26/11/14

Πρόσκληση ‘’Το μονοπάτι του Ρέικι’’, Παρουσίαση Βιβλίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Παρίδη ‘’Το μονοπάτι του Ρέικι’’ που θα γίνει την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου στις 07:00 μμ στο βιβλιοπωλείο Πύρινος Κόσμος.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι ομιλητές:

Νίκος Κορακίτης: Παθολόγος, Ομοιοπαθητικός Ιατρός.
Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου: Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας, Reiki Master Teacher, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ρέικι.
Βασιλική Δεληστάθη: Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια  
Μαρουσώ Χαλκιά: Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή Θεραπεύτρια, υπεύθυνη ομάδας υποστήριξης ασθενών τελικού σταδίου, συντονίστρια ειδικών ομάδων εξαρτημένων ατόμων με ιστορικό βίας.

 Λίγα Λόγια για το Βιβλίο

Ο λόγος που γεννήθηκε αυτό το βιβλίο είναι για να μεταδώσει, όσο πιο απλά και περιεκτικά γίνεται, τη φιλοσοφία του Ρέικι, τον τρόπο λειτουργίας του και την ειδική ενεργειακή του δράση πάνω στο σώμα, την ψυχή και το πνεύμα του ανθρώπου.

 Έχει σημασία να γνωρίζουμε τι να περιμένουμε από το Ρέικι. Εισερχόμενοι σ’ αυτό το μονοπάτι χρειάζεται ν’ αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε συν-δημιουργοί με τη Ζωή. Να εννοήσουμε ότι ο τρόπος που λειτουργούσαμε και λειτουργούμε επηρεάζει την έκβασή της. Αναμφισβήτητα το Ρέικι μας βοηθάει να βελτιώσουμε την υγεία μας, τη σχέση με τον εαυτό μας, την επαφή με τους συνανθρώπους μας και την ποιότητα της ζωή μας, να γίνουμε πιο συνειδητοί κι αυτάρκεις, παράλληλα όμως, χρειάζεται να εργαστούμε κι εμείς γι’ αυτό. Να κατανοήσουμε αναγωγικά  ότι η Υγεία, σε όλα τα επίπεδα, είναι μία Πνευματική υπόθεση.

Επιχειρώντας μια αναλυτική εμβάθυνση στην ιδιαίτερη σημασία των συμβόλων του Ρέικι, που αποτελούν και την πεμπτουσία της διδασκαλίας του, ανακαλύπτουμε τη διττή σημασία του καταλήγοντας ότι ταυτόχρονα αποτελεί και ένα σπουδαίο εφόδιο και έναν δρόμο αυτογνωσίας με προορισμό τη Φώτιση.

   … «Συνοψίζοντας, μέσα από τον ορισμό του τι είναι Ρέικι, πληροφορούμαστε ότι το Ρέικι είναι μια μορφή ενεργοποιημένης σοφίας αποτυπωμένης και σφραγισμένης εντός τεσσάρων συμβόλων, που συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους των προαναφερθέντων συμπαντικών Νόμων, δρα σαν πλοηγός στο προσωπικό μας ταξίδι της επανόδου.
Ποιο είναι όμως το άρρητο μέρος του ορισμού; Ποιο είναι το στοιχείο που ενεργοποιεί τον κώδικα των συμβόλων και πάνω του υφαίνεται όλη τους η ειδική δράση; Το μυστικό συστατικό είναι η Αγάπη: η συνεκτική δύναμη που οδηγεί στην Ενότητα»…


Η Ελένη Παρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε Σχέδιο, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Ψυχολογία.
Εργάστηκε στον τομέα της διαφήμισης ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια (Art Director), στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ως ραδιοφωνική παραγωγός και στον έντυπο τύπο ως δημοσιογράφος και μουσικοκριτικός.

Το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο και την ψυχο-πνευματική του υπόσταση την οδήγησε να αποκτήσει εμπειρία στο Ψυχόδραμα πλάι στον Κ. Λέτσιο και στη Συστημική Αναπαράσταση με τον Δρ. Δ. Σταυρόπουλο και τον Bert Hellinger (ιδρυτή της μεθόδου).
Εστιάζοντας στην ολιστική ενεργειακή προσέγγιση του ατόμου διδάχθηκε: τη μέθοδο Silva, Κρυσταλλοθεραπεία, Dasira Narada (5ο επίπεδο - Πνευματικότητα), Aura Soma (2ο επίπεδο) και Κοσμοενεργειακή agister).

Το 2004 πήρε το Usui Reiki Μaster από τον Ραμ Παρίδη. Το 2010 το Usui Τibetan Reiki Master και το Karuna Reiki Master από τον William Lee Rand.

Από το 2004 έχει αφιερωθεί στη διδασκαλία του Ρέικι με την πίστη ότι  μητρική γλώσσα όλων μας είναι η Αγάπη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου