20/12/12

Οι σύλλογοι φοιτητών των σχολών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισαν να παραδίδουν δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου


Φοιτητές κάνουν δωρεάν μαθήματα σε μαθητές!





Οι σύλλογοι φοιτητών των σχολών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισαν να παραδίδουν δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που το έχουν ανάγκη και οι οικογένειές τους δεν διαθέτουν την οικονομική ευχέρεια να τους στείλουν σε φροντιστήρια.

Τα μαθήματα γίνονται στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και είναι μέχρι στιγμής τα εξής:
Γυμνάσιο: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Έκθεση
Λύκειο: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Έκθεση, Προγραμματισμό (ΑΕΠ), ΑΟΔΕ, ΑΟΘ.

Οι φοιτητές τονίζουν ότι πρόκειται για μια κίνηση αλληλεγγύης και όχι φιλανθρωπίας. «Αυτό που μας εμπνέει, είναι το νέο σύστημα αξιών που γεννιέται, σιγά σιγά, μέσα στην κοινωνία. Μακριά από το μοντέλο του μαθητή – πελάτη και καθηγητή – παροχέα υπηρεσιών γεννιέται η οικιοθελής συνεργασία/βοήθεια φοιτητή προς το μαθητή, όπως επίσης φοιτητή προς τον συμφοιτητή του αλλά και μελλοντικά εργαζόμενου προς το συνάδελφό του. Και είναι ενδεικτικό πως σε αυτή την πρωτοβουλία συμμετέχουν και φοιτητές άλλων σχολών, ακόμα και καθηγητές σχολείων αλλά και του Πολυτεχνείου.
Χαιρόμαστε που η πρωτοβουλία μας είναι μια μεταξύ πολλών που ξεφυτρώνουν αυτή τη στιγμή σε γειτονιές και άλλους χώρους.»

Δείτε και την πρωτοβουλία #Tutorpool: το φροντιστήριο των εθελοντών καθηγητών.
http://goodnews.gr/Articles/tutorpool_-to-frontistirio-ton-ethelonton-kathigiton_1158.html

E-mail: dwreanmathimata@yahoo.gr
τηλ: 6974228744, 6973588917, 6970976906.
http://dwreanmathimata.wordpress.com/
https://www.facebook.com/dwreanmathimataEMP
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου