10/12/11

Ο Λόγος των Άστρων. Από 10/12 έως 20/12/2011

Ο Λόγος των Άστρων


Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου
Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας





Από 10/12 έως 20/12/2011





Από 10/12 έως 20/12/2011

 
Πολύ σημαντικό το επόμενο δεκαήμερο, μιας ο Ουρανός επανέρχεται σε ορθή θέση!  Η ολική έκλειψη της Σελήνης στον άξονα των μεταβλητών ζωδίων Διδύμων – Τοξότη, πραγματοποιείται στις 10 του μήνα, ενώ παράλληλα, την Τετάρτη 14/12, επανέρχεται ο Ερμής σε ορθή πορεία. Ας δούμε όμως τι σημαίνει για κάθε ένα ζώδιο ξεχωριστά.



Κριός
Είστε το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου μα και το ζώδιο που με συμβολικό τρόπο απεικονίζει την αυθόρμητη θέληση και αρχή ! Τη περίοδο αυτή, φιλοξενείτε τον επαναστάτη και ταραχοποιό Ουρανό στις αρχές του πρώτου δεκαημέρου και συγκεκριμένα στην 0 μοίρα του Κριού. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι ότι από όλες τις απόψεις αρχίζει ένας νέος κύκλος για εσάς αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Το ότι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, ναι, θα πρέπει να είστε. Μην αφήσετε την παρορμητική σας διάθεση να σας κατευθύνει. Προσανατολιστείτε σε νέους ορίζοντες και εάν αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί, φροντίστε να είστε αληθινοί με ευγενικό όσο γίνεται τρόπο. Οι εκπρόσωποι του 1ου δεκαημέρου θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις συναλλαγές τους αλλά και στις αποφάσεις που θα χρειαστεί να πάρουν.  
Συμβουλή: Να είστε όσο το δυνατόν ψύχραιμοι!



Ταύρος
Η έκλειψη της 10ης Δεκεμβρίου, επηρεάζει άμεσα τον  τομέα των οικονομικών και συναισθηματικών σας στόχων. Θα ήταν χρήσιμο να έχετε κατά νου, ότι οι τελικές αποφάσεις που αφορούν τις απόψεις σας για τη ζωή γενικότερα, βρίσκονται σε στάδιο επανεξέτασης και αλλαγής. Η ορθή πορεία του Ουρανού αλλά και του Ερμή, θα σας βοηθήσει να έχετε καλύτερη πρόσβαση στις εσωτερικές σας ανάγκες. Μην αφήσετε τίποτα να σας καταπιέσει και τολμήστε να εκφράσετε την αλήθεια σας. Οι αλλαγές είναι κάτι που καθόλου δεν σας ευχαριστεί, όμως είναι ωφέλιμες και αναγκαίες. Αφήστε το ένστικτο σας να σας οδηγήσει και οριοθετήστε τα περί εαυτού με τόλμη και γοητεία !
Συμβουλή: Αφεθείτε … με ασφάλεια!



Δίδυμοι
Δύσκολο το επόμενο δεκαήμερο, μιας και βρίσκεται υπό την επήρεια της έκλειψης. Μην ανησυχείτε όμως, γιατί τα καλά τα νέα σας τα φέρνει ο δικός σας φίλος και συνεργάτης Ερμής. Ο κυβερνήτης σας Ερμής γίνεται και πάλι ορθόδρομος και κινεί τα νήματα με κίνηση και ελιγμούς. Θα μπορέσετε επιτέλους να συνεννοηθείτε, πράγμα που μέχρι τώρα έμοιαζε δύσκολο. Σε γενικές γραμμές θα ήταν καλό να φροντίσετε το νευρικό σας σύστημα και κυρίως εάν το είχατε κουράσει το προηγούμενο διάστημα. Φροντίστε να ηρεμήσετε και να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας, γιατί έτσι θα οδηγηθείτε σε νέους δρόμους, νέες δράσεις  νέες ευκαιρίες.
Συμβουλή: Αφήστε την ευφυΐα σας να σας κατευθύνει!



Καρκίνος
Πανσέληνος και έκλειψη. Μα τι να πει κανείς? Ο κυβερνήτη σας Σελήνη στα φόρτε του… Δεν είναι όμως μόνο αυτό, αλλά έχετε και το τετράγωνο από την ορθή πορεία του Ουρανού στον Κριό. Το τετράγωνο αυτό, ενδέχεται να σας γεμίσει ηλεκτρικές εκκενώσεις και περίσσιο εκνευρισμό. Προσέξτε αγαπητοί μου Καρκίνοι, γιατί εάν είστε εκπρόσωποι του 1ου δεκαημέρου, τότε θα νιώσετε στο φουλ τις παράδοξες και αλλοπρόσαλλες ενέργειες του. Συν όλα τα άλλα, έχετε και την έκλειψη που βρίσκεται στο γειτονικό για εσάς ζώδιο των Διδύμων. Φροντίστε να είστε σε καλά χέρια, διαφορετικά εάν και εφόσον δεν νιώσετε επαρκείς, θα ήταν καλύτερα να αναλογιστείτε τους λόγους. Δεν θα πρότεινα σε καμία περίπτωση, να πιέσετε καταστάσεις.
Συμβουλή: Απομονωθείτε εάν το κρίνετε σκόπιμο!



Λέων
Έκλειψη στο ζώδιο των Διδύμων, Πανσέληνος, ορθόδρομος Ουρανός και Ερμής είναι τα χαρακτηριστικά της εβδομάδας αυτής. Αυτό μπορεί να σημαίνει για εσάς πολλές και σημαντικές αποφάσεις και αλλαγές. Εάν είστε εκπρόσωποι του 1ου ή του 2ου δεκαημέρου, τότε μάλλον ξέρετε καλά περί τίνος πρόκειται… Είναι εξαιρετικά πιθανόν, να αναλογιστείτε με πολύ σοβαρούς όρους και κριτήρια, εάν και εφόσον το περιβάλλον από το οποίο πλαισιώνεστε είναι το κατάλληλο για εσάς. Κύριο στόχο της σκέψης σας θα λάβει ο κοντινός σας περίγυρος, μιας και νιώθετε έντονα τον τελευταίο καιρό, ότι δεν σας ικανοποιεί πλήρως ... Σκέφτεστε … ότι ήρθε η ώρα να κάνετε τις κατάλληλες κινήσεις και αλλαγές!  
Συμβουλή: Ακολουθήστε την καρδιά σας με εμπιστοσύνη!



Παρθένος
Πραγματικά πολύ σημαντικό μπορεί να χαρακτηριστεί το δεκαήμερο αυτό για εσάς. Πολλές οι αλλαγές, πολλά τα σημεία. Ο παραδοσιακός σας κυβερνήτης Ερμής αλλά και η έκλειψη στον άξονα του μεταβλητού σταυρού, σας ενεργοποιούν με τρόπο μοναδικό. Ενδιαφερθείτε από άποψη χρόνου για θέματα που αφορούν σπίτι, οικείους και αγαπημένους ανθρώπους, αλλά και την ίδια σας την οικογένεια. Διαφυλάξτε τους καρπούς που με τόσο κόπο αποκτήσατε εν μέσω καριέρας,  αλλά ρίξτε και νερό στο κρασί σας με μέτρο και προσοχή. Αποσαφηνίστε τα σημεία που εμπεριέχουν κινδύνους και επιδείξτε διάκριση. 
Συμβουλή: Να σκέφτεστε με ολιστικό τρόπο!



Ζυγός
Ο Ουρανός από το απέναντι και συμπληρωματικό για εσάς ζώδιο του Κριού, μόλις έδειξε την απελευθερωτική του ενέργεια. Πραγματοποιώντας την ορθή του πορεία στη μηδενική μοίρα του Κριού, σας τονίζει την ανάγκη … για απελευθερωτικές κινήσεις σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών. Εάν εξακολουθείτε να νιώθετε εγκλωβισμένοι, τότε αναρωτηθείτε με μεγάλη προσοχή … ποιοι είναι οι παράγοντες που πραγματικά σας περιορίζουν. Εάν είστε των πρώτων ημερών και κυρίως των 3 πρώτων, τότε ανοίξτε τα φτερά σας και αξιολογήστε τις ρυθμιστικές ικανότητες σας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεστε αρεστοί ... δίχως την ψυχολογική σας συγκατάθεση.
Συμβουλή: Απελευθερωθείτε επί της ουσίας!



Σκορπιός
Πολλά τα θέματα που σας απασχολούν, μα κυρίως εκείνα που σας καθιστούν ψυχολογικά υπεύθυνους. Υπεύθυνους απέναντι στις ψυχολογικές σας ανάγκες μα και στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από οικονομικούς λόγους. Για να μην μπερδεύεστε, θα ήταν προτιμότερο να τα διαχωρίσετε. Το ένα είναι ψυχολογικό και το δεύτερο πρακτικό. Επανεξετάστε τις ψυχολογικές σας αξίες και επενδύστε με σύνεση και προγραμματισμό. Η στρατηγική σας γραμμή θα είναι η βάση σας. Επιλέξτε λοιπόν τους κανόνες, τις κινήσεις και τα όνειρά σας. Ελέγξτε τα δεδομένα με τρόπο προσεκτικό και αποφασίστε.    
Συμβουλή: Ακούστε τη διαίσθησης  σας!



Τοξότης
Έχετε συνηθίσει να είστε κινητικοί, εύπλαστοι και μεταδοτικοί. Η αλήθεια όμως είναι, ότι το τελευταίο διάστημα σας προκύπτουν δεδομένα διαφορετικά. Οι λόγοι πολλοί, μα ο κυριότερος αφορά στην έκλειψη από το απέναντι για εσάς ζώδιο των Διδύμων. Αν και ευέλικτοι, δεν μπορέσατε να είστε αυτό που πραγματικά είστε, αλλά ούτε και να μεταδώσετε τις πολλές και ενδιαφέρουσες ιδέες σας. Τα δεδομένα όμως αλλάζουν και αυτό γιατί ο Ερμής επανέρχεται σε ορθή θέση. Ίσως τώρα να προσπαθήσετε με μεγαλύτερη σιγουριά, μιας και έχει ωριμάσει μέσα σας η ανάγκη  της αλλαγής. Απελευθερώστε τις πραγματικές σας ιδέες.
Συμβουλή: Συνθέστε!



Αιγόκερως
Η πορεία του Ερμή σε ορθή θέση πραγματοποιείτε την Τετάρτη 14/12. Αυτό πρακτικά μπορεί να σημαίνει, ότι οι ασυνεννοησίες και οι παράλογες συμπεριφορές και αντιδράσεις … θα πάρουν δρόμο λιγότερο ενοχλητικό… Γίνεται σαφές από το περιβάλλον, ότι ο ρόλος σας είναι συγκεκριμένος και είστε ικανοί να τον διαχειριστείτε. Το πώς θα τον διαπραγματευτείτε, αφορά τη δική σας απόφαση. Λάβετε υπόψη, ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Επιλέξτε τους κατάλληλους συνεργάτες και μην χρονοτριβείτε. Οι επεξηγήσεις δημιουργούν χάσιμο χρόνου. Επενδύστε στο χρόνο με προγραμματισμό και συνέπεια.
Συμβουλή: Κάντε την αυτοκριτική σας!



 Υδροχόος
Τα νέα είναι καλά. Καλά και περίφημα! Μα πώς να μην είναι; Ο κυβερνήτης σας Ουρανός, έγινε επιτέλους ορθόδρομος. Εσωστρέφεια τέλος! Μα πόσο καταπιεστικό μπορεί να είναι αυτό; Πολύ… Ο Ουρανός δεν ανέχεται κανένα εμπόδιο, καμία καταπίεση, κανένα πατρονάρισμα. Έφτασε η ώρα των αλλαγών! ¨Όσο και να φαίνεται περίεργο, ναι, είχατε κλειστεί στο Ουράνιο καβούκι σας! Βγείτε λοιπόν… Μα τι λέω… έχει ήδη γίνει… Εσείς ξέρετε… Και σας εμπιστεύεστε… !Δείξτε λοιπόν και στους άλλους τι έχετε αποφασίσει … Σίγουρα αξίζει, γιατί σίγουρα οι ιδέες σας είναι μπροστά! Βρείτε φίλους και ομοϊδεάτες και χαράξτε νέες πορείες …
Συμβουλή: Μεταλαμπαδεύστε τις ιδέες σας!



Ιχθύες
Μόλις που έγινε η έκλειψη και ο απόηχος παραμένει έντονα υπαρκτός ...! Ο θέση του Ερμή που επανέρχεται από το ζώδιο του Τοξότη σε ορθή πορεία, μοιάζει με νέο χαρμόσυνο και υπαρκτό. Το πώς και ποιόν τρόπο θα επαναφέρετε τα πράγματα στη θέση που σας αρμόζει … μοιάζει με σενάριο που προϋποθέτει τη δική σας αποκλειστική προσπάθεια. Η συνταγή σας είναι οικεία ... Γράψτε ένα – ένα τα θέματα που σας απασχολούν και μετά αφεθείτε με εμπιστοσύνη στο Είναι. Αυτό θα σας οδηγήσει και σας κατευθύνει με τρόπο έντονα εκδηλωτικό. Με τη διαίσθηση σας, δείτε τα κενά που προκύπτουν από τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας.    
Συμβουλή: Να είστε δίκαιοι!









Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου - Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας 
Iδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Αστρολόγων ''ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ''
 http://ouranokatevatoi.blogspot.com/p/blog-page_04.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου