6/1/16

Το ''κλίμα'' της εποχής ! Aπό την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

Το ''κλίμα'' της εποχής !




Ωραία λοιπόν! Οι γιορτές προς την επόμενη φάση τους, τα σχολεία σύντομα αρχίζουν και (ήδη από την παραμονή των Φώτων …) ο ανάδρομος Ερμής  έγινε γεγονός αδιαμφισβήτητο. 

Το παρατηρεί κανείς από την επικοινωνιακή δυσλειτουργία σε ότι αφορά τους εκπροσώπους του (κυρίως τους  Διδύμους και Παρθένους αλλά και όσους έχουν σημαντικές ακμές ζωδίων και πλανήτες εκεί). 

Ο απόηχος των γιορτών σιγά – σιγά προσπαθεί να μας βάλει σε φάση δημιουργική, αλλά απ΄ότι φαίνεται μάλλον το ξανασκέφτεται … (και από την καλή και από την ανάποδη). 

Εάν πάρουμε για παράδειγμα το χάρτη της ίδρυσης του Ελληνικού κράτους (1830), θα δούμε ότι ο χάρτης μας δείχνει  έναν Ερμή ανάδρομο στο ζώδιο του Υδροχόου και μάλιστα σε μοίρα αναιρετική ….(για φαντάσου… σας  λέει μήπως τίποτα αυτό;  όλα τα κάνουμε τελευταία στιγμή ……. και με αντίδραση λόγω Υδροχόου :) ).  

Συνήθως ακούγεται να λένε οι εκπρόσωποι του ανάδρομου, ότι ΄΄ούφ…… όταν συμβαίνει αυτό, κάνω τις δουλειές μου μια χαρά’’. Λέτε να ισχύει για όλους τελικά; 

Για τους εκπροσώπους του ανάδρομου σίγουρα, μα για τους υπόλοιπους ευκαιρία να βάλουν σε τάξη διάφορες εκκρεμότητες, αλλά και να επαναπροσδιορίσουν τις σκέψεις τους όπως  επίσης την επικοινωνία με τον εσωτερικό τους διάλογο - εαυτό. 

Βλέπετε…….. ο ανάδρομος Ερμής, (αν και τόχω ξαναπεί) είναι σα να φοράει ακουστικά. (Ερμής, Κηρύκειο του Ερμή, = παγκόσμιο σύμβολο ιατρικής). 
Σε αυτήν την περίπτωση, (ο ωροσκόπος του ανάδρομου Ερμή), αναδρομεί στο μεσοδιάστημα των Διδύμων και ο ανάδρομος κυβερνήτης του, βρίσκεται στον ένατο οίκο, που μας θυμίζει τη σχέση μας με το εξωτερικό αλλά και την παιδεία, με έμφαση τα Πανεπιστήμια. 

Σε ατομικό επίπεδο (ανάλογα και το γενέθλιο χάρτη) μας κάνει να ανατρέξουμε στον τρόπο που διαχειριζόμαστε ευρύτερα την έννοια του ΄΄Φιλοσοφείν΄΄ σε ατομικό αλλά και σε κοσμικό επίπεδο.

Αφροδίτη Κρόνος στον Τοξότη, Σελήνη στο Σκορπιό (α ιιιι α ιιιι κα ιιιι ) αλλά και την είσοδο του Άρη στο Σκορπιό ! Φυσικά μην ξεχνάμε και τη σύνοδο του Ήλιου Πλούτωνα στον Αιγόκερω, που κάνει τα τετράγωνό της με τον Ουρανό. 
Ο δε Δίας, σε σύνοδο με το Βόρειο δεσμό της Σελήνης, φουντώνει τα θέματα του προσφυγικού αλλά και κάθε τι που αφορά την Υγεία, τα Εργασιακά, αλλά και την ίδια την καθημερινότητα. 

Ο Άρης από το Σκορπιό σε τετράγωνο από τον Υδροχόο, ανακυκλώνει την ένταση και ποιος ξέρει που θα μας βγει όλο αυτό. Φυσικά ο Ερμής μπαίνει σύντομα στον Αιγόκερω (λόγω αναδρομής του) και αυτό καλό δεν το λες γιατί εκεί γίνεται ναι μεν αποτελεσματικός μα όμως συγχρόνως υπολογιστικός με μαθηματική ακρίβεια αλλά και με τρόπο άκαμπτο και ενδεχόμενα σκληρό. Λες να μπορέσει να βάλει τάξη; Μπαααααα δεν το νομίζω και πάρα πολύ. 

Κερδισμένοι θα βγουν όσοι κρατούν γερά τα ΄΄γκέμια΄΄,  με συνειδητότητα και ευσυνείδητο προγραμματισμό. Δεν θέλω να κάνω εκτενή ανάλυση, μα ο λόγος που άρχισα να γράφω το άρθρο αυτό, είναι γιατί παρατήρησα το εξής ιδιαίτερο φαινόμενο. 

Οι ημέρες αυτές, λόγω μεγάλης και όχι τόσο συνηθισμένης πολυποίκιλης εμπλοκής Πλανητών έχει ως εξής: (που ελπίζω να μας το φέρει με το μαλακό). Υπάρχει ένας σχηματισμός πολύ ιδιαίτερος που ΄΄κουβαλάει’’ φορτίο μεγατόνων. 

Πρόκειται για την κυκλική μετάθεση, μεταξύ των πλανητών Αρη, Πλούτωνα, Κρόνου, Δία, Ερμή, Ουρανού. Θα μου πείτε τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει, ότι όλοι αυτοί οι Πλανήτες, παρότι σε διαφορετικά ζώδια είναι σαν να κάνουν μια πολλαπλή σύνοδο, με τρόπο τέτοιο, έτσι ώστε να εμπλέκονται όσον αφορά τη δυναμική τους έκταση.

Το τι θα φέρει αυτό; Ο Γενάρης θα μας δώσει όλες τις απαντήσεις. 
Όσο πιο συνειδητοί είμαστε, τόσο πιο εύκολα θα διεκδικήσουμε τον εαυτό μας (με  ασφάλεια και δύναμη).

Να είστε προσεκτικοί !
Καλή επιτυχία σε όλους !

Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου