20/11/14

Διήμερο Σεμινάριο Floor Barre, με τη Χριστίνα Μπέσκου, 28- 29 Νοεμβρίου

28- 29 Νοεμβρίου

Διήμερο Σεμινάριο Floor Barre



Με τη Χριστίνα Μπέσκου

Floor Barre (η μπάρα του μπαλέτου στο πάτωμα): μυϊκή ενδυνάμωση, γράμμωση, ευλυγισία. Ιδανικό για αποθεραπεία τραυματισμών και χρόνιων πόνων στους μυς και τις αρθρώσεις, ακίνδυνος τρόπος άσκησης ακόμα και σε περίοδο τραυματισμού. Απευθύνεται: σε ερασιτέχνες κάθε ηλικίας που θέλουν να βελτιώσουν τη στάση του σώματος και τη φυσική τους κατάσταση, σε επαγγελματίες όλων των επιπέδων που θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους και να αποκτήσουν ευλυγισία.

Η Χριστίνα Μπέσκου, αποκλειστική κάτοχος άδειας διδασκαλίας και πειραματισμού του συστήματος από τη δημιουργό του Maria Fay, και ύστερα από τριάντα χρόνια διδακτικής εμπειρίας και πειραματισμού, έχει πλέον εξελίξει το Maria Fay’s Floor Barre.

Από ένα σύστημα που δημιουργήθηκε για χορευτές, εξέλιξε ένα σύστημα το οποίο πλέον δεν απευθύνεται μόνο σε αυτούς, αλλά και σε ερασιτέχνες και άτομα που δεν είχαν προηγούμενη επαφή με το χορό και το σώμα τους.

Εμπλουτισμένο με ασκήσεις yoga, ισομετρικές, ασκήσεις με λάστιχα, πολλές διατάσεις και πάντα με τη βοήθεια της σωστής αναπνοής, επιτυγχάνεται ενδυνάμωση και διάταση όλων των μυϊκών ομάδων του σώματος, απαραίτητα για κάθε χορευτή που θέλει να χτίσει ένα δυνατό σώμα αλλά και για κάθε άνθρωπο που θέλει να χαρίσει στο σώμα του υγεία και ευεξία.


Χριστίνα Μπέσκου
Χορεύτρια – Χορογράφος – Παραγωγός
Τηλ επικοινωνίας 6974759184

Η Χριστίνα Μπέσκου γεννήθηκε στην Αθήνα και στην ηλικία των δώδεκα ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα μπαλέτου με την Nelly Mazloum Calvo στη σχολή της, από όπου αποφοίτησε το 1975, για να συνεχίσει τις σπουδές της στην Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου, τις οποίες ολοκλήρωσε το 1979. Στο τρίτο έτος των σπουδών της στην Ακαδημία γνωρίζει στο Λονδίνο την Ουγγρικής καταγωγής Maria Fay, διακεκριμένη δασκάλα μπαλέτου και πρώην χορεύτρια, η οποία ανέπτυξε κι καθιέρωσε ένα μοναδικό σύστημα barre à terre γνωστό ως: Maria Fay’s Floor Barre System, μια γνωριμία «σταθμός», η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Άρχισε να χορεύει επαγγελματικά αρχές της δεκαετίας του ’80 συμμετέχοντας σε διάφορες ομάδες χορού ανά τον κόσμο, έως το καλοκαίρι του 1989 όπου προσκλήθηκε από τον Paquito d’ Rivera να παρουσιάσει μια δική της χορογραφία, εμπνευσμένο από ένα κομμάτι του ίδιου με το όνομα “Seresta”, κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στο Θέατρο Λυκαβηττού. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε ορόσημο στην καριέρα της, καθώς ήταν η αφορμή για να ιδρύσει, τον αμέσως επόμενο χρόνο τη δική της ομάδα: την Seresta Dance Company. Έκτοτε δεκάδες παραστάσεις έχουν δοθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς εξακολουθεί να χορεύει, να χορογραφεί και να διδάσκει, ετοιμάζοντας παράλληλα νέες παραγωγές για την ομάδα της.

Τόπος διεξαγωγής

2130099902 6974 33 15 33

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 18.00-19.30
Σάββατο 29 Νοεμβρίου 18.00-19.30

Κόστος 35 ευρώ

*ελάχιστος αριθμός ατόμων 6

Δηλώστε τη συμμετοχή σας έως τις 24 Νοεμβρίου στο 6974759184
www.seresta-dance.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου