6/8/09

O Nόμος της Έλξης

 O Nόμος της Έλξης




Τι είναι
Ο Νόμος της Έλξης υπάρχει ως έννοια εδώ και αιώνες και μάλιστα τον έχουν χρησιμοποιήσει μεγάλοι δημιουργοί όπως ο Μπετόβεν και ο Αινστάιν. Το πιθανότερο είναι ότι τον έχετε χρησιμοποιήσει κι εσείς κάποια στιγμή, χωρίς να το γνωρίζετε! Ωστόσο, ο λόγος που ο Νόμος της Έλξης έχει έρθει στο προσκήνιο είναι χρησιμοποιώντας τον μπορείτε να έχετε μεγάλο βαθμό ελέγχου στο τι προσελκύετε στη ζωή σας.

Πώς λειτουγεί
Με απλά λόγια, ο Νόμος της Έλξης λειτουργεί ως εξής: δημιουργείτε τη δική σας 
πραγματικότητα!
Αυτό στο οποίο επικεντρώνεστε, σκέφτεστε, για το οποίο έχετε συναισθήματα είναι αυτό που προσελκύετε στη ζωή σας. Αυτό που πιστεύετε ότι θα συμβεί στη ζωή σας τελικά συμβαίνει. Βέβαια, δεν είναι κάτι τόσο απλό όσο ακούγεται, γιατί τότε όλοι θα είχαν ακριβώς τη ζωή που ονειρεύονται.
Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που είναι μόνοι τους και επιθυμούν έναν/μία σύντροφο και διαρκώς λένε στον εαυτό τους «χρειάζομαι μια σχέση», δε βρίσκουν σύντροφο, αλλά εξακολοθούν να χρειάζονται τη σχέση. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι δημιουργούν τη συγκεκριμένη πραγματικότητα, μη ψάχνοντας πραγματικά για σύντροφο, αφού η επικέντρωσή τους είναι στην επιθυμία σύναξης σχέσης.

Γιατί λειτουγεί
Υπάρχουν διάφορες εξηγήσει γιατί ο Νόμος της Έλξης λειτουργεί, αλλά δύο θεωρούνται οι επικρατέστερες.

Η Πνευματική Εξήγηση
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Νόμος της Έλξης λειτουργεί όταν το άτομο ευθυγραμμίσει το Θεό ή το Σύμπαν με τις επιθυμίες του. Αυτό βασίζεται στο ότι οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι από ενέργεια και η ενέργεια αυτή βρίσκεται σε διαφορετικές συχνότητες, οπότε μπορεί κανείς να αλλάξει τη συχνότητα της ενέργειάς του με θετικές σκέψεις, ειδικά με ευγνωμοσύνη για όσα ήδη έχει.
Χρησιμοποιώντας θετικές σκέψεις, ευγνωμοσύνη, θετικά συναισθήματα και επικεντρώνοντας κανείς την προσοχή του στα όνειρά του (και όχι στις απογοητεύσεις του) μπορεί να αλλάξει τη συχνότητα της ενέργειάς του και ο ο Νόμος της Έλξης θα φέρει θετικά πράγματα (από την ίδια ενεργειακή συχνότητα) στη ζωή του. Αυτό λοιπόν που το άτομο έλκει εξαρτάται από το που και πώς πεικεντρώνει την προσοχή του, αλλά, πρέπει να πιστεύει ότι είναι ήδη δικό του, για να έρθει πράγματι στην κατοχή του.


Η Επιστημονική Εξήγηση
Υπάρχει και η επιστημονική εξήγηση για το πώς λειτουργεί ο Νόμος της Έλξης. Όταν κανείς επικεντρώνεται στο να δημιουργήσει και να κατακτήσει μια νέα πραγματικότητα, πιστεύοντας παράλληλα ότι αυτό είναι εφικτό, παίρνει περισσότερα ρίσκα, είναι πιο ανοιχτός στις νέες πιθανότητες γύρω του και αδράττει περισσότερες ευκαιρίες.
Αντίθετα, όταν κάποιος δε πιστεύει ότι κάποιο θέμα είναι εφικτό για τον ίδιο, αφήνει διάφορες ευκαιρίες να περάσους ανεκμετάλλευτες. Όταν κάποιος πιστεύει ότι δεν του αξίζουν καλά πράγματα συμπεριφέρεται με τρόπο που σαμποτάρει τον εαυτό του και τις πιθανότητές του για ευτυχία.
Αλλάζοντας κανείς όμως τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και μιλάει στον εαυτό του αλλά και τη στάση και τα συναισθήματά του απέναντι στη ζωή, αναστρέφει το αρνητικό μοτίβο στη ζωή του και δημιουργεί ένα νέο, πιο δημιουργικό, θετικό και υγιές πλαίσιο αναφοράς. Το ένα καλό πράγμα οδηγεί στο άλλη και η ρότα της ζωής μπορεί να μεταστραφεί και από αρνητική πορεία να γίνει ανοδική.

Αποδείξεις ότι ο Νόμος της Έλξης λειτουργεί
Πέρα από κλινικά παραδείγματα που δείχνουν ότι ο Νόμος της Έλξης λειτουργεί, υπάρχουν και επιστημονικές αποδείξεις από έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με την αισιοδοξία. Οι αισιόδοξοι άνθρωποι απολαμβάνουν καλύτερη υγεία, περισσότερη ευτυχία και μεγαλύτερη επιτυχία στη ζωή. Το κλειδί σε αυτό είναι ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι εστιάζουν την προσοχή τους στις επιτυχίες τους, ενώ διανοητικά ξεπερνούν εύκολα τις όποιες αποτυχίας.
Υπάρχουν πολλά ερευνητικά δεδομένα από τον τομέα της γνωσιακής-θεραπευτικής θεραπείας που δείχνουν με σαφήνεια ότι όταν κανείς αλλάζει τον τρόπο σκέψης και εσωτερικού μονόλογου του αλλάζει τη συμπεριφορά και τη ζωή του σε θετική κατεύθυνση.

Tο Επόμενο Βήμα
Τώρα που γνωρίζετε πώς λειτουργεί ο Νόμος της Έλξης λειτουργεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη γνώση για να αλλάξετε τη ζωή σας. Το πρώτο βήμα είναι να εξετάσετε το συνηθισμένο μοτίβο των σκέψεων σας, προκειμένου να δείτε αν τείνετε στην αισιοδοξία ή την απαισιοδοξία. 


πηγή:health.in.gr

Επιλέγει η Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου