22/12/13

''Στόχοι'' Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου, σύμβουλο ολιστικής αστρολογίας, reiki master teacher

Στόχοι

Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου, 
σύμβουλο ολιστικής αστρολογίας, 
reiki master teacher  



Με τη βοήθεια του Αστρολογικού γενέθλιου χάρτη, έχουμε τη δυνατότητα να ψηλαφίσουμε, να κατανοήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και ορίζουμε τη ζωή μας.

To βάσικό ερώτημα μοιάζει να είναι το εξης: Βάζουμε στόχους; 

Τι ορίζει τις σκέψεις μας; Αγγίζουμε τις βαθύτερες μας επιθυμίες;  
Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα. Ο ατομικός χάρτης, μας καθοδηγεί και μας προσανατολίζει επαρκώς. Βασική προϋπόθεση, είναι να γνωρίζουμε τα κλειδιά που μας ανοίγουν και αποκαλύπτουν με θαυμαστό και συμβολικό τρόπο, τις ποιότητες που επιλέγουμε κάθε φορά να διερευνήσουμε. 
Όταν λέμε στόχος τι εννοούμε; Και αν κατανοήσουμε το νόημά του, με ποια εργαλεία τον επιτυγχάνουμε; 
Έχουμε το θάρρος και την πυγμή να τον φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα; 
Είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος να αρχίσουμε τις δραστηριότητά μας; Αυτό θα ήταν σίγουρα ένα σαββατοκύριακο σεμινάριο από άποψη διερεύνησης αλλά και εφαρμογής. 

Στόχος αυτού του άρθρου, είναι να κατανοήσουμε το δυναμικό που αποτελούν τα εργαλεία της αστρολογίας, μα και ο τρόπος κατανόησης της πολυπλοκότητας του θέματος.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Στόχος σημαίνει επί της ουσίας, στοχεύω με πλήρης συνείδηση.  Έχω μια εσωτερική ανάγκη, που με ωθεί να δημιουργήσω προς ένα σημείο, αλλά παράλληλα, να επεκτείνω τα σχέδια μου προς όλες τις κατευθύνσεις. Για όσους κατέχουν βασικές γνώσεις από την ύλη των  αστρολογικών αρχών, θα καταλάβουν ότι μιλάμε για το τρίγωνο της φωτιάς. Βασική και αυθόρμητη ανάγκη (Κριός), δημιουργική έκφραση (Λέοντας) και προσπάθεια επέκτασης του σχεδίου (Τοξότης). Το λεγόμενο τρίγωνο της φωτιάς, είναι η βασική αρχή της έμπνευσης και της επιθυμίας που έχουμε, αλλά και τκίνητρο για ζωή.
Τίποτα δεν ορίζουμε ως στόχο, εάν προηγουμένως δεν έχουμε νιώσει την ανάγκη για δημιουργία.

Στα θέματα που διερευνούμε στον αστρολογικό χάρτη, πρέπει να κοιτάξουμε συνολικά τις επιρροές, αλλά και τις ανάγκες του τρίπτυχου Ήλιου, Σελήνης Ωροσκόπου. (δηλ.να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη τους, όσον αφορά τα αιτήματα, που ενδέχεται να εμπεριέχουν - εκδηλώσουν).

Σύμφωνα με την απεικόνιση του ζωδιακού κύκλου, όσον αφορά το συμβολισμό των ζωδίων, ο Τοξότης μοιάζει να είναι το ζώδιο που σχετίζεται με τους στόχους. Εάν παρατηρήσετε το συμβολισμό του, θα κατανοήσετε τo νόημα του με τρόπο ευκρινή.

Μερικές λέξεις κλειδιά του Τοξότη, είναι η εξοικείωση και η αισιοδοξία, πράγμα δηλαδή απαραίτητο, για την εκπλήρωση των στόχων μας. Άλλες βασικές λέξεις κλειδιά που αφορούν το ζώδιο του Τοξότη, είναι η εξάπλωση, η επέκταση, η εξερεύνηση η εξάσκηση μα και η αποδοχή.

Ο Δίας ως κυρίαρχος πλανήτης του Τοξότη, μα και ως  κοσμικός κυβερνήτης του 9ου οίκου, είναι μια από τις βασικές ενδείξεις του χάρτη, που θα μας επιτρέψει να αντιληφθούμε τον τρόπο επέκτασης του σχεδίου. Θα μας δείξει το πώς θα εξελιχθούμε, μα και το πως θα δράσουμε, προκειμένου να μας αποδεχθεί – αντιληφθεί, το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, στο οποίο ανήκουμε.

Ο Δίας έχει την πρωτοκαθεδρία στις φιλοσοφίες μας τάσεις και πιστεύω. Αναδεικνύει  τον τρόπο που βλέπουμε  τη ζωή. 
Συμπληρωματικά, η διερεύνηση του 9ου οίκου, (αλλά και η αποκρυπτογράφηση του Δία από άποψη όψεων κλπ.) συγκλίνουν στο να αποκρυπτογραφήσουμε τα όνειρα μας. Δηλώνουν το πώς θέτουμε τους στόχους μας επί της ουσίας.  Μα πάνω απ΄ όλα, στο πως αντιλαμβανόμαστε την ιδεολογική μας συσχέτιση με τα γεγονότα.
Μας αναδεικνύει το κέντρο της ένωσης,  μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού στόχου.  

Ο οίκος που βρίσκεται ο Δίας, θα μας δώσει συμπληρωματικές πληροφορίες για τον τρόπο των δράσεων - επιθυμιών μας.

Ένα άλλο βασικό ερώτημα που μας απασχολεί για τη διερεύνησή μας είναι το εξής: Ποιοί είναι οι τομείς της ζωής που μας ενδυναμώνουν και μας επιτρέπουν την ιδεολογική – φιλοσοφική μας προσέγγιση; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα που θα απαντηθεί από τη συνολική εικόνα του χάρτη ξεχωριστά.

Ο Ήλιος (δηλαδή το ζώδιο στο οποίο ανήκουμε) θα μας δώσει επιπρόσθετες πληροφορίες για τα  θέλω της προσωπικότητας  Απαραίτητο δε είναι, να κοιτάξουμε τον κυβερνήτη του 9ου οίκου, αλλά και τις όψεις με τις οποίες εμπλέκεται. Από το σημείο αυτό, θα ανακαλύψουμε τις συνειδητές μας επιλογές αλλά και τον τρόπο που θα τις ορίσουμε.

Η  διερεύνηση των παραπάνω, σε συνδυασμό με την περιοχή που δεσπόζει ο ένατος οίκος, μα και ο Δίας, θα δείξουν ικανοποιητικές πτυχές - συμπεράσματα.
Σημαντικό επίσης είναι, να δούμε την κίνηση του ωροσκόπου αλλά και του κυβερνήτη του.

Η σωστή χρονική στιγμή, θα μας επιτρέψει να δράσουμε με τρόπο ικανοποιητικό, λαμβάνοντας υπόψη και το μεσουράνημα.

Πρόκειται για ένα  ταξίδι ατομικό, που χρειάζεται διερεύνηση και καλή προετοιμασία. Βασικοί δείκτες όπως είπαμε και παραπάνω, είναι πολλοί. Όπως θα καταλάβατε πρόκειται για μια σύνθεση δυνάμεων, που σε συνδυασμό με τις ικανότητες του 2ου οίκου αλλά και του Ερμή, Άρη, Αφροδίτης, ολοκληρώνουμε τη διερεύνηση του ερωτήματος.

Λέξεις κλειδιά, που σχετίζονται με το Δία και τον 9ο οίκο.
Δίας: Μεγέθυνση, Αφθονία, Στοχασμός, Τύχη, Χορηγία, Ανύψωση, Διακυβέρνηση, Φιλανθρωπία, Παροχή έργου, Περιπλάνηση
9ος οίκος: Όνειρο ζωής - Όραμα ζωής, αυτό που εμπνέει, Φιλοσοφία, Ηθικός νόμος, Εσωτερική Ιεραρχία, Διδασκαλία, Πτυχίο, Μεταφράσεις, Εκδόσεις γραπτών, (βιβλία-εφημερίδες κ.λ.π), Μεγάλα ταξίδια


*Μέρος του άρθρου
έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό Αστρολογική πυξίδα τεύχος 3






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου