13/9/13

Φεστιβάλ ΑΕΙΔΕ «Η ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΑ EΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ" Οκτώβριος 2013

Φεστιβάλ ΑΕΙΔΕ

«Η ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΑ EΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ" 

Οκτώβριος 2013









ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αγαπητοί φίλοι-φίλες,

Ο πολιτιστικός χώρος ΚΕΝΟΣ ◘ ΧΩΡΟΣ προσκαλεί δημιουργούς των παραστατικών τεχνών καθώς και δημιουργούς άλλων τομέων που τους ενδιαφέρει η μουσικότητα του λόγου στα ελληνικά κείμενα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα να παρουσιάσουν το έργο τους στα πλαίσια του φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο 2013 στον ΚΕΝΟ ◘ ΧΩΡΟ στην ιστορική περιοχή του Κεραμεικού.
Η δημιουργία το Φεστιβάλ ΑΕΙΔΕ έρχεται να καλύψει ένα κενό στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης όσων αφορά την έρευνα και παρουσίαση έργων δημιουργών ,στα πλαίσια μιας συλλογικής διαδικασίας όπως είναι ένα φεστιβάλ ,που στόχο τους έχουν την έρευνα της μουσικότητας του λόγου στα ελληνικά κείμενα .
Στόχος του Φεστιβάλ ΑΕΙΔΕ είναι να γίνει αφορμή συνάντησης ,έρευνας ,γόνιμης ανταλλαγής και παρουσίασης έργου δημιουργών που ως κεντρικό άξονα στην εργασία τους έχουν την προσέγγιση των ελληνικών κειμένων μέσα από την μουσικότητα του λόγου. 

Το Φεστιβάλ ΑΕΙΔΕ διεξάγεται στα πλαίσια των δύο βασικών θεματικών αξόνων σκηνικής έρευνας του χώρου ΚΕΝΟΣ ◘ ΧΩΡΟΣ .Ο δεύτερος θεματικός άξονας είναι «Το Ιερό στην τέχνη και τη ζωή»

Ο θεματικός άξονας «Το Ιερό στην τέχνη και τη ζωή» ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη με τον θεσμό του Φεστιβάλ «ΙΕΡΟ 77» που εγκαινιάστηκε στον ΚΕΝΟ ◘ ΧΩΡΟ από 25 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου του 2012 .Επισυνάπτουμε σχετικά link όπου μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «ΙΕΡΟ 77» καθώς και οπτικοακουστικό υλικό των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν:(www iero77.tumblr.com, www.kenosxoros.com).
Στόχος του Φεστιβάλ «ΙΕΡΟ 77» ήταν η φιλοξενία πρωτογενών ερευνητικών πράξεων με θέμα «Το Ιερό στην τέχνη και τη ζωή».
Στο Φεστιβάλ ΑΕΙΔΕ μπορούν να συμμετέχουν καλλιτέχνες, επιστήμονες και δημιουργοί από οποιοδήποτε χώρο .Η παρουσία ανθρώπων με ετερόκλιτες ιδιότητες και τρόπους αντίληψης πιστεύουμε ότι θα αναδείξει τις πολλαπλές πτυχές τoυ θέματος του φεστιβάλ.

Μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής στο Φεστιβάλ ΑΕΙΔΕ είναι τα έργα των δημιουργών να μην έχουν παρουσιαστεί πριν σε παρόμοιες διαδικασίες, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε δημιουργούς να καταθέσουν τον παροντικό προβληματισμό τους σε σχέση με το θέμα της μουσικότητας του λόγου στα ελληνικά κείμενα.
Τα έργα-προτάσεις που θα παρουσιαστούν μπορούν να είναι :

1. Performance-θεατρική παράσταση (διάρκεια 20 λεπτά)
2. Εικαστική και φωτογραφική έκθεση
3. Μουσικό δρώμενο( διάρκεια 20 λεπτά)
4. Διάλεξη (45 λεπτά)
5. Διεξαγωγή σεμιναρίου και παρουσίαση αποτελεσμάτων 


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν δήλωση συμμετοχής για το Φεστιβάλ ΑΕΙΔΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση : kenosxoros77@gmail.com

Mε εκτίμηση,
Ευαγγελία Θαλασσινή 
Καλλιτεχνική διεύθυνση ΚΕΝΟΣ ◘ ΧΩΡΟΣ
Σκηνοθέτιδα-ερευνήτρια σκηνικών τεχνών 

Βίλμα Ροδίου 
Εxperimental performer


Πολιτιστικός χώρος ΚΕΝΟΣ ◘ ΧΩΡΟΣ

Χώρος πειραματικών παραστάσεων -μουσικών δρώμενων-σεμιναρίων τέχνης
«Ο χώρος είναι οι άνθρωποι που τον κατοικούν. 
Ο κενός χώρος δημιουργεί την προϋπόθεση συνάντησής τους».

ΚΕΝΟΣ ◘ ΧΩΡΟΣ
Aγησιλάου 77Α, Κεραμεικός(Μετρό: Κεραμεικός, Θησείο)
Τηλ. επικοινωνίας : 6989-455.965 , 693-662.1117
Web: www.kenosxoros.com /Facebook: KEΝΟΣ ΧΩΡΟΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου