16/6/11

Σαρκοζί: Έκκληση στην ΕΕ να βρεθεί λύση για την Ελλάδα

Σαρκοζί: Έκκληση στην ΕΕ 

να βρεθεί λύση για την Ελλάδα

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2011 12:20
Έκκληση στις ευρωπαϊκές χώρες να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και συμβιβαστικότητας προκειμένου να βρεθεί μία λύση για την Ελλάδα απευθύνει ο γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, την παραμονή της συνάντησης του με την γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Απευθύνω έκκληση σε όλους να επιδείξουν το πνεύμα ευθύνης και συμβιβαστικότητας επί του οποίου οικοδομήθηκε η Ευρώπη. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το κοινό μας νόμισμα και να υπερασπιστούμε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του, με την οποία άνοιξαν οι εργασίες του Παγκόσμιου Αγροτικού Φόρουμ στο Παρίσι.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, αναπτύχθηκε ένας δημόσιος διάλογος επί των τρόπων, αλλά όχι επί της αρχής, υποστήριξης της Ελλάδας. Ο διάλογος αυτός δεν είναι αθέμιτος και κατανοώ ότι κάθε ένα από τα κράτη μας, κάθε ένας από τους θεσμούς μας θέλει να προβάλλει την άποψή του».

«Αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο σήμερα είναι ενότητα. Έχουμε ανάγκη να απομακρυνθούμε από αυτές τις εθνικές φιλονικίες και να ανακτήσουμε το αίσθημα του κοινού μας πεπρωμένου... Είναι χρέος μας προς όλους να πράξουμε τα πάντα για να υπερασπισθούμε τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ, διότι, χωρίς σταθερότητα, δεν υπάρχει εφικτή ανάπτυξη για τον κάθε έναν από εμάς», επεσήμανε ο κ. Σαρκοζί.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4635892

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου