''Ουρανοκατέβατοι''

Γιατί ουρανοκατέβατοι; Ουρανοκατέβατοι γιατί ο κόσμος και οι άνθρωποι μερικές φορές μας φαίνονται παράξενοι κι η ζωή μας προσγειώνει σε μια καθημερινότητα, που καθόλου δεν μας αντιπροσωπεύει. Ουρανοκατέβατοι καθώς θαυμάζοντας το σύμπαν, ευχόμαστε να γίνουμε μέρος της μαγείας του, νιώθουμε την ανάγκη να ζήσουμε τα όνειρα, τις επιθυμίες μας και το μυστήριο του κόσμου. Μαζί θέλουμε να προβληματιστούμε και να συζητήσουμε σχετικά με την αστρολογία και τον κόσμο, την ποιότητα ζωής μας (κοινωνία, περιβάλλον, υγεία, κ.ά.) και να ανταλλάξουμε σκέψεις ελεύθερα, υπεύθυνα, δημιουργικά. Οι ιδέες μας μπροστά στο μυστήριο του κόσμου. Εξάλλου ... “A single idea / the sudden flash of a thought / may be worth a million dollars....and a wonderful life”. (Ερμής/Ποσειδώνας);

9/9/10

Μικροί αστεροειδείς ...

Μικροί αστεροειδείς περνούν την Τετάρτη μέσα από την τροχιά της Σελήνης

«Ξυστά» από τη Γη
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231058326
 

Δύο διαστημικοί βράχοι, διαμέτρου αρκετών μέτρων ο καθένας, θα πλησιάσουν την Τετάρτη τη Γη σε απόσταση μικρότερη από ό,τι το φεγγάρι, ανακοίνωσε η υπηρεσία της NASA που επαγρυπνεί για εισερχόμενες απειλές.

Τα δύο σώματα, τα οποία δεν σχετίζονται μεταξύ τους και μόνο από σύμπτωση θα πλησιάσουν τη Γη την ίδια μέρα, δεν διακρίνονται με γυμνό μάτι, αλλά θα είναι ορατά με ένα μέτριο ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο.

Και οι δύο αστεροειδείς έγιναν αντιληπτοί την Κυριακή από το πρόγραμμα Απογραφής του Ουρανού «Καταλίνα» στο Τούσον της Αριζόνα. Οι τροχιές τους υπολογίστηκαν λίγο αργότερα από το Κέντρο Ελασσόνων Πλανητών στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Ο αστεροειδής 2010 RX30, με διάμετρο 10 έως 20 μέτρα, περνά σε απόσταση 248.000 χιλιομέτρων στις 12.51 ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε αργά την Τρίτη το πρόγραμμα NEO (Κοντινών στη Γη Αντικειμένων) της NASA στην Καλιφόρνια.

Δώδεκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα θα ακολουθήσει ο 2010 RF12, διαμέτρου 6 έως 14 μέτρων, ο οποίος θα πλησιάσει σε απόσταση 79.000 χιλιομέτρων, δηλαδή 0,2 φορές την απόσταση Γης-Σελήνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αστεροειδείς με διάμετρο γύρω στα 10 μέτρα υπολογίζονται στα 50 εκατομμύρια, και οι περισσότεροι δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί.

Η NASA υπολογίζει ότι ένα τέτοιο αντικείμενο πρέπει να περνάει καθημερινά εντός μιας σεληνιακής απόστασης από τη Γη, συνήθως χωρίς να γίνεται αντιληπτό.

Αστεροειδείς αυτού μεγέθους εκτιμάται ότι εισέρχονται στην ατμόσφαιρα κάθε 10 με 20 χρόνια.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231058326

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου