24/3/14

Ομιλία από την πίτα των Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος (Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου)

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί συνάδελφοι, 

αγαπητοί συνεργάτες, 

καλησπέρα σας … καλώς ήρθατε !  Εκ μέρους της γραμματείας των Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος, σας ευχόμαστε μια καλή, δυνατή, και αποδοτική χρονιά. Χρονιά, γεμάτη από δημιουργικά όνειρα, που μπορούν να βρουν το δρόμο της υλοποίησης, με υγεία, ισορροπία και χαρά !

Εύχομαι η νέα Αστρολογική χρονιά, να είναι μια χρονιά, που να πρεσβεύει τα όσα θα θέλατε και θέλετε να εκφράσετε.

Οι επόμενοι μας ομιλητές, θα μας παρουσιάσουν  το αστρολογικό τοπίο του 2014, αλλά και θα μας μιλήσουν για πολύ ενδιαφέροντα θέματα, που αφορούν την Αστρολογία και τον Άνθρωπο !

Αφού ολοκληρωθούν οι  παρουσιάσεις των ομιλητών μας , θα κόψουμε την πίτα μας και με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα,  θα γίνει η λαχειοφόρο μας, με δώρα μοναδικά. Αναλυτικά, για τη ροή του προγράμματος, θα μας μιλήσει κυρία Ελένη Σαραντίδη, που την ευχαριστούμε πολύ. 

Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν με την ανιδιοτελή προσφορά τους αλλά και για όλα τα δώρα που μας πρόσφεραν απλόχερα .  Ευχαριστούμε και όλους όσους δεν μπόρεσαν να είναι εδώ μαζί μας σήμερα, αλλά μας συντροφεύουν με την παρουσία τους, σε επίπεδο πνευματικό.

Θα ήθελα να επισημάνω και εγώ απ΄την πλευρά μου, έστω και επιγραμματικά, ποια είναι κατά τη γνώμη μου τα σημεία της Αστρολογικής χρονιάς, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον … και από άποψη γεγονότων, αλλά παράλληλα και από άποψη  ερευνητικής διερεύνησης !
Θεωρώ χρήσιμο να τονίσω, ότι πρόκειται για τάσεις, που ενδέχεται να γειωθούν, εφόσον συντονιστούμε με αυτές, είτε ατομικά είτε συλλογικά.  Είναι σαφές, ότι ατομικός μας χάρτης είναι μοναδικός, και ότι ο κάθε ένας από εμάς, συντονίζεται με το δικό του προσωπικό πεδίο.

Είναι δηλαδή, η ατομική μας μάνταλα (εάν έχετε ακουστά). Είτε αλλιώς, με άλλα λόγια, η χαρτογράφηση των ψυχοπνευματικών μας συχνοτήτων.
Η κάθε ατομική διεργασία αλλά και ποιότητα που προέρχεται από τον ίδιο μας το χάρτη, είναι αυτή που θα ΄΄αποφασίσει΄΄ για το αποτέλεσμα της εκάστοτε διερεύνησης (είτε βιωματικής διαδικασίας, υπό την μορφή γεγονότων).

Δεν περιμένουμε από τους πλανήτες να μας φέρουν το Α ή το Β γεγονός, αλλά πρόκειται κυρίως, για τη δική μας συνειδητή προσπάθεια, που μέσα από το ΄΄πλήθος΄΄ συχρονικών στιγμών, μπορούμε να αποτυπώσουμε ή να γειώσουμε το λεγόμενο συν Αθηνά και χείρα κίνει …Πράγμα που σημαίνει, ότι όσο πιο συνειδητοί είμαστε μέσα σε κάθε χωροχρονική στιγμή, τόσο πιο εφικτό, γίνεται να κρατήσουμε τα ΄΄γκέμια΄΄ της προσωπικής μας εξέλιξης και πορείας.

Όσον αφορά τα αστρολογικά σημεία που έχουν ιδιαίτερη σημασία κατά τη γνώμη μου για το 2014, είναι πρώτα απ΄όλα, η γνωστή μας όψη,  μεταξύ του Ουρανού και του Πλούτωνα από τη θέση του τετραγώνου. Πολύ σημαντική, φαίνεται να είναι η θέση του Άρη στο Ζυγό, όπου μέσα σε αυτή τη χρονιά, θα δημιουργήσει ταυ τετράγωνο αλλά  το σταυρό στον άξονα των παρορμητικών ζωδίων.

Σαφώς, η αμοιβαία υποδοχή μεταξύ Κρόνου και Πλούτωνα, αλλά και η θέση του Διός από το  ζώδιο του Λέοντα, θα ενεργοποιήσει τη σύνοδο Ήλιου, Ουρανού  σε αντίθεση με το Κρόνο της Ελλάδας.

Και τέλος, οι 2 σημαντικές εκλείψεις του Απριλίου από το Ζώδιο του Ζυγού και του Ταύρου, αλλά και οι 2 επόμενες του Οκτωβρίου, από το Ζώδιο του Κριού και του Ζυγού, θα ενεργοποιήσουν σημαντικά γεγονότα.

Σας ευχαριστώ,
Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου 
Φωτογραφία, 
Κατερίνα Μαγουνάκη