7/10/11

Πάμε Aστρολογία - Και εγένετο ...Σύλλογος!

 

 


 

Πάμε Aστρολογία - Και εγένετο ... Σύλλογος! 

 

 

 

γράφει ο Γιάννης Ριζόπουλος


Είναι ...τρελοί αυτοί οι αστρολόγοι
Κόντρα στην κρίση και την μιζέρια της εποχής, δημιούργησαν τελικά αυτό για το οποίο πάσχισαν γενιές και γενιές συναδέλφων τους, μένοντας πάντα με την πίκρα των απαρέγκλιτων εγωισμών και των αδιαπέραστων συμφερόντων.
Όμως το «νέο αίμα» τα κατάφερε! Με ενθουσιασμό, συνενωτικό πνεύμα αλλά και διακριτή συγκίνηση, έγινε χθες το απόγευμα η σύσταση του πρώτου αστρολογικού συλλόγου εν Ελλάδι, με τον άκρως παροτρυντικό τίτλο «Πάμε αστρολογία».

Ο σύλλογος είναι το αποτέλεσμα μιας πρωτοβουλίας Ελλήνων αστρολόγων αλλά και απλών μελετητών ή εραστών της αστρολογίας και στοχεύει στην προώθηση μιας αναβαθμισμένης και προσαρμοσμένης στις σύγχρονες ανάγκες Αστρολογίας.

Ως φορέας πανελλήνιου ενδιαφέροντος έχει ως κύριο σκοπό την ενίσχυση και εξάπλωση της αστρολογικής παιδείας. Έχει επίσης την ανεξαρτησία να διαπραγματεύεται προβλήματα της Ελληνικής Αστρολογίας στην ολότητα τους,
σφαιρικά, μακριά από οποιαδήποτε τοπικά ή κλαδικά συμφέροντα και να την προασπίζεται, όποτε κριθεί σκόπιμο.

Οι πρωτοβουλίες του καλύπτουν ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συστηματικών προσπαθειών, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Αστρολογίας στην Ελλάδα, είτε με τη μελέτη και υπόδειξη των σωστών κατευθύνσεων, είτε με τη σωστή επιμόρφωση και εξειδίκευση στελεχών σε σύγχρονες γνώσεις, είτε με την επιμόρφωση του κοινού.
 
Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο σύλλογος έχει την βούληση να διοργανώσει εκδηλώσεις και σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα, αρχής γενομένης από το πρώτο Συνέδριο Ελλήνων αστρολόγων που είναι προγραμματισμένο για τον προσεχή Νοέμβριο με μια πραγματικά πλούσια όσο και πρωτότυπη θεματολογία.



Επίσης στο πλαίσιο δράσης του «Πάμε Αστρολογία» συμπεριλαμβάνεται και η πρόταση -«σπίθα» του Μιχάλη Ντζιβανάκη να αναδειχθεί το 2012 ως «Έτος Αστρολογίας», με βασικούς άξονες την σύνδεση της Αστρολογίας με τις Επιστήμες, τις Τέχνες, την Φιλοσοφία, την Ψυχολογία αλλά και την ...αμείλικτη καθημερινότητα μας.
Άμεσα θα λειτουργήσει και το blog Πάμε αστρολογία , όπου θα ανακοινώνονται οι πρωτοβουλίες του συλλόγου.

Τα μέλη του «Πάμε Αστρολογία» θα έχουν γενναία έκπτωση στα πολλά-πολλά σεμινάρια που προτίθεται να διοργανώσει σε όλες τις πόλεις και τους μεγάλους δήμους της χώρας, οπότε όσοι πιστοί ...προσέλθετε!
Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη συμπεριλαμβάνονται γνωστά ονόματα του χώρου όσο και αφανείς εργάτες ή φίλοι της Αστρολογίας.

Για την Ιστορία, οι υπογραφές «έπεσαν» στο σπίτι της Σμάρως Σωτηράκη στο Μαρούσι και τα ιδρυτικά μέλη είναι με αλφαβητική σειρά:
Αλεξοπούλου Τίνα, Άρχος Χρήστος, Βασιλάκος Γιώργος, Βατικιώτη Ελίνα, Βλαχοπούλου Κωνσταντίνα, Γαλανού Μαίρη, Ζαχαριάδου Εβίτα, Ζαχαριάδου Τίνα, Κλάδη Νάνα, Κόντη Βασιλική, Κορωνάκης Δημήτρης, Κουρή Στέλλα, Ματσώτας Θανάσης, Μπαρδόπουλος Γιάννης, , Μπήλιου Άση, Παΐζης Χρήστος, Πανόπουλος Γιώργος, Παπασταύρου Λίντα, Παντελίδης Μιχάλης, Πάτζαλη Ματίνα, Πέτσιος Άγγελος, Ριζόπουλος Γιάννης, Ρούσσης Χρήστος, Σαλωνίκη Κατερίνα, Σαραντίδη Ελένη, Σιμαντώφ Ιωσήφ, Σχοινιωτάκη Βαρβάρα, Σωτηράκη Σμάρω, Τσαβδαρή Ελίνα και Χριστοδουλή Ολυμπία

Συμμετέχουν επίσης παρότι για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν
Κονδύλης Κώστας, Ottinger Karl-Heinz και Τζιτζίνιας Γιάννης, από την Αθήνα
Ελευθεριάδης Πέτρος από την Θεσσαλονίκη
Κάτσικα Λίλλυ από το Ηράκλειο
Κολιοπάνου Ρένα από την Άρτα
Κωτούλα Θεοδοσία από τον Βόλο

Την ομάδα πρωτοβουλίας στηρίζει και η Κοραλλία Μόζορα από την Κύπρο, ενώ τις θερμές ευχές της και την υποστήριξη της στην όλη προσπάθεια διαβίβασε η Γιώτα Καλογερά.
Και προσωπικά δεν έχω παρά να ευχηθώ «αέρα στα πανιά μας» κι αγάπη -πάντα- στην καρδιά μας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου