23/9/14

TRIKY III από το Θέατρο Τρίκυκλο Καθημερινά στις 21.00

Τετάρτη 1 έως Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

TRIKY III
από το Θέατρο Τρίκυκλο

Καθημερινά στις 21.00




Το Θέατρο Τρίκυκλο παρουσιάζει από 1 έως 8 Οκτωβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, την παράσταση TRIKY III σε σκηνοθεσία Γκάυ Στεφάνου.

Δυο λόγια για την παράσταση Triky.

Αναζήτηση και δημιουργία, αναφορά στην συνεύρεση τεχνών, στην πορεία ενός ερεθίσματος που προηγείται ενός καλλιτεχνικού αποτελέσματος και στην έννοια του μετασχηματισμού. Το σκηνικό αγκαλιάζει τρεις καλλιτέχνες και τους ωθεί να φωτίσουν το εσωτερικό τους, αποκτά πνοή και ανθρώπινη υπόσταση από αυτούς και μετασχηματίζεται από θεατρικό σκηνικό σε ερμηνευτικό διαμεσολαβητή. Στην θεατρική σκηνή αναπτύσσεται και εξελίσσεται ο λόγος τριών καλλιτεχνών που εκπροσωπούν το θέατρο το χορό και τη ζωγραφική. Θέατρο τριών τεχνών: οι τρεις φιγούρες συνδιαλέγονται στο φως και το σκοτάδι, με κινήσεις ή ακινησία κάτω από την ένταση του μαύρου και προβάλουν τη συνύπαρξη, τη συμφωνία και την έκσταση, τη διευθέτηση της μοναξιάς ως πορεία αυτογνωσίας. Όλα χτίζονται μέσα στο σκοτάδι και τη σιωπή, προβάλλοντας άδηλες όψεις μίας καθημερινής πράξης. Όλα υποτάσσονται στο κυρίαρχο παιχνίδι φως - σκοτάδι που επικαλείται εικαστικά ρεύματα και τη ζωγραφική γλώσσα που γίνεται εργαλείο θεατρικότητας. Στην συνολική σύνθεση η μουσική ορίζει τα βήματα το ρυθμό την ολοκλήρωση. Ο ήχος του έργου αναδίνει την ένταση του μόχθου στο βάθος ενός ψυχισμού που ιχνηλατεί την ύπαρξη του από τη σύλληψη ως τη γέννα και τη δημιουργία. Μια κυρίαρχη εικαστική θεατρική πράξη υπογραμμίζει με τη μουσική τον εσωτερικό παλμό από την ταραγμένη ανήσυχη συγκίνηση ως την ήρεμη νοσταλγία της παραδοχής. Η σύμπτωση των τριών αυτών τεχνών επί σκηνής αναδεικνύει τον κοινό τους πυρήνα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ερμηνεία: Ελισάβετ Πλιακοστάθη, Δήμητρα Σύρου, Παναγιώτης Σταυρόπουλος
Μουσική: Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος
Σκηνικά-Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου
Σχεδιασμός Αφίσας: Αχιλλέας Τσομκόπουλος

Αίθουσα: Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης
Τιμές εισιτηρίων: 10€ Κανονικό & 5€ Μειωμένο* [μαθητές/ σπουδαστές/ φοιτητές (+ Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Εξωτερικού), ΑΜΕΑ, κατόχους κάρτας ανεργίας (κάρτα ΟΑΕΔ) και πολυτέκνων (κάρτα ΑΣΠΕ), κατόχους Κάρτας Club IFA -Γαλλικού Ινστιτούτου και κάτοχους Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ), κατόχους κάρτας πολιτισμού, κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάρτας ΟΤΟΕ, κάρτας ΟΙΕΛΕ, άτομα άνω των 65 ετών.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου