11/4/15

Το πιο γρήγορο αεροπλάνο στον κόσμο.

Το πιο γρήγορο αεροπλάνο

Λονδίνο - Νέα Υόρκη σε 58 λεπτά



Ένα νέο υπερηχητικό αεροσκάφος που θα μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητες μεταξύ Mach 2,5 έως Mach 5, δηλαδή, με 5.310 χλμ. ανά ώρα, κάνοντας το Λονδίνο - Νέα Υόρκη σε 58 λεπτά ή το Ευρώπη - Αυστραλία σε 4 ώρες, δοκιμάζει η βρετανική εταιρία Reaction Engines, με έδρα την Οξφόρδη.

Το αεροσκάφος αυτό, που ονομάζεται Skylon και παρουσιάζεται ως ο διάδοχος του γαλλικού Κόνκορντ, έχει μήκος 84 μέτρα και χωρητικότητα 300 ατόμων, θα μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται όπως όλα τα αεροσκάφη, αλλά δεν έχει παράθυρα. Η εταιρεία έχει ήδη λάβει από τη βρετανική κυβέρνηση επιχορήγηση 80 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να κάνει τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις το 2019.

Το ρεκόρ υπερηχητικής πτήσης κατέχει εδώ και δυο χρόνια το πειραματικό σκάφος της Boeing Χ-51Α Waverider, που κατασκευάστηκε για τον αμερικανικό στρατό. Το αεροσκάφος αυτό πέταξε το Μάιο του 2013 για συνολικά έξι λεπτά επάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό καλύπτοντας απόσταση 230 ναυτικών μιλίων, προτού πραγματοποιήσει ελεγχόμενη «βουτιά» στη θάλασσα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου