23/10/14

«Tribute to the mystic» αφιέρωμα στον Τζεφ Μπάκλεϋ, Παρασκευή 24 Οκτωβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις



Η Σοφία Νοητή μαζί με τον Απόστολο Λεβεντόπουλο παρουσιάζουν την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις ένα εκτενές αφιέρωμα στον Τζεφ Μπάκλεϋ, τον μοναδικό τραγουδιστή – κιθαρίστα – συνθέτη - ποιητή της ροκ μουσικής.

Η Σοφία Νοητή, μία φωνή συνώνυμη με τη φράση «σημαντική Ελληνίδα τραγουδίστρια», ήταν η πιο έγκυρη επιλογή για ένα τόσο απαιτητικό πρόγραμμα, αφού οι επιρροές και το έργο του Μπάκλεϋ ταιριάζουν απίθανα με τις δικές της μουσικές επιρροές.

Ξεκίνησε να μελετάει κιθάρα από 13 χρονών παίζοντας και τραγουδώντας σε ροκ μπάντες του σχολείου, φέροντας μέσα της τα ακούσματα της παραδοσιακής μας μουσικής και μετέπειτα σπούδασε Κλασσικό Τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο. Γνωστή προσωπικότητα στον χώρο της Τζαζ ως τραγουδίστρια, αλλά και ως δασκάλα σε γνωστά ωδεία, όπως το Ατενέουμ και το Ωδείο Τέχνης Φακανάς, αρχικά αυτοδίδακτη μελέτησε τζαζ προσωπικά, ενώ ακολούθησαν σεμινάρια και ιδιαίτερα μαθήματα πάνω στην φωνητική τζαζ σε Αμερική και Ευρώπη. Ως δασκάλα είναι αναγνωρισμένη παγκοσμίως από τον οργανισμό φωνητικής εκπαίδευσης Speech Level Singing. Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους έλληνες τζαζ μουσικούς, όπως τον Γ. Κοντραφούρη, Δ. Καλατζή, Δ. Βασιλάκη.

Ο Απόστολος Λεβεντόπουλος ξεκίνησε να μελετάει πιάνο, ενώ μεταπήδησε στην Τζαζ κιθάρα κερδίζοντας μία υποτροφία για το Berklee College of Music στην Βοστώνη. Στην επιστροφή του ο Λεβεντόπουλος διδάσκει σε γνωστά ωδεία στην Ελλάδα και συμμετέχει σε jazz projects διαφόρων μουσικών. Έχει παίξει σε ξένα και ελληνικά φεστιβάλ με γνωστούς μουσικούς της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής όπως τον Γ. Κοντραφούρη, Τάκη Πατερέλλη, κ.α. Ως συνθέτης, κιθαρίστας και ενορχηστρωτής διαθέτει την ευκολία να κινείται εξ ίσου καλά και σε άλλα στυλ μουσικής όπως και σε θεατρικές παραστάσεις.

Ένα πρόγραμμα-έκπληξη, μία “ονειρική” διαδρομή στις μουσικές του μεγαλύτερου ταλέντου που γέννησε ο αιώνας,  αφού συνδυάζει δυναμικά όλα τα είδη μουσικής, ακριβώς επειδή ο Μπάκλεϋ είχε την αξιοθαύμαστη ευκολία και δυναμική να περνάει από το ένα είδος στο άλλο: από την τζαζ στην Εντίθ Πιάφ, από το alternative rock και το μέταλ στο μπαρόκ και το αναγεννησιακό τραγούδι και από την ποπ στην ανατολική μουσική και την μυσταγωγία! Η πείρα, η διαδρομή και η υψηλή τέχνη της Σοφίας Νοητή, η δυναμική και η ψυχική ερμηνεία της, σε συνεργασία με την ποιότητα του Α. Λεβεντόπουλου, εγγυάται μια άκρως συναρπαστική βραδιά με τα κορυφαία τραγούδια του Τζεφ Μπάκλεϋ, που πλέον ανήκει στο πάνθεον των μεγάλων καλλιτεχνών!



Συντελεστές:

Σοφία Νοητή: τραγούδι

Απόστολος Λεβεντόπουλος: Κιθάρα

Είσοδος: 10€ | φοιτητές, άνεργοι του ΟΑΕΔ και άτομα άνω των 65 ετών 7€

Κρατήσεις θέσεων

Λόγω περιορισμένων θέσεων, επικοινωνήστεγια κράτηση στο info@dieleusis.gr, δηλώνοντας την εκδήλωση που σας ενδιαφέρει, όνομα, τον αριθμό ατόμων και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, ή τηλεφωνικά στο 210 8613739.


Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου