4/11/14

Η σκέψη της ημέρας !



Κι εδώ ίσως αξίζει να επαναλάβουμε τις 4 δοκιμασίες που περνάμε όλοι στη ζωή μας κάποτε στο συναισθηματικό πλέον πεδίο, μια που οι δοκιμασίες πλέον δίνονται εκεί.

1. Είναι η δοκιμασία της Φωτιάς. Η ύπαρξη δηλαδή εχθρών που μας επιτίθενται, αντιπάλων και ανταγωνισμού και η αίσθηση ότι είμαστε Περικυκλωμένοι.

2. Είναι η δοκιμασία του Νερού. Η δοκιμασία της Απελπισίας και της Μοναξιάς δηλαδή. Που τη νιώθουμε όταν είμαστε ανάμεσα σε ξένους ή ανθρώπους που δε μας καταλαβαίνουν. Και νιώθουμε σαν να "πνιγόμαστε" στη ζωή μας.

3. Η δοκιμασία του Αέρα. Η Διάκριση δηλαδή. Το να μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε τι είναι σωστό και τι όχι και να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις κι όχι τέτοιες που να μας δημιουργούν τύψεις στην υπόλοιπη ζωή μας.

4. Και η δοκιμασία της Γης. Η δοκιμασία της Φτώχειας δηλαδή. Της έλλειψης Πόρων. Της Ανάγκης. Του Θέλω, αλλά δεν Μπορώ. Των προβλημάτων Υγείας μεταξύ άλλων.
Και στις 4 δοκιμασίες ζητούμενο για την Ψυχή δεν είναι να λύσει το πρόβλημα. Ζητούμενο της είναι να μείνει Όρθια, να μη λυγίσει, να μη λιγοψυχίσει κι αν είναι να Πέσει, να Πέσει Όρθια.

Κείμενο: Βασίλης Παπαδολιάς

Επιλογή - επεξεργασία φωτογραφίας,
Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου