25/2/12

Συνθετική Αυτογνωσία



Η πρό-θεση της Συνθετική Αυτογνωσίας. Τι αναζητούμε μέσα από τη Συνθετική Αυτογνωσία; Ουσιαστικά, ψάχνουμε απαντήσεις ή οπτικές γωνίες κάποιων ερωτήσεων, που μας απασχολούν. Ερωτήματα αυτογνωσίας θα υπάρχουν όσο ζούμε. Άλλα από αυτά μοιάζουν σαν πρόκληση όταν τα διερευνούμε, ενώ άλλα, εξελίσσονται αδιευκρίνιστα, παράλληλα με τη ζωή μας. Αυτά τα ανείπωτα ή αδιευκρίνιστα ερωτήματα προσπαθούμε, μέσα από διαφορετικούς δρόμους έκφρασης, να προσεγγίζουμε και να οδηγούμε σε θέσεις πιο άνετες από αυτές του ερωτηματικού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ερωτηματικό δεν θα εμφανιστεί ξανά στη ζωή μας. 

Γνώση, λοιπόν και εμπειρία συν-θέτουν ένα ταξίδι σε διαφορετικές… θέσεις, σε νέες και συχνά αντιφατικές οπτικές γωνίες, που μας βοηθούν στην πορεία να είμαστε γνώστες του φάσματος της αντιληπτικής μας ικανότητας. Αυτής της ικανότητας, δηλαδή, που θα απαντά στα ερωτήματα της ζωής μας με μεγαλύτερη ευελιξία και λιγότερη ψυχολογική φόρτιση. 

Η Συνθετική Αυτογνωσία δεν διαχωρίζει το σώμα από τη σκέψη μας, τα ενώνει. Όπως στο σώμα, τα ανοίγματα κατά την προθέρμανση εξυπηρετούν την ενδιάμεση άνεση των θέσεων, αλλά και την αποφυγή τραυματισμών, έτσι και στην αντίληψη, το άνοιγμα προς τους αντίποδες του εαυτού μας εξυπηρετεί… την άνεση του εαυτού μας σε κάθε νέο ενδεχόμενο. Αυτή ακριβώς, είναι η πρόθεση της Συνθετικής Αυτογνωσίας: Η ψυχολογική άνεση που γεννιεται από τους αντίποδες της σκέψης, του σώματος και του συναισθήματος. Αυτή η νέα ψυχολογική άνεση, είναι αυτή που δηλώνει το τέλος μιας θεραπείας! 




Eπιλέγει η Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου