6/4/11

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς (Απρίλιος 2011 - Φεβρουάριος 2012)


ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ !!!
«Ο κορυφαίος σκηνοθέτης του ζωδιακού».

Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου,
Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας



Ο Κορυφαίος σκηνοθέτης του ζωδιακού κύκλου, έκανε ήδη την εμφάνισή του.

Το 12ο και πολυσυζητημένο ζώδιο των Ιχθύων, είναι το ζώδιο που εμπεριέχει το σύνολο των πληροφοριών και βιωματικών διεργασιών όλου του κύκλου. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους, που σχετίζουμε το 12ο οίκο, με την έννοια του συλλογικού ασυνείδητου. Έτσι λοιπόν, μιας και οι Ιχθύες είναι το 12ο ζώδιο, άρα και ο δωδέκατος οίκος, είναι το φυσικό του περιβάλλον, δηλαδή το σπίτι του, είτε αλλιώς, το τρίτο και μεταβλητό, από τα ζώδια του νερού. 
Μέχρι πριν να ανακαλυφθεί ο κυρίαρχος πλανήτης των Ιχθύων Ποσειδώνας (23 Σεπτεμβρίου του 1846 από τον John Galle) στην 25,53 του Υδροχόου, κυρίαρχος πλανήτης των Ιχθύων ήταν ο Δίας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν, που ο Δίας στους Ιχθύς σήμερα, έχει την εξαιρετική θέση της έξαρσης στο ζώδιο αυτό. Εάν κοιτάξουμε τη μυθολογία και τη θέση του Δία, θα διαπιστώσουμε και τη συλλογική υπόσταση που εκφράζει το ζώδιο των Ιχθύων, αλλά και τη δύναμη που είχε ο Δίας στο σύνολο του.
Στα πλαίσια της Αστρολογικής μας ματιάς, ο Ποσειδώνας εκφράζει το σύνολο του νιώθω σε  όλες του τις λεπτεπίλεπτες αποχρώσεις και τις αμέτρητες διαισθητικές του ικανότητες. Έχει πολύ έντονες ανθρωπιστικές τάσεις αλλά και μια υπέρμετρη αίσθηση ρομαντισμού, που αναμιγνύει τις φαντασιώσεις με  τα όνειρα σε ένα κόσμο παραμυθένιο και ουτοπικό, αλλά μπορεί παράλληλα  εξιδανικευμένο και διανοητικά πνευματικό. 
Θα λέγαμε ότι λειτουργεί σαν ένας παραμορφωτικός καθρέπτης, ή σαν ένα απλός καθρέπτης. Η μεγαλύτερη ικανότητά του, επικεντρώνεται στην εύπλαστη και μεταβλητή  του ταυτότητα. Έχει τη δύναμη να ταυτιστεί με το κάθε τι, να πάρει όποιο ρόλο αναζητά η στιγμή της ροής και να κατευθυνθεί σε μέρη που θα ξεγελάσουν τον παρατηρητή του. Σύμβολο του τα δύο ψάρια που η κατεύθυνση τους είναι διαφορετική. Έτσι λοιπόν, πολύ δύσκολα κανείς θα μπορέσει να εντοπίσει την ταυτότητά του, διότι απλώς η ταυτότητα του, εμπεριέχει όλους τους ρόλους. Μπορεί να σημαίνει ότι μας παραπλανεί με ευκολία και αυτό το κατορθώνει, επειδή κάθε φορά που βρίσκεται μέσα σε κάποιον ρόλο, ταυτίζεται και το πιστεύει σε απόλυτο βαθμό. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ακούμε συχνά, ότι δεν τους βρίσκουμε πουθενά. Ίσως να είναι κι έτσι. Να μην βρίσκονται πουθενά, αλλά συγχρόνως να είναι παντού. 

Κάθε 165 χρόνια, ο Ποσειδώνας γυρίζει στη γενέθλια θέση του. Είναι η πρώτη φορά που παρατηρούμε έναν ολόκληρο κύκλο από τη στιγμή της ανακάλυψής του. Αυτό, είναι πάρα πολύ σπουδαίο, γιατί έχουμε τη δομή και τα  γεγονότα που μπορούν να καταγραφούν.
Μεγάλης σπουδαιότητας, είναι η είσοδός του στους Ιχθύς, μιας και ο Κυβερνήτης τους Ποσειδώνας, εισήρθε στις 04/04/2011, στις 4.40μμ. Θα παραμείνει μέχρι και τις 05/08/2011, στις 05.53. Μέσα σε αυτούς τους μήνες που θα διανύσουμε, θα πάρουμε μια πρώτη γεύση για αυτό που επέρχεται. Πρωταγωνιστές της επιρροής αυτής, θα είναι οι εκπρόσωποι των 7 πρώτων ημερών του μεταβλητού σταυρού και βέβαια οι ωροσκόποι το μεσουράνημα και όσοι έχουν πλανήτες στην αρχή του άξονα  Ιχθύων, Παρθένου, Διδύμων και Τοξότη.  
Μια τεράστια ευκαιρία παρουσιάζεται για τους ανθρώπους στο σύνολό τους. Ανθρωπιστικές αξίες, τέχνη, εναλλακτικές θεραπείες, Θρησκείες, Φιλοσοφίες είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θα αυτορυθμιστούν σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν από τη συλλογική θέληση και βούληση.

Άνθρωποι της τέχνης και εναλλακτικοί ενωθείτε! (ήδη το έχετε κάνει)

Ήρθε η στιγμή της ένωσης των δυνατοτήτων προς όφελος του συνόλου!

Ας δούμε τον Άνθρωπο κάτω από το ολιστικό πρίσμα που εμπεριέχει την αλήθεια του Όλου!
Ήρθε ο καιρός που θα ενώσει η επιστήμη η τέχνη και η εναλλακτική θέση, το σύνολο των δυνατοτήτων του ανθρώπου για τον άνθρωπο!

Ας ανοίξουμε την καρδιά μας και ας αφήσουμε την συνθετική και σκηνοθετική ικανότητα που έχουμε μέσα μας, να απελευθερωθεί και να ζυμωθεί με τρόπο εύπλαστο και αρμονικό σε ένα σύνολο που εμπεριέχει αγάπη, δύναμη και αλτρουισμό!

Ανάγκη της εποχής είναι η ένωσης του πάζλ!

Ας παίξουμε με χρώματα, με μουσική, με θέατρο, και με βιολί.
«Ας δούμε την αγάπη να εκφράζεται»
«Ας νιώσουμε την ένωση με το Όλον »

Ας δούμε τον εαυτό μας ολόκληρο έστω και για πρώτη φορά!











 Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου 
Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας
dina_vlahopoulou@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου