9/2/15

Πεποιθήσεις: η «μαύρη τρύπα» της πραγματικότητάς μας. Bιωματικό Σεμινάριο, Με την Αναστασία Νικολίτσα


Bιωματικό Σεμινάριο
Πεποιθήσεις: η «μαύρη τρύπα» της πραγματικότητάς μας


Με την Αναστασία Νικολίτσα


Χοροθεραπεύτρια, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια, Τραυματοθεραπεύτρια
Όπως συμβαίνει με μια μαύρη τρύπα του σύμπαντος, η οποία φαίνεται να «ρουφάει» ό,τι βρίσκεται κοντά της, ακόμη και το φως, έτσι και κάποιες περιοριστικές πεποιθήσεις στις οποίες έχουμε ασυνείδητα καταλήξει στην διάρκεια της ζωής μας μοιάζουν με μια «μαύρη τρύπα» που καταστρέφει την αλήθεια μας, πριν ακόμα εμείς την αντιληφθούμε. Η πίστη μας σε κάτι που νομίζουμε ότι είναι μόνον «έτσι» εξαφανίζει  από την πραγματικότητά μας αυτό που θα μπορούσε να είναι «αλλιώς». Η λέξη πεποίθηση βγαίνει από το ρήμα πέποιθα, δηλαδή έχω πειστεί. Όταν είμαστε πεπεισμένοι λοιπόν πώς είναι τα πράγματα τότε όλες οι υπόλοιπες πιθανότητες για αλήθεια, αλλαγή και ευτυχία χάνονται στην «μαύρη τρύπα» των περιοριστικών πεποιθήσεών μας. Για παράδειγμα, όταν πιστεύουμε πως μόνο εάν και όταν όλα είναι τέλεια γύρω μας εμείς θα μπορέσουμε να χαλαρώσουμε, τότε χάνουμε για πάντα την ευκαιρία για χαλάρωση και απόλαυση, επειδή τίποτα δεν μπορεί να είναι τέλειο στην ζωή!

Στο σεμινάριο αυτό θα χρησιμοποιήσουμε εικόνες (ζωγραφιές και φωτογραφίες) ως μέσον πρόσβασης στην ασυνείδητη πεποίθηση που μας περιορίζει στην παρούσα φάση στην ζωή μας, κινητικό αυτοσχεδιασμό και οραματισμό για να εξερευνήσουμε και να αντιληφθούμε πώς η συγκεκριμένη πεποίθηση επηρεάζει το σώμα μας και την υγεία μας  και  διαλογισμό για την αντιστροφή της πεποίθησης  και την αύξηση της δόνησής μας προς μια θετική κατεύθυνση. 
Ο/η κάθε συμμετέχον/ουσα θα έχει την δυνατότητα να εργαστεί πάνω σε μια περιοριστική προσωπική πεποίθηση την ημέρα του σεμιναρίου και να διαφοροποιήσει την εσωτερική του/της στάση προς αυτή την πεποίθηση.   Ακριβώς όπως μπορούμε να δώσουμε μορφή και ισχύ σε περιοριστικές πεποιθήσεις, έτσι αντίστοιχα μπορούμε να ενδυναμώσουμε και τις θετικές πεποιθήσεις.

Πότε: Κυριακή 1η Μαρτίου 2015
Που: Αtenas Tango Club, Αγ. Αναργύρων 20-22, Ψυρρή, Αθήνα
Ώρα: 12:00 - 19:00
Κόστος: 40 ευρώ, 30 ευρώ (φοιτητές και άνεργοι)

Επικοινωνία/Πληροφορίες/Κρατήσεις θέσεων: 6979552193
 (απαραίτητη η κράτηση θέσης με προκαταβολή του 50%, περιορισμένος αριθμός θέσεων)
Θα χρειαστεί να φέρετε μαζί σας ένα μαξιλάρι και 1-2 κουβερτούλες, ζεστές κάλτσες και ένα σημειωματάριο