19/7/12

SOS !!! ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

SOS !!! ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ





Εντελώς ξαφνικά, οι νοσοκομειακές αίθουσες εκτάκτων περιστατικών γέμισαν ασθενείς με κρίσεις βίας και ψυχολογικές διαταραχές ενώ εγκλήματα πρωτοφανούς βίας συγκλονίζουν τον πλανήτη... Ισως πρόκειται γι
α το ναρκωτικό με τις χειρότερες παρενέργειες λένε οι ειδικοί.

Φονικό όπλο στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες και μάλιστα έναντι πολύ χαμηλής τιμής χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες το νέο ναρκωτικό που διακινείται στις ΗΠΑ και τείνει να εξελιχτεί στον χειρότερο εφιάλτη του αιώνα μας, μέχρι τώρα.

Οι αστυνομικές αρχές κατέγραψαν τις τελευταίες ημέρες δύο κρούσματα που έκαναν τον γύρο του κόσμου (ο Λούκα Μανιότι βίασε, δολοφόνησε, τεμάχισε κι έφαγε τον εραστή του ενώ ο Ρούντι Εβγένι επιτέθηκε σε άστεγο και κατάπιε το 75% του προσώπου του) αλλά και πολλά ακόμα περιστατικά που σοκάρουν.

Ένας άνδρας στην Ιντιάνα πήδηξε σε ώρες αιχμής στη μέση του αυτοκινητόδρομου με ένα κοντάρι, άλλος στη Πενσιλβανία εισέβαλε σε μοναστήρι και μαχαίρωσε τον παπά ενώ μια γυναίκα στη Δυτική Βιρτζίνια έκοψε τον εαυτό της σε δεκάδες κομματάκια γιατί νόμιζε ότι κάτι περίεργο υπήρχε κάτω από το δέρμα της, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι New York Times.

Φρίκη προκαλεί το νέο περιστατικό απίστευτης βιαιότητας στην Αμερική, που θέλει μια μητέρα να προσπάθησε να φάει τον 3χρονο γιο της, την ώρα που βρισκόταν υπό την επήρεια του νέου φονικού ναρκωτικού.

Οι αρχές αναφέρουν επίσης ότι τουλάχιστον 12 θάνατοι των τελευταίων ημερών αποδίδονται σε αυτό το νέο ναρκωτικό που είναι γνωστό στην αγορά ως Άλατα Μπάνιου (επειδή η υφή του μοιάζει συγκλονιστικά με άλατα μπάνιου), κοστίζει μόλις 25 ευρώ (τα 50 μιλιγκράμ) και μπορεί να το αγοράζει κανείς εύκολα στο διαδίκτυο ή στα... ψιλικατζίδικα (μέχρι να εντοπίσουν οι αρχές ότι δεν πρόκειται για κανονικά άλατα μπάνιου και να απαγορεύσουν την πώλησή του σε 28 Πολιτείες). Το φθηνό αυτό ναρκωτικό ( bath salts ) εκτός των άλλων προκαλεί έντονες τάσεις αυτοκτονίας και κανιβαλισμού!

Οι νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούν ότι το νέο ναρκωτικό -το οποίο επίσης κυκλοφορεί και με τα ονόματα Aura, Ivory Wave, Vanilla Sky -προκαλούν επικίνδυνες παρενέργειες στους χρήστες τους οποίους χρειάζονται πολλά άτομα για να τους ακινητοποιήσουν όταν αρχίσει η κρίση...

Το πλέον εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι σύμφωνα με γιατρούς, αστυνομικούς και αυτόπτες μάρτυρες, όταν ξεκινήσει η επίδραση του ναρκωτικού ο χρήστης δεν ηρεμεί ούτε με υψηλές δόσεις ηρεμιστικού, ούτε ακόμη με χτύπημα από πιστόλι αναισθητοποίησης! Σε μερικές περιπτώσεις χρειάστηκε γενική αναισθησία για να ηρεμήσει ο ασθενής.

Μερικοί χρήστες δεν είναι στα καλά τους για πάρα πολύ καιρό. Παρουσιάζουν έντονα χαρακτηριστικά παράνοιας και ψυχωτικών διαταραχών. Εάν φτιάχναμε μια λίστα με τα πιο επικίνδυνα ναρκωτικά, αυτό θα το έβαζα στο Νο1. Για να έχετε μια εικόνα, είναι σαν να έχουμε συνδυασμό των χειρότερων επιδράσεων μεθαδόνης, κοκαΐνης, PCP, LSD και ecstasy σε ένα ναρκωτικό , εξηγεί η διευθύντρια του Northern New England Poison Center, Κάρεν Ι. Σιμόνε, στους New York Times.

Οι αρχές έχουν σημάνει συναγερμό σε ολόκληρη τη χώρα κυρίως λόγω της μεγάλης ταχύτητας με την οποία εξαπλώνεται το ναρκωτικό. Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα τα κέντρα δηλητηριάσεων των ΗΠΑ έχουν καταγράψει 3470 κλήσεις επείγουσας ανάγκης λόγω χρήσης των Αλάτων μπάνιου έναντι μόλις 303 του 2010...

Αναδημοσίευση απο Ρία Δάβαρη
Τη φωτοφραφία επιλέγει η Κ.Β

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου