20/2/14

H αστρολογική τέχνη του τραγουδιού, Κυριακή 16 Μαρτίου στις 15:00 στην ''Τεχνόπολις'' του Δήμου Αθηναίων - Alterscope

Πόσες φορές έχουμε ακούσει πως το τραγούδι θεραπεύει; ‘Η  ακόμη καλύτερα … πόσες φορές  το’ χουμε νιώσει τραγουδώντας με τη ψυχή μας, είτε  μόνοι μας είτε με παρέα?
Έχετε σκεφτεί ότι  αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει με συνειδητό τρόπο, ώστε να αποτελέσει «εργαλείο» αυτογνωσίας, προσωπικής εξέλιξης  και «αυτορύθμισης?

Πώς μπορούμε ν’ ανοίξουμε το κανάλι της έκφρασης; Και αν είναι ήδη ανοικτό, με ποιόν τρόπο μπορούμε να το διευρύνουμε  … έχοντας σαν στόχο πρώτα απ’ όλα τη Χαρά και την ανάδειξη της Ύπαρξης?

Είναι το τεχνικό μέρος, η στήριξη, και η αναπνοή  που θα μπορούσαν να μας διευκολύνουν;

Με ποιόν τρόπο  ο αστρολογικός μας χάρτης,  φανερώνει τη θέση μας ως προς τη διαδικασία και με ποια τεχνική μπορεί να μας φωτίσει το δρόμο?
Το σεμινάριο «η αστρολογική τέχνη του τραγουδιού» είναι πρώτα απ’ όλα μια βιωματική εμπειρία που αξίζει σε όλους μας.  Είτε έχουμε μια «ειδική» σχέση με τη μουσική την αστρολογία και το τραγούδι, είτε όχι.

Θυμηθείτε …  πως όταν τραγουδάμε η μουσική γεννιέται από εμάς τους ίδιους ! Το όργανο είναι η φωνή μας κι αυτό από μόνο του έχει μια πολύ ιδιαίτερη και σπουδαία σημασία.

H  Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου, η Εύα Σιακφά και ο Θοδωρής Κατής, έχουν τη χαρά να σας ξεναγήσουν στον κόσμο της ΄΄αστρολογικής τέχνης του τραγουδιού΄΄ παρουσιάζοντας σας την εισαγωγική ομιλία του σεμιναρίου, που πρόκειται να γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο και Μάιο.

Η παρουσίαση θα γίνει στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, στα πλαίσια του φεστιβάλ  της Alterscope, στις 16 Μαρτίου 2014

Κυριακή στις 15:00 μ.μ στο αμφιθέατρο.

Σας περιμένουμε με πολύ χαρά,

Tηλέφωνα επικοινωνίας: 6949898709, 6983417323, 6948681277


Για να δείτε πως θα πάτε στην ''Τεχνόπολις'' του Δήμου Αθηναίων, 
πατήστε ΕΔΩ

Alterscope
Ατζέντα σεμιναρίων
Βιογραφικά Εισηγητών:Η Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου είναι σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας και δασκάλα  Ουσούι Ρέικι. Σπούδασε στο Αστρώον Σπουδαστήριο Συμβολισμών, Κλασσική, Καρμική και Ιατρική Αστρολογία. Εξειδικεύτηκε σε πολλά  αστρολογικά συστήματα: ανάλυση ονείρων, σύνθεση, πρόβλεψη, συναστρία, καρμική, κ.α Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα ποικίλης θεματολογίας. Όπως για τη Συναισθηματική Νοημοσύνη, τη Συνθετική Αυτογνωσία, την Αναλυτική Ψυχολογία, τα Όνειρα, τη Φιλοσοφία, τις Εναλλακτικές Θεραπείες σε διάφορους τομείς, το Χορό, το Θέατρο, την Αριθμολογία κ.α. Η σχέση της με τη μουσική είναι διαχρονική. Ασχολήθηκε με μουσικές παραγωγές και διοργανώσεις (συναυλίες) αλλά και με την με την επιλογή μουσικής σε μαγαζιά. Διδάχθηκε (μέσω μαθημάτων και σεμιναρίων) μαθήματα Μονωδίας, Μουσική Θεωρία, Πιάνο, Μουσικοθεραπεία και Μουσική Έκφραση.

Είναι Ιδρυτικό μέλος, μέλος Δ.Σ και  παραγωγός της Υπερνόησις. Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ των Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος. Μέλος Δ.Σ του καλλιτεχνικού σωματείου Σπίζα, του Πανελλήνιου Συλλόγου Ρέικι και ιδρυτικό μέλος του 1ου συλλόγου Ελλήνων Αστρολόγων.  Συντάκτης στα περιοδικά New Age Astrology Αστρολογική Πυξίδα. Αρθρογραφεί στις διαδικτυακές σελίδες Ουρανοκατέβατοι, Δροσοσταλίδα, ΥπερΝόησις, α΄συλλόγου Ελλήνων Αστρολόγων, Healthcure, Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος.

Η Εύα Σιακφά σπούδασε στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής με δάσκαλο τον Αλέξανδρο Τηλικίδη και είναι μέλος της ομάδας των διδασκόντων της Κινέζικης Βοτανοθεραπείας της Ακαδημίας. Ασκεί την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική μέσω του Βελονισμού της  Βοτανοθεραπείας και της Ρεφλεξολογίας. Είναι Master Reiki Teacher, σύμβουλος των 3 επιπέδων της Aura Soma και της Επανασύνδεσης (Reconnection and Reconnective Healing), του Dr. Eric Pearl. Χρησιμοποιεί γενικότερα ενεργειακές τεχνικές, που συμπληρώνουν την ολιστική προσέγγιση της, στην θεραπευτική διαδικασία.

Η σχέση της με τη μουσική και το τραγούδι ξεκινά από πολύ νωρίς και με αρκετές και διαφορετικές κάθε φορά προσεγγίσεις.Έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου, αρμονίας, μουσικής έκφρασης και τραγουδιού
Από την εποχή ακόμη των «πρώτων επίσημων» σπουδών της στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, η έμφυτη ροπή προς τη θεραπεία και η βιωματική σχέση με τη μουσική και την Τέχνη γενικότερα, δημιούργησαν μια αίσθηση – πού μέσα στο χρόνο έγινε πεποίθηση-πως αυτά τα δύο κάπου συναντιούνται. Η σχέση της με την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου και το Θοδωρή Κατή της «αστρολογικής τέχνης του τραγουδιού», αποτελεί έκφραση αυτής ακριβώς της πεποίθησης !

Ο Θοδωρής Κατής γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Περιστερίου τραγούδι, ανώτερα θεωρητικά και πιάνο.  Είναι πτυχιούχος σύγχρονου τραγουδιού και ανωτέρων θεωρητικών από το Εθνικό Ωδείο Περιστερίου και ορθοφωνίας  (έκφραση λόγου και πως χρωματίζουμε το λόγο) από το  Κέντρο Φωνητικής Αγωγής «Νάγιας Γεωργίου» . Απέσπασε το 2ο Βραβείο Τραγουδιού στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. που διοργανώθηκε στο πανεπιστήμιο του Πειραιά, υπό την αιγίδα της Unesco.  

Διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο Περιστερίου, Πειραιά, Παλαιού Φαλήρου, στη μουσική σχολή Βύρωνα και στην ανωτέρα δραματική σχολή τέχνης του δήμου Πετρούπολης, σύγχρονο τραγούδι και ορθοφωνία.  Παρακολούθησε σεμινάρια φωνολογίας που πραγματοποιήθηκαν στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Διετέλεσε για πολλά χρόνια παραγωγός ραδιοφώνου.


Χορηγοί επικοινωνίας  ΥπερΝόησης,  Ουρανοκατέβατοι