11/12/11

Ευχές για ένα δημιουργικό 2012 ...


Ευχές για ένα δημιουργικό 2012 ...

 Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου
Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας




Η δύσκολη όψη τετραγώνου μεταξύ Πλούτωνα και Ουρανού, εγκυμονεί αλλαγές, πιέσεις, συγκρούσεις και διεκδικήσεις. Το σκληρό  και αμετακίνητο σύστημα (σε παγκόσμιο επίπεδο) έρχεται σε σύγκρουση με τις νέες ανάγκες, τις νέες ιδέες, τις νέες θέσεις. Οι νέες θέσεις, πηγάζουν από τη διαμόρφωση του συλλογικού ασυνείδητου, που προέκυψαν από τον Ουρανό στους Ιχθείς. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει, ότι η επταετία 2003-2010 διαμόρφωσε τις νέες συνθήκες για τις αλλαγές που θα εκδηλωθούν μέσα στα επόμενα 6 χρόνια.

Ο Ουρανός, ο μεγάλος απελευθερωτής, στόχο έχει να αναμορφώσει και να ξηλώσει οτιδήποτε εγκλωβίζει, συνθλίβει και καταπιέζει. Πρόκειται για ένα νέο κύκλο πραγμάτων - θέσεων, ένα νέο κύκλο εποχής, που όμοιό της είχαμε πριν από περίπου 85 χρόνια. Η νέα ανάγκη εγκαθιδρύει νέα κοινωνικά ρεύματα και νέους τρόπους, που στόχο έχουν την προσωπική έκφραση και εξέλιξη. Από την άλλη πλευρά, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω με σκληροπυρνηνικούς τρόπους, θα προσπαθήσει να αποσιωπήσει τη νεωτεριστική δόνηση του νέου ρεύματος - εποχής και λόγω της όψης τετραγώνου που έχει, θα συγκρούεται η μία άποψη με την άλλη. Δηλαδή, το παλιό σε σύγκρουση με το καινούριο !  Με άλλα λόγια, ο Ουρανός είναι το νέο ρεύμα, η νέα διάσταση, οι νέες ανάγκες, το άνοιγμα και το μέλλον. Το ρεύμα που δεν κάνει διάκριση και μεταφέρεται προς όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως.

Μια εξίσου σημαντική θέση της εποχής αυτής είναι ο Δίας. Ο πλανήτης της σύνθεσης και της εξάπλωσης, βρίσκεται στο γήινο ζώδιο του Ταύρου. Ζώδιο που αφορά κυρίως τον άξονα των συναισθηματικών αξιών. Έτσι λοιπόν, ο Δίας στην πολύ καλή αυτή θέση, θα βοηθήσει απλόχερα τη ρύθμιση των αξιών αυτών.

Η πολύ σημαντική θέση του Ποσειδώνα από το  ζώδιο των Ιχθύων http://ouranokatevatoi.blogspot.com/2011/04/2011.html, μπορεί να συνθέσει και παράλληλα, θεραπεύσει εάν του το επιτρέψουμε. Όταν λέω επιτρέψουμε, εννοώ να ανοίξουμε και να αφουγκραστούμε το συλλογικό γίγνεσθαι. Έτσι λοιπόν, οι δύο πλανήτες της σύνθεσης, Ποσειδώνας και Δίας, μπορούν κάλλιστα να μας προετοιμάσουν πνευματικώς  ψυχολογικώς, διανοητικώς και σωματικώς, στο να αντιληφθούμε την ολιστική διάσταση της ατομικότητάς μας. Η τέχνη και ο πολιτισμός, εντάσσονται κατά κύριο λόγο μέσα στα πλαίσια της σύνθεσης των ιδιοτήτων μας. Πρότασή μου είναι, να συμπράξουμε και να μεταφέρουμε τον κόσμο της βιωματικής έκφρασης,  μέσα από το λόγο, την κίνηση, τη ροή, τη φαντασία, την αποκωδικοποίηση και τον αποσυμβολισμό, στη γήινη πρακτική υπόσταση διαμέσου της τέχνης. Θα μπορούσαμε να πούμε κάλλιστα και είναι πρόταση που καταθέσαμε στο Α΄ Συνέδριο Ελλήνων Αστρολόγων που έγινε στο συνεδριακό κέντρο Δαίς στον παράδεισο του Αμαρουσίου στις 12 & 13 Νοεμβρίου του 2011ότι:

Όλα τα παραπάνω δεν θα συμβούν αυτόματα και χωρίς τη δική μας συμμετοχή. Η εποχή που διανύουμε αναδεικνύει και θέτει επιτακτικά αιτήματα όπως αυτό της συνεργασίας και της ένωσης των ανθρώπων. Μέσα σε αυτό το νέο περιβάλλον η ανάγκη για αφύπνιση και για προσφορά αποτελούν τον αντίποδα στις δυσκολίες. Αφύπνιση προσωπική και συλλογική, για το καλό το δικό μας αλλά και των άλλων, γύρω μας - όλων μας.
Όλοι, βρισκόμαστε μέσα στο σύμπαν και είμαστε κομμάτι του. Κάθε ένας από εμάς έχει την άποψή του, η οποία είναι σεβαστή και αληθινή. Ο λόγος που είναι αληθινή, είναι επειδή εκπροσωπεί τη δική του αλήθεια.

Οι Πλανήτες της σύνθεσης Δίας και Ποσειδώνας θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Το 2012 είναι μια χρονιά, που θα μπει  ο Ποσειδώνας σε μόνιμη θέση. Στο ζώδιο της τέχνης και της σύνθεσης. Δηλαδή, στο ζώδιο των Ιχθύων. Αυτή η θέση, θα ενώσει την τέχνη   τις εναλλακτικές θεραπείες, αλλά και την ολιστική οπτική του Ανθρώπου. Με τρόπο σύνθετο και μοναδικό θα εμφανιστούν όλα τα κομμάτια του πάζλ  σαν ένα ενιαίο σύνολο.  Θα δούμε επιτέλους ολόκληρη την εικόνα μας. Με τις αποχρώσεις της, τη φωτεινότητα της και τη απαιτούμενη δημιουργική της ευαισθησία.

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό γεγονός, είναι στο ότι σύντομα μέσα στη νέα χρονιά, οι πλανήτες Χείρωνας και Ποσειδώνας θα σχηματίσουν ένα θαυμάσιο εξάγωνο με το Δία στον Ταύρο. Αυτό μας βοηθάει να δούμε τον άνθρωπο με ολιστικό τρόπο και να συνθέσουμε τις ικανότητές μας με τρόπο θεραπευτικό και απελευθερωτικό. Θεραπευτικό γιατί θα είναι ρυθμιστικό και ολιστικό γιατί θα είναι συνθετικό. ΟΙ Ιχθύες, ζώδιο του συλλογικού ασυνείδητου, ενώνονται κάτω από τις επιρροές του Δία από τον Ταύρο.

Το ζώδιο των συναισθηματικών αξιών προσφέρει απλόχερα τη συνδρομή του στη σύνθεση αυτή, έχοντας συνέργεια με τον Ποσειδώνα και τη γεφυροποιό δύναμη του Χείρωνα από τους Ιχθύς.  Δηλαδή, μια έξοχη ευκαιρία (μιας και η Αστρολογία απεικονίζει τη συγχρονικότητα),  να συνθέσουμε την τέχνη με τις πανανθρώπινες αξίες, μιας και η νέα αυτή εποχή ενεργοποιείται το Φεβρουάριο του 2012. (Πρόκειται να κρατήσει για αρκετό καιρό).
Η τέχνη έρχεται να μας δείξει το καλύτερό της πρόσωπο, αλλά και οι εναλλακτικές θεραπείες έρχονται να κουμπώσουν μαζί ώστε να δείξουν την σφαιρική εικόνα της ολιστικής μας υπόστασης.

Το σήμερα κτίζει το αύριο. Ας είμαστε συνειδητοί, επικεντρωμένοι και ενωμένοι! Ας κάνουμε εμείς την Αρχή, γιατί είμαστε γνήσιοι εκπρόσωποι του. Είμαστε Έλληνες, καθαρότατοι Υδροχόοι και ίσως είναι η ώρα να το πιστέψουμε! Η Αλλαγή θα αρχίσει από μέσα μας! Σαν ρεύμα θα μπορέσουμε να το μεταδώσουμε (θα γίνει από μόνο του) και να μεταλαμπαδεύσουμε την εικόνα της αλλαγής. Της αλλαγής που αποσκοπεί σε ένα καλύτερο μέλλον με κέντρο τον Άνθρωπο. Η δύναμη της Αυτογνωσίας, αλλά και της δημιουργικής έκφρασης είναι τα δυνατά μας σημεία. Ας είμαστε παραγωγικοί. Όλα ξεκινούν από τη δική μας θέληση, δική μας θέση. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας λοιπόν, για ένα καλύτερο αύριο.


Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου – Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας,
Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Αστρολόγων ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου