12/2/16

Ο Άθλος του Ηρακλή στους Ιχθύς / Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 18.30

Ο Άθλος του Ηρακλή στους Ιχθύς

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου
στις 18.30
''Η ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΒΟΔΙΩΝ
ΤΟΥ ΓΗΡΥΟΝΗ''

Ο Ηρακλής πήρε ''εντολές'' ... να φέρει  τα βόδια απ’ το νησί,
διασχίζοντας γη και θάλασσα ... στην ιερή πόλη.

Το σύμβολο των Ιχθύων παριστάνει δύο ψάρια που είναι δεμένα μεταξύ τους με ένα σχοινί. Το ένα ψάρι είναι μεγάλο το άλλο μικρό. Το μικρό ψάρι είναι η προσωπικότητα, η φυσική, συναισθηματική και νοητική φύση, συγχωνευμένες σε μια ενότητα. Το άλλο είναι η ανθρώπινη ψυχή, ο Εαυτός.
Αυτά τα ψάρια είναι δεμένα με το νήμα της ζωής.

Η ενέργεια που απελευθερώνεται την περίοδο της πανσελήνου των Ιχθύων διεγείρει μια τάση ή παρόρμηση για σωτηρία, που βρίσκεται ως ένα βαθμό μέσα σε κάθε άνθρωπο. Αυτή είναι η εκδήλωση μιας βαθύτερης αντίληψης της ενότητας. Ο άνθρωπος νιώθει τη δυστυχία των άλλων ανθρώπων¨ ακόμη αισθάνεται ένα με αυτούς και προσπαθεί να σώσει «τον εαυτό του» μέσα σε αυτούς.

Ας σκεφτόμαστε τον Ηρακλή σαν παγκόσμιο σωτήρα. Είχε το όραμα για κάτι που έπρεπε να κάνει. Βλέπει την ανθρωπότητα ν’ ανήκει σ’ ένα τέρας, έναν άνθρωπο με τρία σώματα, το σύμβολο του ανθρώπινου όντος με ενωμένα το νοητικό, το συναισθηματικό και το φυσικό σώμα. Υπήρξαν κι άλλοι υιοί των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν κατά καιρούς από την ανθρώπινη οικογένεια, ένας εδώ, άλλος εκεί, μια ομάδα εδώ κι άλλη εκεί. Τώρα η ανθρωπότητα είναι έτοιμη για τη σωτηρία και το πραγματικό έργο του Παγκόσμιου Σωτήρα μπορεί ν’ αρχίσει σαν σύνολο με την ομαδική αντίληψη να υπόκειται στο έργο, παρά με τη σωτηρία της ατομικής ψυχής.

Η Υπηρεσία είναι μια ψυχική παρόρμηση. Κάποιος χρειάζεται να είναι μια ψυχή για να ακτινοβολεί ομορφιά, καλοσύνη και αλήθεια. Η Υπηρεσία είναι ένας από τους νόμους της ψυχής.

Οι Άθλοι του Ηρακλή
Ο σκοπός της μελέτης

Καθένας μας είναι Ηρακλής, σε μια εμβρυώδη κατάσταση και καθένας μας αντιμετωπίζει τους ίδιους άθλους, καθένας μας έχει τον ίδιο στόχο να επιτύχει και στον ίδιο κύκλο του Ζωδιακού να πορευτεί.

Η εργασία που χρειάζεται να γίνει έχει σαν πρώτο της αντικειμενικό σκοπό, την απάλειψη του φόβου και τον έλεγχο των δυνάμεων της ανθρώπινης φύσης.
Ο ανταγωνισμός και οι ιδιοτελείς σκοποί πρέπει να αλλάξουν. Όταν η ύλη εξουσιάζει, χαρακτηριστικά της βυθισμένης στην ύλη μορφικής ζωής είναι ο φόβος, ο ατομισμός, ο ανταγωνισμός και η απληστία. Αυτά τα χαρακτηριστικά, πρέπει να δώσουν τη θέση τους στην πνευματική εμπιστοσύνη, τη συνεργασία, την ατομική επίγνωση και την ανιδιοτέλεια.
Για να θυμηθούμε ποιοι αληθινά είμαστε θα χρειαστεί να καταδυθούμε στα βάθη του υποσυνειδήτου μας και να αντιμετωπίσουμε τα κατασκευάσματα του νου, του εγώ μας και την Μεγάλη Πλάνη. Ο Ηρακλής είναι από αυτούς που παίρνει αυτή την απόφαση να κοιτάξει κατάματα το εγώ και τα κατασκευάσματα του και να αναμετρηθεί μαζί τους.
Η πορεία του είναι ένα μονοπάτι επιστροφής προς την Πηγή.

Δεύτερο αντικείμενο αυτής της μελέτης είναι να παρουσιαστεί μια οπτική της αστρολογίας που θα διαφέρει από εκείνη που συνήθως βλέπει το φως. Θα σκιαγραφήσουμε τον μύθο του Ηρακλή κατά το πέρασμα του από τα δώδεκα σημεία του ζωδιακού.
Σε κάθε σημείο εκφράζει τα χαρακτηριστικά του και σε κάθε σημείο αποκτά κάποια νέα γνώση του εαυτού του και μέσα από αυτή τη γνώση, δείχνει τη δύναμη του σημείου να αποκτά τα δώρα που το ζωδιακό σημείο του έδωσε. Θα τον δούμε να υπερνικά τις φυσικές του ροπές, ελέγχοντας και κυβερνώντας το πεπρωμένο του και με τον τρόπο αυτό δείχνει το γεγονός ότι τα άστρα επηρεάζουν αλλά δεν ελέγχουν.

Θα κλείσουμε με τον διαλογισμό της Πανσελήνου στους Ιχθείς

Ώρα προσέλευσης 18:15

Έναρξη: 18:30 Λήξη: 20:30

Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ


Δηλώστε τη συμμετοχής σας: 6974 33 15 33 Ιωάννα Σοφού