14/2/16

Λεωνίδας Καβάκος: Ο καλύτερος μουσικός του κόσμου για το 2017!

Λεωνίδας Καβάκος: Ο καλύτερος μουσικός του κόσμου για το 2017!





Ο Λεωνίδας Καβάκος ανακοινώθηκε ως ο νικητής του βραβείου Léonie Sonning Music Prize 2017. Αυτό το πολύ σημαντικό βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν διεθνώς αναγνωρισμένο συνθέτη, σολίστα, διευθυντή ορχήστρας ή τραγουδιστή. Από το 1959, η ξεχωριστή λίστα των νικητών αυτού του βραβείου περιλαμβάνει ονόματα – γίγαντες όπως: Sir Simon Rattle, Sir John Eliot Gardiner, Pierre Boulez, Mstislav Rostropovich, Miles Davis, Dietrich Fischer-Dieskau, Benjamin Britten και Leonard Bernstein.

Το βραβείο θα απονεμηθεί σε συναυλία στις 12 Ιανουαρίου 2017 στο Koncerthuset, DR Byen, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Δανίας υπό τη διεύθυνση του Fabio Luisi, όπου ο Λεωνίδας θα παίξει κοντσέρτα για βιολί των J.S. Bach, Berg και Brahms.

Ο Λεωνίδας είναι ο 5ος βιολιστής που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο. Πριν από αυτόν, είχε απονεμηθεί στους Yehudi Menuhin (1972), Isaac Stern (1982), Gidon Kremer (1989) και Anne-Sophie Mutter (2001).

“Ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ένας από τους πιο εκφραστικούς βιολονίστες που μπορείτε να ακούσετε σήμερα” είπε ο Esben Tange διευθυντής του Ιδρύματος Léonie Sonning.

Το βιολί που κατέχει και χρησιμοποιεί ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ένα Stradivarious ονόματι  «Abergavenny» κατασκευασμένο το 1724.


Στο παρακάτω video μπορείτε να τον ακούσετε να μιλάει για το συγκεκριμένο βιολί.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου