22/3/11

Βραβείο Μελίνα Μερκούρη

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 3 !!! 

 

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

 

Στην Λουκία Μιχαλοπούλου το βραβείο Μελίνα Μερκούρη 

 

 

Νεανικά καρδιοχτύπια και δάκρυα χαράς και συγκίνησης είχε η αποψινή βραδιά του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη 2010» με την Λουκία Μιχαλοπούλου, να κερδίζει την πολυπόθητη καρφίτσα της Μελίνας.
«Αφιερώνω το βραβείο στο δάσκαλό μου Δημήτρη Οικονόμου», είπε κατά τη διάρκεια της βράβευσής της. Η νεαρή ηθοποιός παρέλαβε το βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2010 για την καλύτερη ερμηνεία νέας ηθοποιού, από την περσινή νικήτρια Μαρίνα Ασλάνογλου.

Η Λουκία Μιχαλοπούλου κέρδισε για τους ρόλους της Χίλντε στην «Κυρία από τη θάλασσα» του Ερρίκου Ίψεν σε σκηνοθεσία Έιρικ Στούμπε (Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου) και «Τέσσα» στο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Τόκος» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2010.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε φέτος στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου όπου έδωσαν το παρόν, μεταξύ άλλων, φίλοι και συγγενείς των υποψηφίων.

Οι τέσσερις προηγούμενες νικήτριες -Εύη Σαολίδου, Στεφανία Γουλιώτη, Έλενα Μαυρίδου, Μαρίνα Ασλάνογλου-, τραγούδησαν, χόρεψαν και μίλησαν για την καρφίτσα της Μελίνας, που τι φύλαξαν ένα χρόνο και τα συναισθήματά τους γι’ αυτήν.

Το βραβείο διεκδικούσαν φέτος η Χριστίνα Μαξούρη για την συμμετοχή της στις «Παραλογές ή μικρές καθημερινές τραγωδίες» του Γιάννη Καλαβριανού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και η Δήμητρα Σύρου για την παράσταση «Το όνομά μου είναι Ρέιτσελ Κόρι» σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου (Θέατρο του Νέου Κόσμου).

Την σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος και είναι μέλος της επιτροπής του βραβείου, μαζί με τους Μάγια Λυμπεροπούλου (Πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη και Ρένη Πιττακή.

Το βραβείο θεσπίστηκε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη το 2007. Στην νικήτρια μαζί με το χρηματικό έπαθλο περιέρχεται και η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη την οποία θα παραδώσει στην επόμενη βραβευθείσα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου