''Ουρανοκατέβατοι''

Γιατί ουρανοκατέβατοι; Ουρανοκατέβατοι γιατί ο κόσμος και οι άνθρωποι μερικές φορές μας φαίνονται παράξενοι κι η ζωή μας προσγειώνει σε μια καθημερινότητα, που καθόλου δεν μας αντιπροσωπεύει. Ουρανοκατέβατοι καθώς θαυμάζοντας το σύμπαν, ευχόμαστε να γίνουμε μέρος της μαγείας του, νιώθουμε την ανάγκη να ζήσουμε τα όνειρα, τις επιθυμίες μας και το μυστήριο του κόσμου. Μαζί θέλουμε να προβληματιστούμε και να συζητήσουμε σχετικά με την αστρολογία και τον κόσμο, την ποιότητα ζωής μας (κοινωνία, περιβάλλον, υγεία, κ.ά.) και να ανταλλάξουμε σκέψεις ελεύθερα, υπεύθυνα, δημιουργικά. Οι ιδέες μας μπροστά στο μυστήριο του κόσμου. Εξάλλου ... “A single idea / the sudden flash of a thought / may be worth a million dollars....and a wonderful life”. (Ερμής/Ποσειδώνας);

4/3/18

Η σκέψη της ημέρας: 4/3

Η σκέψη της Ημέρας:



''Ένα φυσιολογικό αυτί μπορεί να συλλαμβάνει ήχους που κυμαίνονται από 16 έως 20.000 Ηertz. Στο πιάνο για παράδειγμα, η πιο χαμηλή νότα μας δίνει 27.5 Ηertz και η πιο υψηλή 4.186 Ηertz. Το όριο, ή αλλιώς το ''κατώφλι'' της ακοής, ποικίλει από πολιτισμό σε πολιτισμό και από περιβάλλον σε περιβάλλον.

Στην Αφρική, για παράδειγμα, η φυλή Maadan ζει μέσα σε περιβάλλον ιδιαίτερα ήσυχο και ήρεμο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μέλη της φυλής να μπορούν ν΄ ακούσουν ακόμη κι έναν ψίθυρο από απόσταση μεγαλύτερη των 40 μέτρων.
Ο Τomatis πιστεύει οτι ήχοι υψηλών συχνοτήτων (3.000 με 8.000 Ηertz) συντονίζονται ηχητικά στον εγκέφαλο και επιδρούν άμεσα στις γνωστικές λειτουργίες, όπως αυτή της σκέψης, της αντίληψης του χώρου και της μνήμης. Μεσαίας συχνότητας ήχοι (750 με 3.000 Ηertz) τείνουν να διεγείρουν όπως ισχυρίζεται ο Tomatis, την καρδιά, τους πνεύμονες και τα συναισθήματα.

Χαμηλής συχνότητας ήχοι (125 με 750 Ηertz) επηρεάζουν τη σωματική κίνηση. Ένας βόμβος χαμηλής συχνότητας μας κάνει να αισθανόμαστε αδύναμοι, σε αντίθεση με έναν χαμηλής συχνότητας ήχο με γρήγορο ρυθμό, που μας κάνει να μην μπορούμε να συγκεντρωθούμε ή να σταθούμε ακίνητοι. Η ένταση του ήχου μετριέται με decibel, ονομασία που δόθηκε από τον Alexander Graham Bell, τον εφευρέτη του τηλεφώνου''.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου