2/2/15

«Ο Μελένιος, το αηδόνι και ο τυφλός ποντικός». Παρουσίαση βιβλίου, από τις εκδόσεις Όστρια

Μια εκπληκτική και ιδιαίτερα πρωτότυπη Παραμυθοπαρουσίαση έλαβε χώρα χτες στις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ, με μουσική και τραγούδια και την παρουσία φίλων από τη Θεσσαλονίκη που «τυχαία» είναι κοινοί φίλοι φίλων μου από την Αθήνα. Κάτι μαγειρεύεται. Συγκυρίες το λένε κάποιοι, κοινοί κύκλοι γνωριμιών κάποιοι άλλοι. Μα σημασία έχει η χαρά εκ του αποτελέσματος. Κι αυτή για όσους παρευρεθήκαμε ήταν μεγάλη. Και η συγκίνηση επίσης. 

Το παραμύθι εμπνεύστηκε ο Μάκης Ρουσομάνης κι έχει τίτλο «Ο Μελένιος, το αηδόνι και ο τυφλός ποντικός» . Πολλά πολλά δεν θα σας  μαρτυρήσω για το περιεχόμενό του ούτε για το ποιος είναι ποιος. Δηλαδή ποιος είναι ο Μελένιος, ο Σίμωνας κλπ. Να ρωτήσετε στο inbox τον ίδιο το δημιουργό.  Ούτε και τι ήταν το αηδόνι. Να διαβάσετε το παραμύθι. Όχι μόνο όσοι έχετε παιδιά αλλά κι όσοι νιώθετε παιδιά. 

Εκείνο όμως που θα σας πω είναι ότι το εξώφυλλο ζωγράφισαν μαθητές του ειδικού δημοτικού σχολείου της Σχολής Τυφλών ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης.   

Είναι ένα παραμύθι που γράφει για το θαύμα της αγάπης και το χάρισμα της αποδοχής. Για τη φιλία, τη συγχώρεση, την περιπέτεια της ζωής. 

Απλά και παραδοσιακά σαν …κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη. 

Καλοτάξιδο! 



Κατερίνα Μαγουνάκη










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου