31/10/15

Ισπανός διασώστης σώζει παιδιά στη Λέσβο

Είναι ένας από τους τέσσερις Ισπανούς ειδικά εκπαιδευμένους  διασώστες οι οποίοι στο ναυάγιο της 28ης Οκτωβρίου ανοιχτά της Εφταλούς στη Λέσβο προσέφεραν τα μέγιστα στο Λιμενικό όχι μόνο ανασύροντας από τη θάλασσα ναυαγούς αλλά και παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες.

Ισπανός διασώστης σώζει παιδιά στη Λέσβο και "σκοτώνει" με το βλέμμα του την Ευρώπη

Με δυο τζετ σκι που διαθέτουν μια μικρή πλατφόρμα στο πίσω μέρος τους οι τέσσερις διασώστες εν μέσω θαλασσοταραχής πλησίαζαν τους ναυαγούς και ο ένας στο πίσω μέρος τραβούσε τους ναυαγούς από τη θάλασσα πάνω στην πλατφόρμα  και τους μετέφεραν στο σκάφος του λιμενικού. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν και οι ίδιοι  στο σκάφος του λιμενικού προσφέροντας πρώτες βοήθειες κυρίως σε παιδιά που είχαν χάσει τις αισθήσεις τους.

Είναι μέλος της ΜΚΟ Proactiva Open Arms, την οποία δημιούργησαν  επαγγελματίες ναυαγοσώστες οι οποίοι ήρθαν στη Λέσβο προκειμένου να βοηθήσουν και εκείνοι τους πρόσφυγες στο επικίνδυνο ταξίδι ανάμεσα στις δυο πλευρές του Αιγαίου. Η Proactiva Open Arms ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι θα παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι τα μέσα Γενάρη του 2016


πηγή:http://www.lesvosreport.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου