14/2/16

Ο Ερμής στον Υδροχόο, 14 Φεβρουαρίου 2016



Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου



Κυριακή 14 Φεβρουαρίου,  η ημέρα των ερωτευμένων (αστειεύομαι) και ο Ερμής ήδη από την αλλαγή της ημέρας επισκέφθηκε τον (κατά πολλούς Αστρολόγους)  τόπο έξαρσής του. 

Είναι γνωστό ότι η ζωδιακή περιοχή του  Υδροχόου, καλοδέχεται τον νεαρό Ερμή στα αέρινα εδάφη του, μιας και ο Κρόνος αλλά και ο Ουρανός (κυβερνήτες του) 
έχουν να μας πουν πολλά.

Ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας, παίρνει το σχήμα του κάθε ζωδίου ή πλανήτη που έρχεται σε επαφή. Δεν είναι διόλου τυχαίο, οτι ο υδράργυρος ΄΄ταυτίζεται΄΄ με τον πλανήτη Ερμή.  Είναι δηλαδή, σαν να παίρνει τη ΄΄θερμοκρασία΄΄ του κάθε ζωδίου ή πλανήτη που έρχεται σε επαφή. 

Ο Υδροχόος, ως η δεξαμενή των ιδιαίτερων κοσμικών πληροφοριών, προσφέρει την Κρόνια και Ουράνια ποικιλομορφία  του.

Άλλοτε ως αγύριστο κεφάλι και άλλοτε ως πρωτοπόρος, επαναστάτης και επιστήμονας. Παρόλα αυτά, η συνέργεια του Ερμή με την Κρόνια και Ουράνια φύση του Υδροχόου, συναλλάσσεται με τρόπο σχετικά εύκολο. 

Ο Ερμής με τον Κρόνο μπορεί να συνεργεί με τρόπο δημιουργικό και μάλιστα για να το κάνω λιανά, οι περισσότεροι μαθηματικοί και μουσικοί, έχουν μια τέτοια όψη στο χάρτη τους. 
Όψη δηλαδή, που να έχει να κάνει με τη μετάδοση της πληροφορίας, εν μέσω  Ερμή – Κρόνου (μας θυμίζει τα συγκοινωνούντα δοχεία, με τη δύναμη της δόμησης και της μορφοποίησης). Αυτό όμως, δεν μας βγάζει από τον κίνδυνο της μη εναλλασσόμενης ή μη ευέλικτης σκέψης.    

Το διαφορετικό της υπόθεσης (που θα μπορούσε να ξεκλειδώσει τα πράγματα γενικώς), προέρχεται από την περιοχή της Ουράνιας προδιαγραφής του Υδροχόου.
Και γιατί το λέω αυτό; 
Γιατί εάν λάβουμε υπόψη  ότι ο Ουρανός σε αρμονική έκφραση σχετίζεται με την καινοτομία το καινούριο και την αλλαγή, ο Ερμής του δίνει την ευκαιρία να το επικοινωνήσει, να το κάνει γνωστό, υπαρκτό, και μάλιστα με  τρόπο ΄΄αερομεταφερόμενα΄΄ ασυνήθιστο.

Ο Ουρανός, ως η ανώτερη βαθμίδα του Ερμή, θεωρείται η όψη της εξυπνάδας, της έκφρασης, της έμπνευσης αλλά και των νέων μη εφαρμοσμένων (μέχρι στιγμής) ιδεών.


Ένα σοβαρό όμως ζήτημα, είναι το εξής: 
Που θα βρεθούν οι κατάλληλοι εκπρόσωποι; 
Θα μπορέσουν αυτές  οι αλλαγές να βρουν γόνιμο έδαφος;  
(εδώ χρειαζόμαστε το στοιχείο της γης) ! 

Θα μπορέσουν οι ιδέες να υλοποιηθούν και να έχουν μια χρήσιμη και κοινωφελή εφαρμογή; (σε όλους όσους το έχουν ανάγκη);  
Ποίοι άραγε είναι οι εκπρόσωποι Ερμή- Ουρανού-Κρόνου σε αυτή τη χώρα;

Παρατηρώντας το χάρτη της εισόδου στο ζώδιο του Υδροχόου, βλέπουμε τον Ερμή να  βρίσκεται στον 3ο οίκο, και μάλιστα σε τετράγωνο με τη Σελήνη





Η Σελήνη από το ζώδιο του Ταύρου, έχει ως αίτημα τη ρύθμιση όσων θεμάτων αφορούν τη γείωση, αλλά και την ασφάλεια. 

Ο τονισμένος 3ος οίκος, δίνει έμφαση στην επικοινωνία, αλλά με απόχρωση αξιών που αναζητούν λύσεις (εν μέσω Πλουτώνιας (μετασχηματιστικής) επιβλητικής επιρροής). 

Μέχρι και τις 5 Μαρτίου (που ο Ερμής θα εγκατασταθεί στο ζώδιο των Ιχθύων), θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάτι θα μετακινηθεί ….  (και αυτό είναι ευχή).

Η Σελήνη στον Ταύρο κινητοποιεί τις μάζες και μάλιστα πρέπει να τονίσουμε ότι η περιοχή του Ταύρου έχει να κάνει με τη γη και τις καλλιέργειες.   

Ο  δυναμικός και παραδοσιακός κυβερνήτης Άρης από το Σκορπιό, δημιουργεί καρμικό σχηματισμό με τη Σελήνη από τον Ταύρο, που ως συνέπεια έχει την ενδυνάμωση   αξιών. Οι αξίες αυτές  αφορούν  οτιδήποτε σχετίζεται με ΄΄άγραφους νόμους΄΄, ηθική, ασφάλεια, γη. Τώρα προς τα πού θα πάει όλο αυτό; Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. 

Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο του διαφορετικού, το ζώδιο που σχετίζεται με αυτό που αποκαλούμε αστάθμητο παράγοντα, το ζώδιο που σηματολογεί την κάθε αλλαγή αλλά και κάθε τύπου  αιφνιδιαστική κίνηση... 

Ο Κρόνος στο 2ο οίκο δεν βοηθάει και πάρα πολύ στις αλλαγές, και η οικονομική δυσκαμψία ίσως να μην είναι και κάτι τόσο ευχάριστο. Ωστόσο, ο Ήλιος στον Υδροχόο και ο Ερμής στον Υδροχόο, είναι πάντοτε μια πολύ καλή ευκαιρία για εκτόνωση ή για μια λύση άλλου τύπου. 

Ο Ουρανός αν και σε αποκλίνουσα όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα, ενισχύει τις πιέσεις του Άρη, αλλά  και τα κράτη με Πλουτώνιες και Σκορπίσιες επιρροές. Είναι δηλαδή σα να λέμε, ότι  ενισχύουν το όνειρο τους ώστε να κατακτήσουν εδάφη και ορυκτό πλούτο, μέσα από κτυπήματα κάτω από μέση. 

Ο Άρης από το Σκορπιό στις αρχές του Μαρτίου θα μεταφερθεί στον Τοξότη. Εκεί θα συναντήσει με σύνοδο  τον Κρόνο (καρμική διαδρομή) και θα αντικρίσει σε τετράγωνο τον Ποσειδώνα. Εκεί να δείτε ΄΄μαγειρέματα ……… ΄΄.

Προς τα τέλη Μαΐου ο Άρης στον Σκορπιό θα επανέλθει  δριμύτερος και θα παραμείνει μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Αυτά όμως θα τα πούμε εν καιρώ, μιας και προηγούνται οι εκλείψεις του Μαρτίου. (Στις 9 Μαρτίου, η πρώτη έκλειψη της χρονιάς  θα πραγματοποιηθεί στη 18η προς 19η μοίρα των Ιχθύων.
Επηρεάζονται 
κυρίως τα μεταβλητά ζώδια που έχουν γεννηθεί προς το τέλος του 2ου  και αρχής 3ου 10 ήμερου). Τα μεταβλητά ζώδια θυμίζω είναι οι Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι, Ιχθύς και όσοι από εσάς έχετε σημεία της Σελήνης, του Ωροσκόπου, αλλά και οικοθεσίας γωνιακών οίκων. (1ο - 7ο - 4ο - 10ο)). 

Για να δούμε τι θα δούμε ..

Καλή Έμπνευση !


Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου,
Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας. 
Reiki Master Teacher











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου