20/1/16

Ο Άθλος του Ηρακλή στον Υδροχόο - Κυριακή 24 Ιανουαρίου στις 18.30


11os Άθλος

''Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΤΑΒΛΩΝ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ''




ΥΔΡΟΧΟΟΣ




Ο ύψιστος σκοπός για τον Υδροχόο είναι να υποβαστάξει τη Νέα Εποχή, τα οράματα της, τις ιδέες και το έργο της και να είναι το «νερό της ζωής … να το διαχέει για τους διψασμένους ανθρώπους.»

Μέσα σε κάθε άνθρωπο υπάρχει μια αιώνια κοσμική ομορφιά, κλεισμένη σαν μικρός σπόρος στο έδαφος. Χρειάζεται νερό. Όταν ποτίζεται, διαπερνά όλα τα εμπόδια για να φτάσει στον Ήλιο. Αυτός ο σπόρος είναι η κοιμισμένη Θεότητα μέσα μας.

Ο Υδροχόος είναι ο άνθρωπος, η πνευματική σκέψη και η γνώση. Παριστάνεται σαν ένας γέροντας που χύνει νερό από μία υδρία. Το νερό αυτό είναι το νερό της ζωής, γιατί η γνώση του Υδροχόου είναι μια γνώση που φέρνει, παράγει και ξυπνάει τη ζωή.

Το σύμβολο της Yδροχοϊκής Εποχής είναι εκείνο ενός ανθρώπου που κουβαλά στους ώμους του μια στάμνα με νερό τόσο γεμάτη, ώστε χύνεται σ’ όλους ανεξαιρέτως κι όμως δε λιγοστεύει. Μερισμός.

Σε όλες τις Κοσμογονίες τα "Ύδατα" παίζουν τον ίδιο σημαντικό ρόλο. Είναι η βάση και η πηγή της υλικής ύπαρξης. Το νερό είναι παντού το σύμβολο του θηλυκού στοιχείου- της ματέρια/ύλης [μητέρας], της οποίας το γράμμα Μ προέρχεται εικονικά από το , ένα ιερογλυφικό του νερού. Είναι η συμπαντική μήτρα ή "Μεγάλη Άβυσσος".

Ο Υδροχόος, ο Μεγάλος Σύνδεσμος, χτίζει νέα κανάλια για την ενέργεια της ζωής. Στην Πανσέληνό του πρέπει κάποιος να απλώνει το πεδίο της σύνδεσής του με το ευρύτερο όλο, μέσω του εσώτερου εαυτού.


Οι Άθλοι του Ηρακλή
Ο σκοπός της μελέτης
Καθένας μας είναι Ηρακλής, σε μια εμβρυώδη κατάσταση και καθένας μας αντιμετωπίζει τους ίδιους άθλους, καθένας μας έχει τον ίδιο στόχο να επιτύχει και στον ίδιο κύκλο του Ζωδιακού να πορευτεί.

Η εργασία που χρειάζεται να γίνει έχει σαν πρώτο της αντικειμενικό σκοπό, την απάλειψη του φόβου και τον έλεγχο των δυνάμεων της ανθρώπινης φύσης.

Ο ανταγωνισμός και οι ιδιοτελείς σκοποί πρέπει να αλλάξουν. Όταν η ύλη εξουσιάζει, χαρακτηριστικά της βυθισμένης στην ύλη μορφικής ζωής είναι ο φόβος, ο ατομισμός, ο ανταγωνισμός και η απληστία. Αυτά τα χαρακτηριστικά, πρέπει να δώσουν τη θέση τους στην πνευματική εμπιστοσύνη, τη συνεργασία, την ατομική επίγνωση και την ανιδιοτέλεια.

Για να θυμηθούμε ποιοι αληθινά είμαστε θα χρειαστεί να καταδυθούμε στα βάθη του υποσυνειδήτου μας και να αντιμετωπίσουμε τα κατασκευάσματα του νου, του εγώ μας και την Μεγάλη Πλάνη. Ο Ηρακλής είναι από αυτούς που παίρνει αυτή την απόφαση να κοιτάξει κατάματα το εγώ και τα κατασκευάσματα του και να αναμετρηθεί μαζί τους. 
Η πορεία του είναι ένα μονοπάτι επιστροφής προς την Πηγή.

Δεύτερο αντικείμενο αυτής της μελέτης είναι να παρουσιαστεί μια οπτική της αστρολογίας που θα διαφέρει από εκείνη που συνήθως βλέπει το φως. Θα σκιαγραφήσουμε τον μύθο του Ηρακλή κατά το πέρασμα του από τα δώδεκα σημεία του ζωδιακού. 

Σε κάθε σημείο εκφράζει τα χαρακτηριστικά του και σε κάθε σημείο αποκτά κάποια νέα γνώση του εαυτού του και μέσα από αυτή τη γνώση, δείχνει τη δύναμη του σημείου να αποκτά τα δώρα που το ζωδιακό σημείο του έδωσε. Θα τον δούμε να υπερνικά τις φυσικές του ροπές, ελέγχοντας και κυβερνώντας το πεπρωμένο του και με τον τρόπο αυτό δείχνει το γεγονός ότι τα άστρα επηρεάζουν αλλά δεν ελέγχουν.

Ψυχολογική Προσέγγιση του Άθλου, Ιωάννα Σοφού 
Αστρολογική Ερμηνεία του Άθλου, Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου 

Θα κλείσουμε με τον διαλογισμό της Πανσελήνου στον Υδροχόο.

Ώρα προσέλευσης 18:15
Έναρξη: 18:30 Λήξη: 20:30

Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ

Κέντρο Φαέθων Ήβης 25 Ψυρρή.

Δηλώστε τη συμμετοχής σας: 
6974 33 15 33 Ιωάννα Σοφού, 
694 98 98 709 Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου