back to Athens 2012
26.4- 8.5.2012
Στην καρδιά της Αθήνας στην περιοχή του Δημαρχιακού μεγάρου στην Πλατεία Κοτζιά πραγματοποιείται μια σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν εικαστικές εκθέσεις, θεατρικά, μουσικά action και προβολές.Θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στις εκθέσεις με σκοπό τη γνωριμία και προσέγγιση του κοινού και την εξοικείωση με την Πλατεία Κοτζιά.
Σκοπός είναι η συγκέντρωση του αθηναϊκού καλλιτεχνικού δυναμικού στο κέντρο της πόλης και η δημιουργία μιας φεστιβαλικής μορφής εκδήλωσης, μια γιορτή των καλλιτεχνών που περιλαμβάνει εκτός από τους καλλιτέχνες, τους κατοίκους, τα καταστήματα, τα γραφεία και τα καφέ της Πλατείας Κοτζιά.
Εγκαίνια Πέμπτη 26.4.2012
Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 26 Απριλίου στον 1ο όροφο στο CAMP! στις 20:00 όπου θα γίνει η παρουσίαση όλων των εκδηλώσεων στους καλλιτέχνες, το κοινό, τους επιμελητές και τον τύπο και ακολούθως θα ανοίξουν όλοι οι χώροι για να υποδεχθούν το κοινό στις 21:00.
Την ημέρα αυτή θα προλογίσουν η Πρέσβης της Αυστριακής Δημοκρατίας Κα. Melitta Schubert και ο διευθυντής του Kuenstlerhaus Κος Peter Bogner. Οι χώροι θα παραμείνουν ανοικτοί μέχρι τις 23:30 και θα ακολουθήσει Party με προβολές στο ισόγειο του CAMP!
Επιμέλεια: Γιώργος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος
Προβολή / Επικοινωνία: Φωτεινή Καπίρη
Συντονισμός: Σπύρος Κοντάκης
Συνεργαζόμενοι φορείς: CAMP! Contemporary Art Meeting Point / Cheapart
Πληροφορίες: CAMP! Δευτέρα – Κυριακή 14:00 – 21:00 t: 210 3247679
Επισκεφθείτε:
www.backtoathens.gr
www.campoint.gr
www.cheapart.gr
www.freshhotel.gr
Το πρόγραμμα Back to Athens 2012
Πέμπτη 26 Απριλίου στις 20:00, επίσημα εγκαίνια Back to Athens, CAMP.
SIGA-SIGA langsam-langsam
CAMP
26.4-30.5.2012
Δε – Κυρ. 14:00 – 21:00
1ος όροφος
Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Künstlerhaus Wien, την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα και το Υπουργείο Πολιτισμού της Αυστρίας.
Επιμέλεια: Eva Hradil
Συμμετέχουν:
Amina Broggi, Maria Bussmann, Babsi Daum, Christian Eisenberger, Anna Gerlitz, Georg Lebzelter, Gue Schmidt, Deborah Sengl, Hubert Sielecki,
Horst Stasny, Evelin Stermitz, Robert Svoboda, Christoph Urwalek, Natalia Weiss
σιγά-σιγά langsam-langsam, με την ησυχία μας. 14 σύγχρονοι καλλιτέχνες από την Αυστρία κάποιοι μέλη του Kuenstlerhaus της Βιέννης {όικου των καλλιτεχνών} που γιόρτασε τα 150 χρόνια του συναντώνται στην Αθήνα στο CAMP! «σιγά-σιγά» Μια φράση που σε εποχές στασιμότητας ακούγεται προκλητική. Σήμερα που η ταχύτητα παίζει τον πρωταρχικό ρόλο και ο χρόνος γίνεται σχετικός η ανυπακοή στις ταχύτητες προβοκάρει. Οι καλλιτέχνες καλούνται να σχολιάσουν τον χρόνο και την ταχύτητα αναφορικά με την κεκτημένη καλλιτεχνική δυναμική του ενάμιση αιώνα της ύπαρξης του Kuenstlerhaus. Φωτογραφία, ζωγραφική, video, media-art, animation, αντικείμενα και εγκαταστάσεις τοποθετούνται έυστοχα στο θέμα, άλλα σκωπτικά, άλλα με σοβαρότητα ή με παιγνιώδη διάθεση, άλλα πάλι θέτοντας ερωτήματα
Ordoabchao/ Τάξη από το Χάος
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΙΝΔΑΡΟΣ
26.4-8.5.2012
Δε – Κυρ. 15:00 – 21:00
1ος όροφος
Επιμελήτρια: Μυρτώ Λουϊζα Βουδούρη
Συμμετέχουν:
Γιώργος Αποστολάκος, Νύσος Βασιλόπουλος, Ιωάννα Γουζέλη, Αλέξανδρος Κακλαμάνος, Γιάννης Κόκκαλης, Θάνος Κοσμίδης,
Αγγελική Μπόζου, Ηλίας Πολυχρονιάδης, Κωστής Σωτηρίου, Clavie Duson
Χάος και τάξη· δύο έννοιες αντίθετες και ταυτόχρονα συμπληρωματικές, καθώς η άρση της τάξης δηλώνει το χάος και η άρση του χάους την τάξη, ενώ δεν υφίσταται η μία έννοια χωρίς την συνύπαρξη της άλλης.
Σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, δέκα καλλιτέχνες συναντιούνται και συμβιώνουν για εφτά μέρες με πρόθεση να μπουν στη διαδικασία της συμβολής, με σκοπό την αναίρεση της ατομικής λογικής. Η επιδίωξη είναι κάθε καλλιτέχνης να αποτιμήσει και αποκαλύψει το εσωτερικό χάος που εντοπίζει στο έργο του και να προσθέσει το προσωπικό του στοιχείο για τη δημιουργία ενός ομαδικού κώδικα. Συμμετέχοντας έτσι στη διαδρομή προς την τάξη, την αρμονία που γεννά η οργάνωση των διαφορετικών στοιχείων.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιούνται δράσεις μέσα από τις οποίες ο χώρος διαμορφώνεται και μεταλλάσσεται διαρκώς. Ανάμεσα στο χάος και την τάξη μεσολαβεί διαδρομή συνεχών ανατροπών και HYPERLINK «javascript:void(0);» αλληλοαναιρέσεων που ορίζουν τα σημεία αυτής της πορείας. Κάθε διαδρομή διαγράφεται από συνεχή αμφισβήτηση, κατάρριψη, επανεξέταση και αναδιοργάνωση των δεδομένων της τάξης. Η διαδικασία αυτή οδηγεί σε μια νέα κατάσταση, στην οποία θα προκληθούν εκ νέου συγκρούσεις και αναιρέσεις, διαμορφώνοντας ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο μετακίνησης από το χάος στην οργάνωση. Στόχος είναι να πραγματοποιήθει μια “ζωντανή” έκθεση, όπου η μορφή της αλλάζει ανάλογα με τα δεδομένα, το πώς επεμβαίνουν οι καλλιτέχνες και οι θεατές.
Η έκθεση Ordoabchao παίρνει τη μορφή project με στόχο κάθε καλλιτέχνης να ξεφύγει από το δικό του “δωμάτιο”, το δικό του χώρο και έργο ετσι ώστε μέσα από το διάλογο και την ανατροπή της ατομικής λογικής να διαμορφωθεί η έννοια της διαδρομής που συνδέει τις συγγένειες των ατόμων. Στοιχείο του project αποτελεί η τριπλή διαδρομή: του καλλιτέχνη, του θεατή, της έκθεσης.
TOUT VA BIEN (Όλα θα πάνε καλά)
CAMP
26.4-10.5.2012
Δε – Κυρ. 14:00 – 21:00
3ος όροφος
Eπιμέλεια: Ανδρέας Βούσουρας
Συμμετέχουν:
Κώστας Τσώλης, Εύα Μαραθάκη, Τάκης Γερμενής, Δημήτρης Γκιζίνος, Γιώργος Παπαδάτος, Δήμητρα Μαρούδα, Αννίτα Αργυροηλιοπούλου, Βάλλη Νομίδου, Χρήστος Δουλγέρης, Βασίλης Γεροδήμος, Νίκος Παπαδημητρίου, Slobodanka Stupar, Δανάη Λαζαρίδου, Έφη Φουρίκη, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Άννα Μανέτα, Ελένη Πανουκλιά, Μαριγώ Κάσση, Ανδρέας Βούσουρας
Αν στην ακμή του lifestyle η φράση κλειδί ήταν το ‘Περνάμε καλά’ η σημερινή επωδός είναι το ακριβώς αντίθετο. Τίποτα δεν πάει καλά. ‘Everything is broken’ (Bob Dylan). Ο εχθρός είναι προ πολλού αόρατος. Η έρημη χώρα που διασχίζουμε τα τελευταία χρόνια, ότι συνοπτικά ονομάζουμε ‘κρίση’ αποτελεί το έναυσμα και ταυτόχρονα τον κεντρικό άξονα της ομαδικής έκθεσης TOUT VA BIEN (τίτλος από την ομώνυμη ταινία του J.L.Goddard). Το ερειπωμένο δώμα του CAMP αποδεικνύεται το ιδανικό κέλυφος για να υποδεχθεί ένα ευρύ φάσμα έργων (video, φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις) που αναφέρονται στο τέλος της ευφορίας και των συλλογικών ψευδαισθήσεων με τρόπο αιχμηρό και πολιτικό.
X Change
LAB
26.4-8.5.2012
Δε – Κυρ. 15:00 – 21:00
Κείμενο / Επιμέλεια: Τζωρτζίνα Θέου
Σύλληψη / Ιδέα: Μαίρη Ρουκουνάκη
Συμμετέχουν:
Παναγιώτης Αντρέου, Ελίνα Θεοδωροπούλου, Δημήτρης Κούσουλας, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Μαίρη Ρουκουνάκη, Όλγα Τζίμου, Γιώργος Τσεριώνης
Το νόμισμα είναι δημιούργημα του εκάστοτε κράτους και νόμου και όπως δηλώνει και η ετυμολογία του η αξία του ανατρέπεται και αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τις κοινωνικές συνθήκες. Ο Αριστοτέλης παρουσιάζει δύο είδη οικονομίας: την ‘κατά φύσιν κτητική’ που καλύπτει τις ανάγκες του ανθρώπου στην οικογένεια και στην πόλη και την ‘χρηματιστική’, που εξυπηρετεί αλόγιστες επιθυμίες, είναι δηλαδή ‘παρά φύσιν’. Σύμφωνα με τον ίδιο το χρήμα δεν υπάρχει από φυσικού του και δεν είναι παρά ένα απλό επιφαινόμενο, μια απάτη και ο ρόλος του είναι καθαρά συμβατικός και τυπικός. Αν αντικατασταθεί από ένα άλλο είδος συναλλαγής, τότε το ίδιο αχρηστεύεται. Η ζωή είναι ενέργεια και σκοπός της ζωής δεν είναι η παραγωγή αγαθών, αλλά η ηθική που αποκτάς μέσω αυτών. Συνεπώς η οικονομία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά το μέσον για να γίνει ένας βίος ενάρετος.
O Mark S. Peacock τονίζει ότι η διανομή και κυκλοφορία του νομίσματος αποτελεί έναν τρόπο του κράτους να χειραγωγήσει και να ελέγξει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των πολιτών του και προσθέτει, μέσω του Αριστοτέλη, ότι μόνο η δύναμη των πολιτών μπορεί να αλλάξει και να αχρηστεύσει την αξία του νομίσματος.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι στην ελληνική κοινωνία η οικονομία έχει ήδη γίνει αυτοσκοπός, κατατρώει σαν σαράκι τον άνθρωπο και επηρεάζει σθεναρά την ψυχολογία του. Στην έκθεση ‘X Change’, 7 καλλιτέχνες ως ενεργοί πολίτες προτάσσονται και ‘ειρωνεύονται’ αυτή τη μονοδιάστατη νοοτροπία, δημιουργώντας το δικό τους ‘νομίζειν’ αναφορικά με την αξία του νομίσματος. Αλλάζουν τον καθιερωμένο ρόλο του ως μέσο συναλλαγής με ‘χ’ τρόπο. Μέσα από εγκαταστάσεις, video art, φωτογραφίες και ζωγραφικά έργα το ‘αχρηστεύουν’ προωθώντας μια διαφορετική αντίληψη κατασκευάζοντας μια άλλη πραγματικότητα, ουτοπική και συχνά καυστική.
Blue Hotel
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΙΝΔΑΡΟΣ
26.4-8.5.2012
Δε – Κυρ. 15:00 – 21:00
3ος όροφος
Επιμέλεια: DaDa Da Academy
Συμμετέχουν:
Elisabeth Penker, Panos Papadopoulos, Marina Faust, Albert Mayr, Judith Rohrmoser, Socrates Fatouros
Η DaDa Da Academy είναι μια περιοδεύουσα Ακαδημία με έντονη δόση εικαστικής ελευθερίας, αποτελούμενη κυρίως από εικαστικούς της avant-garde σκηνής της Βιέννης. Χαρακτηριστικό της ομάδας είναι ο αυτοσχεδιασμός, η διαδραστικότητα, οι εκπλήξεις και το απρόσμενο. Τα ιδρυτικά μέλη (Πάνος Παπαδόπουλος και Elisabeth Penker) της δίνουν τη βασική γραμμή και κρατούν το ρυθμό, αφήνοντας όμως ένα μεγάλο περιθώριο για πειραματισμό και πρωτοβουλίες από άλλους εικαστικούς που ενσωματώνονται στην ομάδα κατά καιρούς. Τα έργα που προκύπτουν κάθε φορά είναι το αποτέλεσμα της αυτονομίας και της ειρωνικής στάσης τους απέναντι στην καθεστηκυία τάξη των πραγμάτων με ζωηρά στοιχεία εξεζητημένης κριτικής, καυστικού σαρκασμού και έντονου παραλογισμού. Η αυθαίρετη γλώσσα τους διερευνά τις διαφορετικές δυνατότητες του ακαθόριστου και εκμαιεύει αδιάλλακτα αντιφατικά νοήματα.
Jonny Hawaii
5 Μαίου, 2012
Concert / Performance
3ος όροφος
Έναρξη: 21:00
Private / Public
Κρατίνου 11-13
27.4 – 6.5.2012
5ος όροφος
Έναρξη: 20:00
Διάρκεια: 40 λ.
Performance / Concept: Γιώργος Ζαμπουλάκης
27.4 Παναγιωτίδου Καλλιόπη
3.5 Σεïνταρίδου Αρετή
4.5 Νίκα Μαρία
5.5 Ζησούδη Κατερίνα
6.5 Λυδία Τζανουδάκη
Γλίσχρασμα
Μουσική Performance
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΙΝΔΑΡΟΣ
27, 28, & 29.4.2012
Έναρξη: 21:00
Διάρκεια: 45 λ.
3ος όροφος
Σκηνοθεσία /Δράση: Νάντια Παπαθεοδώρου
Συντελεστές video: Kristina Colovic & John Bicknell
Συγγραφή μονόλογου: Νικήτας Σινιόσογλου
Μια κινηματογραφημένη περιπλάνηση στους χώρους της σύγχρονης Αθήνας που επιχειρεί έναν στοχασμό σε συνάρτηση με το αστικό τοπίο βασισμένη σε πραγματικό θεατρικό-ηχητικό περιβάλλον.
Πόσο η συνθήκη μιας πόλης που βιώνει πολιτιστικές και πολιτικές ανακατατάξεις επιβάλλει νέους τρόπους συμβίωσης και μεταμορφώνει μέσα στην ανθρώπινη μνήμη την ίδια την πόλη σε ζωντανό μουσείο.
Δημοκρατία. Θάρρος ή Αλήθεια
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΙΝΔΑΡΟΣ
26.4-8.5.2012
Δε – Κυρ. 15:00 – 21:00
2ος όροφος
Συντονισμός: Χρήστος Σούλαρης , Γεωργία Σταθοπούλου
Επιμέλεια- Συγγραφή: Φωτεινή Βενιέρη
Συμμετέχουν:
Νίκα Αδαμαντία , Σούλαρης Χρήστος, Njry, Σταθοπούλου Γεωργία , Τουρμούζη Γεωργία , Ράπτη Γιασεμή, Λευκαδίτη Παναγιώτα, ΤΙΑΜΡΙΑ, Δημοπούλου Θεώνη, Βασιλειάδου Μάρω, Βελισιώτη Μαρίνα, Πετρίδου Έλμα, Γουβέλη Μαρία, Κουρκουλάκου Σοφία
Στην έκθεση με τίτλο «Δημοκρατία: Θάρρος ή Αλήθεια» 14 Έλληνες καλλιτέχνες προσεγγίζουν την έννοια της δημοκρατίας, κάτω από την κοινή παραδοχή ότι η δημοκρατία βρίσκεται σε κρίση. Η έκθεση διαμορφώνεται μέσα από μια ποικιλία εικαστικών μέσων όπως πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες, εγκαταστάσεις, κολλάζ.
Το παιχνίδι – κείμενο συντάχθηκε από τη Φωτεινή Βενιέρη. Βασίζεται σε σκέψεις και προβληματισμούς μιας ομάδας καλλιτεχνών, που διαμορφώθηκε εν μέσω έντονων αλλαγών στα ελληνικά πολιτικά και κοινωνικά πράγματα, αλλαγών οι οποίες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έφεραν μια μετατόπιση στον πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό εαυτό. Είμαστε ανοιχτοί σε απαντήσεις και ερωτήσεις, σε διάλογο. Το έχουμε ανάγκη.
Experiment on Fausto Paravidino
Nεκρή Φύση σε Χαντάκι Open rehearsal/ Ανοιχτή δοκιμή
Κρατίνου 11-13
28.4 & 29.4 2012
5ος όροφος
Έναρξη: 20:00
Διάρκεια: 1,5 h
Διδασκαλία / Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζαμπουλάκης
Συμμετέχουν:
Βιτετζάκη Γιώτα, Γρίβα Ιφηγένεια, Ζησούδη Κατερίνα, Ιορδανόπουλος Παύλος, Κόλαριτς Αντριάν, Κουτλής Γιώργος, Μηλιάρης Ερρίκος, Μπούκλη Ελένη, Νίκα Μαρία, Παναγιωτίδου Καλλιόπη, Πετρουλάκης Ιωάννης, Σεïνταρίδου Αρετή, Σταματάκης Αιμιλιανός Ίων, Τσιτσόπουλος Σταύρος, Χανικιάν Ουσίκ, Ψυλλάς Βασίλης
[Σπουδαστές του 1ου έτους της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών]
Videodrome
Video Festival
CAMP
2- 5.5 /2012
Έναρξη 21:00
Δε – Κυρ.
Iσόγειο
The Full Videodrome
FRESH HOTEL
7.5 2012
Έναρξη: 20:00
Διάρκεια: 2,5 h
Non-stop προβολή όλων των συμμετοχών.
Επιμέλεια: Κίκα Κυριακάκου
Videodrome Πρόγραμμα
Tετάρτη 2 Μαΐου 2012 CAMP! ground floor (21:00)
Reveille (2001, 3’)
Έυα Στεφανή
Most Wanted (2007, 3’)
Γιάννης Γρηγοριάδης
My Room (2006, 2′ 38′’)
Ειρήνη Καραγιαννοπούλου
Dance Royale (2007, 4′ 50»)
Γιώργος Βαβιλουσάκης
Esomania (2008, 4′ 28»)
Ολυμπία Τοπτσίδου
Night Car Skiros Party (2010, 1′ 21′’)
Ιωάννης Θεοδωρόπουλος
Dr MaybeDarling’s self portrait (2012, 4′ 36»)
Τζένυ Αργυρίου
I must belong somewhere (2011, 6′ 19»)
Asako Masunuchi
I’ll be watching you (2011, 13′ 19′’)
Matthias Fritsch
Charlie at the slaughterhouse (2012, 4′ 50»)
Σπύρος Παπαρούλιας
Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 CAMP! ground floor (21:00)
Sleepwalker (2006, 3′ 38»)
Έυα Μαραθάκη
Playground Arena (2007, 3′ 34»)
Ανδρέας Βούσουρας
House (2007, 5′ 31»)
Άγγελος Σπάρταλης
Self Exile (2009, 7′ 53»)
Νίκος Γιαβρόπουλος
Oria (2003, 4′ 17»)
Αλίκη Μουτούση
Slap Me (2007, 1′ 56»)
Αργύρης Σαπουντζάκης
Rebuild Me (2012, 7′ 3»)
Mαρία Βαρελά
IDENT vol 1.0 (2012, 0′ 30»)
Πάνος Ξενάκης
Cable Birth (2007, 7′ 50»)
Barbara’s Straight Son
Family Home Video (2011, 10′ 43»)
Δημήτρης Τσατσούλης
Παρασκευή 4 Μαΐου 2012 CAMP! ground floor (21:00)
Τhe Moonmaker (2007, 4′ 37»)
Μπάμπης Καραλής
Lullaby (2011, 2′ 33»)
GM Tουλιάτου
The Girl and the Gun (2011, 6’)
The Callas
Stepping on the log (2009, 3′ 11»)
Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος
Carnauba (2010, 4′ 38»)
Παναγιώτης Δεληλάμπρος
The Tenant (2008-2012, 11′ 14»)
Παντελής Μάκκας
Private Culture (2007, 3′ 49»)
Γιώργος Τσεριώνης
A guidance on how to become a dark shadow (2010, 08′ 01′’)
HOPE
De pompbak is kapot (2012, 09’ 59’’)
Δημήτρης Φαρμάκης
Feel Fully Charged (2011, 1’ 22’’)
Μαρία Λιανού
Σαββατο 5 Mαΐου CAMP! ground floor (21:00) The Full Videodrome
Videodrome screenings party με το NeaTPermaik
VIDEODROME, ένας τίτλος– φόρος τιμής στο ομότιτλο αλληγορικό φιλμ του David Cronenberg του 1983, το Κουρδιστό Πορτοκάλι των 80s, όπως το αποκάλεσε ο Andy Warhol, με έντονες αναφορές στη χειραγώγηση που μπορούν να ασκήσουν η τεχνολογία και τα media και τους ήρωές του συχνά να χάνουν τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φανταστικού.
Στο πλαίσιο του project εξετάζονται τo μηχανικό μέσο προβολής, οι δυνατότητές του καθώς και οι ηδονοβλεπτικές και εθιστικές τάσεις που μπορούν να αναπτυχθούν σε πομπό και δέκτη (δημιουργό – κοινό) μέσα από την αναπαραγωγή της κινούμενης εικόνας. Από τα πρώτα πειράματα του Eadweard Muybridge στα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και τις σύγχρονες ρομποτικές εγκαταστάσεις του Νam June Paik αποτυπώνεται η δυναμική του moving image, και εν συνεχεία του βίντεο, μια δυναμική η οποία κάποιες φορές υπερβαίνει τα όρια της ανθρώπινης αντίληψης.
Το 1923 ο Σοβιετικός κινηματογραφιστής Dziga Vertov αναφερόμενος στη δύναμη και στον έλεγχο που μπορεί να ασκήσει η κάμερα και η κινούμενη εικόνα γράφει χαρακτηριστικά στο μανιφέστο του: “Είμαι ένα μάτι. Ένα μηχανικό μάτι. Eγώ, η μηχανή, σας δείχνω έναν κόσμο με έναν τρόπο που μόνο εγώ μπορώ να δω. Απελευθερώνομαι σήμερα και για πάντα από την ανθρώπινη ακινησία. Βρίσκομαι σε διαρκή κίνηση. Πλησιάζω κι απομακρύνομαι μακριά από τα αντικείμενα. Έρπομαι κάτω από αυτά. Κινούμαι παράλληλα με το στόμα του αλόγου που τρέχει. Σώματα πέφτουν και ξανασηκώνονται και εγώ συντονίζομαι μαζί τους. Εγώ, η μηχανή κινούμαι μέσα στο χάος καταγράφοντας ακόμη και τις πιο πολύπλοκες κινήσεις. Χωρίς κανένα χωροχρονικό περιορισμό, συγχρονίζω κάθε σημείο του σύμπαντος, το τοποθετώ όπου θέλω. Ο τρόπος μου οδηγεί στη δημιουργία μίας νέας αντίληψης για τον κόσμο. Κατά συνέπεια ερμηνεύω με έναν νέο τρόπο έναν κόσμο άγνωστο σε σας”. (Kino- Eye)
Bombsong της Thea Dorn
Θεατρικός μονόλογος
CAMP
Παρασκευή 4, Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Μαίου, 2012
Έναρξη 21:00
1ος όροφος
Σκηνοθεσία: Martin Scharnhorst
Μετάφραση: Γιάννα Τσόκου
Ερμηνεία: Ειρήνη Καράογλου
Φωτογράφιση: Περσεφόνη Δάγγα
Ψηφιακή επεξεργασία: e.liagridoni
Επιμέλεια παραγωγής: Λουίζα Πορφύρη
Ο Αυστριακός σκηνοθέτης Martin Schanhorst παρουσιάζει, σε πρώτη παράσταση στην Ελλάδα, τον επίκαιρο μονόλογο της Γερμανίδας συγγραφέα Thea Dorn, BOMBSONG!
Ένα έργο για την παρηκμασμένη “in” γενιά που ασφυκτιά και ονειρεύεται την απελευθέρωσή της.
Στο bombsong, ξεδιπλώνει η Thea Dorn, το ψυχογράφημα μιας αυτόχειρας.
Απωθημένη από την πολυτέλεια, μέσα στην οποία μεγάλωσε, με πολύ λαχτάρα για μία ουσιαστική και ηρωική ζωή, δημιουργήθηκε μέσα σ’ αυτή της εξωτερικά διακριτικής γυναίκας, ένας σπόρος αντίστασης, όπου αυτό μετά από χρόνια μεταμορφώθηκε σε τρομοκρατία.
Ακριβώς θα ήθελε να γίνει μία Ιωάννα της Ορλεάνης, αλλά η γη της επαγγελίας, όπου μένουμε, δεν απειλείται. “Ποιος θα μας αποδιώξει επιτέλους από τον παράδεισο”, λέει το ξεφώνημα της, και μια που δεν το κάνει κανένας, ονειρεύεται την καταστροφή και βία, την οποία δεν θέλει μόνο να σκέφτεται, αλλά και να την κάνει πράξη. Με μία βόμβα μέσα στο παιδικό κόκκινο βαλιτσάκι της, προσπαθεί, με απελπισμένο και μακάβριο φρικαλέο τρόπο, να έρθει σε επαφή με την πραγματικότητα.
Σημεία εκδηλώσεων
CAMP / Contemporary Art Meeting PointΕυπόλιδος 4 & Απελλού 2
Πλ.Κοτζιά, 105 51 Αθήνα
210 3247679
FRESH HOTEL
Σοφοκλέους 26
10552 Αθήνα
210 5248511
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΙΝΔΑΡΟΣ
Σοφοκλέους 24
10552 Αθήνα
LAB
Κλεισθένους 9
10552 Αθήνα
ΚΡΑΤΙΝΟΥ 11-13
10552 Αθήνα
http://campoint.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου