22/2/11

Πενήντα δισεκατομμύρια πλανήτες στον γαλαξία μας !!!

 
Πενήντα δισεκατομμύρια πλανήτες στον γαλαξία μας  !!!


Ουάσιγκτον:
Ακρως εντυπωσιακά είναι τα νέα στοιχεία που έστειλε το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ, το οποίο έχει ως αποστολή την αναζήτηση πλανητών και ειδικά εκείνων που έχουν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη ζωής. Σύμφωνα με τους ειδικούς της NASA που μελέτησαν τα στοιχεία, ο γαλαξίας μας διαθέτει τουλάχιστον 50 δισεκατομμύρια πλανήτες _ αριθμός πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που οι επιστήμονες πίστευαν έως σήμερα. 

Από τους 50 δισεκατομμύρια πλανήτες υπολογίζεται ότι 500 εκατομμύρια εξ αυτών είναι πλανήτες που βρίσκονται στις λεγόμενες «φιλόξενες ζώνες», είναι δηλαδή σε ιδανική απόσταση από το μητρικό τους άστρο (ούτε πολύ κοντά ούτε πολύ μακριά) ώστε να διαθέτουν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη ζωής. Τα νέα ευρήματα ενισχύουν την άποψη ότι η ύπαρξη ζωής είναι δεδομένη, αν αναλογιστούμε ότι ο αριθμός των γαλαξιών υπολογίζεται σε 100 δισεκατομμύρια. Πριν από λίγες εβδομάδες το Κέπλερ είχε εντοπίσει 1.235 πλανήτες στον γαλαξία μας, με τους 54 εξ αυτών να βρίσκονται σε «φιλόξενη ζώνη». 

Παράλληλα, επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σικάγου υποστηρίζουν ότι είναι πιθανόν πλανήτες που για κάποιο λόγο έχουν... εξοβελιστεί από το ηλιακό τους σύστημα και βρίσκονται απομονωμένοι σε κάποια παγωμένη περιοχή του Διαστήματος να μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή. Σύμφωνα με τους ερευνητές, γεωλογικές διεργασίες στο εσωτερικό τέτοιων πλανητών οδηγούν σε παραγωγή θερμότητας, κάνοντάς τους δυνητικά... φιλόξενους. 

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=385914&dt=21/02/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου