''Ουρανοκατέβατοι''

Γιατί ουρανοκατέβατοι; Ουρανοκατέβατοι γιατί ο κόσμος και οι άνθρωποι μερικές φορές μας φαίνονται παράξενοι κι η ζωή μας προσγειώνει σε μια καθημερινότητα, που καθόλου δεν μας αντιπροσωπεύει. Ουρανοκατέβατοι καθώς θαυμάζοντας το σύμπαν, ευχόμαστε να γίνουμε μέρος της μαγείας του, νιώθουμε την ανάγκη να ζήσουμε τα όνειρα, τις επιθυμίες μας και το μυστήριο του κόσμου. Μαζί θέλουμε να προβληματιστούμε και να συζητήσουμε σχετικά με την αστρολογία και τον κόσμο, την ποιότητα ζωής μας (κοινωνία, περιβάλλον, υγεία, κ.ά.) και να ανταλλάξουμε σκέψεις ελεύθερα, υπεύθυνα, δημιουργικά. Οι ιδέες μας μπροστά στο μυστήριο του κόσμου. Εξάλλου ... “A single idea / the sudden flash of a thought / may be worth a million dollars....and a wonderful life”. (Ερμής/Ποσειδώνας);

24/2/16

H Στεφανίδη, διέλυσε το Πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ.2η τώρα παγκοσμίως



Σπουδαία ημέρα για τον Ελληνικό στίβο χάρη στην εμφάνιση της Κατερίνας Στεφανίδη στο μίτινγκ της Νέας Υόρκης.

Η 26χρονη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που σπάει φράγμα των 4,90 μ. στο επί κοντώ και μόλις η δεύτερη κορυφαία φέτος στον πλανήτη.


Η σπουδαία αυτή επίδοση την συγκαταλέγει στην ελίτ του κόσμου στην ιστορίας του αγωνίσματος και της επιτρέπει να σκέφτεται ακόμη και το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ.


Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ πέρασε δίχως απώλεια τα 4,50 μ., 4,60 μ., 4,70 μ., και 4,80 μ και είχε ενα χαμένο άλμα στα 4,90 μέτρα.

Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 5,00 μ. ύψος που η Ελληνίδα είχε την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά σε αγώνα.

Η Ντέμι Πέιν ήταν δεύτερη επίσης με 4,90 μ. και η Σάντι Μόρις τρίτη με 4,70 μέτρα. Η Στεφανίδη βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού της Νικόλ Κυριακοπούλου το οποίο ήταν 4,81 μ. από την περασμένη εβδομάδα (14/2) στη Στοκχόλμη, αλλά και το 4,83 μ. του ανοιχτού πίσης της Κυριακοπούλου από τις 4/7/2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου