10/2/15

Lovely echoes, μουσικές του Μεσαίωνα και του 21ου αιώνα σε παράθεση και σύνθεση, Σάββατο 14 Φεβρουαρίου


Δελτίο Τύπου



Το «Lovely Echoes: Mουσικές του Μεσαίωνα και του 21ου αιώνα σε παράθεση και σύνθεση» παρουσιάζεται για άλλη μια φορά στην Αθήνα. Το Lovely Echoes (ομώνυμο CD, Σπίζα 2011) θα φιλοξενηθεί σε χώρο του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδoς, για μία μόνο συναυλία το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 20.30

Η δημιουργική σύμπραξη των συνθετριών Σοφίας Καμαγιάννη και Δώρας Παναγοπούλου, με τη μέτζο σοπράνο Έφη Μηνακούλη και τον μπάσο Tobias Schlierf οδήγησε σε μία καινοτόμο και γοητευτική συναυλία που συνδυάζει μουσικές του Μεσαίωνα και του 21ου αιώνα με διάφορους τρόπους. Θα ακουστούν μεσαιωνικά έργα σε αυθεντική εκτέλεση με όργανα εποχής (ρεμπέκ, πορτατίφ, οργάνιστρο, λαούτο, πνευστά κλπ), μεσαιωνικά έργα που έχουν δεχθεί κάποια δημιουργική επεξεργασία μέσω H/Y, καθώς και δύο νέες συνθέσεις όπου τα όργανα εποχής συναντούν τις σύγχρονες μουσικές πρακτικές και την ψηφιακή τεχνολογία. Σημαντικός αρωγός στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα της συναυλίας είναι ο συνθέτης Tim Ward που έχει και την επιμέλεια του ήχου στη συναυλία.

H συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αττική Παράδοση, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και του Καλλιτεχνικού Σωματείου Σπίζα.

Lovely Echoes: Μουσικές του Μεσαίωνα και του 21ου αιώνα σε παράθεση και σύνθεση
Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, Ηπίτου 17Β, Πλάκα
Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015
Ώρα: 20.30

Είσοδος ελεύθερη









Lovely Echoes

Μουσικές του Μεσαίωνα και του 21ου αιώνα σε παράθεση και σύνθεση

Μουσικό εργαστήριο σύγχρονης μουσικής

Μία ξενάγηση πίσω από τη σκηνή του Lovely Echoes

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, ώρα 17.00 -20.00

To Lovely Echoes θα παρουσιαστεί για άλλη μια φορά στην Αθήνα, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015. Η ομάδα των καλλιτεχνών - δημιουργών του Lovely Echoes προσκαλούν συνθέτες και φοιτητές σύνθεσης να συμμετάσχουν σε ένα μοναδικό εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί ως μέρος των τελικών προβών και του τεχνικού στησίματος της συναυλίας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν κυμαίνονται από τα μεσαιωνικά όργανα (οργάνιστρο, πορτατίφ, λαούτο, θεόρβη κλπ) και τις πρακτικές της μεσαιωνικής μουσικής, έως τις συνθετικές σκέψεις και τεχνικές των έργων της συναυλίας, με ιδιαίτερη αναφορά στην ηλεκτροακουστικής και ηλεκτρονική τους διάσταση. Για να ακούσετε δείγματα του Lovely Echoes και για περισσότερες σχετικές πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.spiza.gr

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, ώρα 17.00 -20.00, στους χώρους του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Πλάκα, οδός Ηπίτου 17β. Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: info@spiza.gr
Η συναυλία και το εργαστήριο για το Lovely Echoes πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αττική Παράδοση, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και του Καλλιτεχνικού Σωματείου Σπίζα.

Λίγα λόγια για το Lovely Εchoes
Το Lovely Echoes είναι ένας διάλογος δύο, χρονολογικά, μουσικών άκρων ο οποίος διερευνά τον ήχο, την ικανότητά του να μας συναρπάσει με την ομορφιά και τη δύναμή του, να αφηγηθεί, να φέρει ζωντανά στα αυτιά μας νέα, φαντασιακά τοπία.

Αφ’ ενός, η γοητεία της παλιάς μουσικής με τα σπάνια ηχοχρώματα, οι μοναχικοί τροβαδούροι, τα ελκυστικά αυθεντικά μεσαιωνικά όργανα, και η ευελιξία στη μουσική
εκτέλεση. Αφ’ ετέρου η ανάδυση σύγχρονων ακουσμάτων με συναρπαστικά ερεθίσματα και ο πλούσιος όγκος του ηλεκτρονικού ήχου τα οποία διευρύνουν το ηχητικό περιβάλλον των αυθεντικών κομματιών καθώς και δύο νέες συνθέσεις όπου τα μεσαιωνικά όργανα συναντούν τις σύγχρονες μουσικές πρακτικές και την ψηφιακή τεχνολογία.

Το Lovely echoes, όπως όλα τα εγχειρήματα της Σπίζα, στηρίζεται στην ομαδική εργασία και είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής σύμπραξης των συνθετριών Σοφίας Καμαγιάννη και Δώρας Παναγοπούλου με τη μεσόφωνο Έφη Μηνακούλη και τον βαθύφωνο Τομπίας Σλήρφ. Την επιμέλεια του ήχου έχει ο Tim Ward.


Φωτογραφίες από την Παράσταση της 14ης Φεβρουαρίου

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου