23/10/14

Φωτεινή Κακόγιαννου, Ελευσίνα Μυστήρια, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  παρακολουθήσαμε τη χθεσινή  παρουσίαση των βιβλίων  της κυρίας Φωτεινής Κακόγιαννου. Η προσέγγιση της, προέρχεται από την επιστημονικής της έρευνα.


Τα βιβλία που με ‘’γλυκύτητα’’ ψυχής μας παρουσίασε, αφορούν το θέμα των Ελευσίνιων Μυστηρίων. Όπως ήδη γνωρίζουμε, οι τεκμηριωμένες θέσεις για ότι αφορούν το θέμα, είναι ελάχιστες.

Η κυρία Φωτεινή Κακόγιαννου, μας δίνει την ευκαιρία να εντρυφήσουμε με τρόπο απλό και κατανοητό, στο ‘’μήνυμα’’ των Ελευσινίων μυστηρίων. Μας καταθέτει την ερευνητική της προσέγγιση, τεκμηριωμένη από σοβαρές επιστημονικές πηγές. ΟΙ Επιλογές τις έχουν συνθέσει ‘’υλικό’’ από πανεπιστήμια μεγάλου κύρους (σε παγκόσμιο επίπεδο)  και οι θέσεις της πλούσιας  βιβλιογραφίας που μας καταθέτει απλόχερα, εξίσου μοναδικές !


Το έργο της αποτελείται από 2 τόμους, έχοντας τους τίτλους, ‘’Ελευσίνα Μυστήρια - Πορεία προς την Μύηση’’  & ’Ελευσίνα Μυστήρια - Τελετουρικό, από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ.

Αξιόλογο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι εκτός  από τις  ποικιλόμορφες αναφορές στα αρχαία μυστήρια, θα βρείτε μοναδικά στοιχεία για τον Πυθαγόρα και τον Πλάτωνα, αλλά και για τα Δελφικά Παραγγέλματα, … που ως τώρα … δεν γνωρίζαμε.


Στο παράρτημα Α΄και Β’ θα ‘’συναντήσετε’’ τον Παυσανία, αλλά και στον 2ο τόμο, θα ανακαλύψετε τον σκοπό των Μυστηρίων, τον τρόπο της Μύησης, αλλά το είδος της Διδασκαλίας ...

Το  συγγραφικό έργο "Ελευσίνια Μυστήρια" της Φωτεινής Κακόγιαννου στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό, έγινε από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ.



Την παρουσίαση και το συντονισμό, έκανε ο Βασίλης Μαργέτης.
Ομιλητές: Φωτεινή Κακόγιαννου
Κ. Θεριανός / Θ. Τσούχλος
Απαγγελία Ύμνων: Παναγιώτης Μερέκος










Φωτορεπορτάζ Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου