''Ουρανοκατέβατοι''

Γιατί ουρανοκατέβατοι; Ουρανοκατέβατοι γιατί ο κόσμος και οι άνθρωποι μερικές φορές μας φαίνονται παράξενοι κι η ζωή μας προσγειώνει σε μια καθημερινότητα, που καθόλου δεν μας αντιπροσωπεύει. Ουρανοκατέβατοι καθώς θαυμάζοντας το σύμπαν, ευχόμαστε να γίνουμε μέρος της μαγείας του, νιώθουμε την ανάγκη να ζήσουμε τα όνειρα, τις επιθυμίες μας και το μυστήριο του κόσμου. Μαζί θέλουμε να προβληματιστούμε και να συζητήσουμε σχετικά με την αστρολογία και τον κόσμο, την ποιότητα ζωής μας (κοινωνία, περιβάλλον, υγεία, κ.ά.) και να ανταλλάξουμε σκέψεις ελεύθερα, υπεύθυνα, δημιουργικά. Οι ιδέες μας μπροστά στο μυστήριο του κόσμου. Εξάλλου ... “A single idea / the sudden flash of a thought / may be worth a million dollars....and a wonderful life”. (Ερμής/Ποσειδώνας);

22/2/12

το Θησείον πρώτο στη λίστα με τα δέκα καλύτερα σινεμά του κόσμου.

Σινε Θησείο: Ο καλύτερος κινηματογράφος του κόσμου σύμφωνα με το CNN
cine_thiseio2Η απρόσκοπτη θέα προς τον Παρθενώνα, η σπιτική βυσσινάδα και οι λιχουδιές του κυλικείου του θερινού σινεμά «Σινε Θησείο» έκαμψαν εύκολα τις όποιες αντιστάσεις των συντακτών του CNN οι οποίοι το ανακήρυξαν το καλύτερο σινεμά του κόσμου.

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου το καλοκαίρι διαρκεί περισσότερο από τέσσερις μήνες, τα θερινά σινεμά δεν θα μπορούσαν να μην έχουν πετύχει. Σύντομα έγιναν αναπόσπαστο μέρος των καλοκαιριών μας και σε αντίθεση με τις χώρες του Βορρά που ο κινηματογράφος συνδέθηκε με την κοινωνική ζωή των αστών, στην Ελλάδα το «θερινό σινεμαδάκι» περιβλήθηκε το ένδυμα του «λαϊκού».

Το θερινό σινεμά Θησείον στην οδό Αποστόλου Παύλου, θεωρείται η παλαιότερη εν λειτουργία αυτόνομη θερινή αίθουσα στη χώρα και αποτελεί σταθερό καλοκαιρινό σταθμό των Αθηναίων. Φαίνεται όμως ότι τώρα θα μπει στο στόχαστρο και των τουριστών καθώς το αμερικανικό τηλεοπτικό και ειδησεογραφικό δίκτυο CNN τοποθέτησε το Θησείον πρώτο στη λίστα με τα δέκα καλύτερα σινεμά του κόσμου.

«Από τη θέση σας μπορείτε να δείτε όχι μόνο τις τελευταίες κινηματογραφικές επιτυχίες αλλά και τον Παρθενώνα. Πολλές ανοιχτές αίθουσες υπάρχουν στην Αθήνα, καμιά τόσο μαγική όσο το Θησείον», αναφέρει το δημοσίευμα του CNNGo.

Φυσικά δεν τους συγκίνησε μόνο η Ακρόπολη των Αθηνών αλλά και το κυλικείο του κινηματογράφου, στο οποίο προσφέρεται χειροποίητη βυσσινάδα των ιδιοκτητών, φρεσκοψημένη τυρόπιτα, καθώς και χωριάτικο τσίπουρο συνοδεία αυγοτάραχου Μεσολογγίου!

Το Θησείον έχει μπει για τα καλά και στο διαδίκτυο όπου μπορείτε να το επισκεφθείτε κάνοντας κλικ εδώ για να πάρετε μια «τζούρα» καλοκαιριού...






 http://all4fun.gr/fun/cinema/3144--cnn.html





http://www.cine-thisio.gr/

http://www.cnngo.com/explorations/escape/worlds-10-coolest-movie-theaters-355218

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου