρωνα … σε αντίθεση με τη Σελήνη στην Παρθένο. Δεν θέλω να κάνω σενάρια, αλλά είναι άξιο παρατήρησης. Το σίγουρο όμως είναι, ότι  θα έχουμε τρικλοποδιές, αλλά και  εν συνειδήσει απάτες …  !

Ένα υποθετικό σενάριο για το κοσμικό ωροσκόπιο, είναι ότι μπορεί να δούμε πολλά ΄΄τραγελαφικά΄΄ στο υδάτινο στοιχείο, όπως π.χ επίδειξη δύναμης των υπερδυνάμεων ή καμουφλάζ, αλλά και κίτρινο τύπο …



Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι η επίδειξη δύναμης θα έχει προφανώς υπέρογκο μέγεθος, λόγω ότι οι κοινωνικοί Πλανήτες εμπλέκονται με τον Πλούτωνα. Αναλυτικά, θα μπορούσαμε να δούμε το Δία στο μεγαλοπρεπές και φανταχτερό ζώδιο του Λέοντα, να τετραγωνίζει τον Κρόνο από το ζώδιο του Σκορπιού, σε αμοιβαία υποδοχή με τον Πλούτωνα από το άλλο ζώδιο εποπτείας, Αιγόκερω ! Αν προσθέσουμε την πυροδότηση του Άρεως από τα τετράγωνα, …… ε......για να δούμε .....τι θα δούμε στην Παγκόσμια Σκακιέρα ! 

Ας είμαστε παρατηρητές !

Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου




* Φομαλώ ή Φομαλχώ (Fomalhaut) είναι το ιδιαίτερο όνομα του αστέρα α του αστερισμού Νότιος Ιχθύς (Alpha Piscis Austrini, α PsA). Είναι ο κατά πολύ φωτεινότερος όλων των αστέρων του αστερισμού και ξεχωρίζει σε όλη την περιοχή εκείνη του ουρανού. Από την Ελλάδα ο Φομαλώ φαίνεται χαμηλά στον νότιο ουρανό τα φθινοπωρινά και δεκεμβριάτικα βράδυα, αλλά είναι εύκολα ορατός τους περισσότερους μήνες του έτους από το Νότιο Ημισφαίριο.

Ο Φομαλώ έχει ιδιαίτερη θέση στην ιστορία της έρευνας για πλανήτες πέρα από το Ηλιακό Σύστημα, καθώς φιλοξενεί το πρώτο σώμα γύρω από άλλο αστέρα του οποίου η εικόνα λήφθηκε στο ορατό φως (βλ. Φομαλώ b), μια ανακάλυψη που έγινε από τον Ελληνοαμερικανό αστρονόμο Πολ Κάλας[1] το 2008.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου