21/4/20

Ουρανόγραμμα από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου, για το KifissiaRadio.Βlogspot.com





Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

19/4-20/5


Ένας νέος ηλιακός μήνας ξεκίνησε! Οι αγαπημένοι εκπρόσωποι της σταθερής Γης, έχουν την τιμητική τους! Καλή νέα χρονιά σε όλους τους Ταύρους του κόσμου και γιατί όχι, χρονιά πολλά και στον Ωροσκόπο, το Μεσουράνημα, τη Σελήνη, αλλά και τους προσωπικούς πλανήτες Αφροδίτη, Άρη και Ερμή στον Ταύρο! 

Όλοι οι εκπρόσωποι του Ταύρου, σε κάθε επίπεδο, έχουν λόγο & λόγω, 
….να έχουν τη δική τους προσωπική γιορτή!

Όπως κάθε γιορτή, έτσι κι αυτή, ειδικεύεται στα δικά της πλαίσια, είτε σε πνευματικό, είτε σε κάθε άλλο επίπεδο …που της αναλογεί. Ο Ταύρος, κατοικοεδρεύει στο έδρανο του ριζώματος, αλλά και της μεγαλύτερης ακινησίας. Χαρακτηρίζεται από αγάπη και πίστη σε ότι γνωρίζει, φροντίζοντας ότι, μεγάλωσε και δαμάστηκε στο χρόνο, αλλά και από την υπομονή του, χάρη στην οποία, εντάσσει τον εαυτό του, στους φυσικούς κύκλους ανάπτυξης. 

Του αρέσει να πατά σε σταθερό έδαφος, αν και η συγκεκριμένη περίοδος έχει άποψη διαφορετική! 

Πρακτικός από τη φύση του, προσγειωμένος, αποφασιστικός και επίμονος. Είναι ο πραγματιστής του ζωδιακού. Η σκέψη του είναι ουσιαστική και πρακτική. Όταν ζυγίζει μια κατάσταση, σκέφτεται πάντα τη χρησιμότητά της. Είναι πιστός και κοινωνικός. Είναι ένας αξιόπιστος συνεργάτης. Οι συναισθηματικές του αξίες,  είναι για εκείνον, κάτι σαν... νόμος απαράβατος . 

Η διατήρηση αξιών σε κάθε επίπεδο, είναι η καλύτερη προίκα του!

Όπως ήδη όλοι γνωρίζουμε, διανύουμε πρωτόγνωρες εποχές, που αν και έχει κάποια κοινά στοιχεία με άλλες, … όμοια της δεν έχουμε βιώσει ως ανθρωπότητα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό ….δεν είναι εύκολο να αναλυθεί, (θα χρειαστεί χρόνος) μα η δική μας θέση μέσα στα πράγματα, θα αποδειχθεί πολύ ουσιαστική….!

Η υπερφορτωμένη περιοχή της Γης, (Ταύρος/Αιγόκερως) με πλανήτες που χαράζουν την παγκόσμια πορεία της ανθρωπότητας, είναι έτοιμη και μας καλεί, να δώσουμε τη συνειδητή μας ΄΄θέση΄΄, …μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι! Και τι λέτε; Είναι εύκολο να γίνει αυτό; Φυσικά …και δεν  είναι!

Η σύγχυση, ο παραμορφωτικός καθρέπτης, αλλά και η θολή ματιά στα γεγονότα, δυσκολεύουν κάθε συνειδητή προσπάθεια. Και αυτό, .. διότι η σκέψη, δεν μπορεί να επεξεργαστεί τον καταιγισμό πληροφοριών …που έρχονται, με ασύλληπτες ταχύτητες.

Από τη στιγμή που ο Πλούτωνας μπήκε στην περιοχή του Αιγόκερω (πριν από μερικά χρόνια), άρχισε σταδιακά ο μετασχηματισμός αξιών σε ότι αφορά τα κοινωνικά πρότυπα, τις σχέσεις, την οικογένεια, τα σύνορα, το κράτος κλπ.

Ο Πλούτωνας, είναι ο πλανήτης που ενδιαφέρει πάρα πολύ τον Ταύρο (λόγω πολικότητας). Το πρώτο σταθερό ζώδιο της γης, είναι ο εκπρόσωπος ολόκληρης της φύσης, σε κάθε επίπεδο. Καλείται να συλλέξει, τις κατάλληλες πληροφορίες από τον Πλούτωνα, ...αλλά και από τη θέση του τριγώνου στον Αιγόκερω. (που ασφαλώς, δεν έχει, ακόμη ολοκληρωθεί).

Ο Ηλιακός μήνας του Ταύρου, είναι ο μήνας που θα χαράξει τις νέες θέσεις… της παγκόσμιας οικονομίας. Το στοιχείο της Γης αλλά και ο σταθερός σταυρός είναι τονισμένα. Σύντομα, η Νέα Σελήνη στον Ταύρο, θα δώσει το κλίμα που θα ακολουθήσει ...στην παγκόσμια σκακιέρα (για όσο βρίσκεται ο Ήλιος σε αυτό το ζώδιο).

Η είσοδος του Ήλιου στον 8ο οίκο, τονίζει την ανάγκη για περισυλλογή, αλλά, μας δείχνει ότι το καζάνι βράζει …που ίσως εκραγεί…μιας και ο Ουρανός βρίσκεται σε στενή σύνοδο με τον Ήλιο, ...δεν θα αντέξει για πολύ!;

Το ζώδιο λοιπόν, της παγκόσμιας οικονομίας, αρχίζει έναν νέο ετήσιο κύκλο. Η κύρια σκέψη του, βρίσκεται σε ΄΄αναγκαστικές΄΄ νέες επενδυτικές προσπάθειες, που όμως, η χορηγός του Αφροδίτη, κάνει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα.

Όπως καταλάβατε, όσοι γνωρίζετε, αλλά και όσοι δεν γνωρίζετε, οι επαφές, οι συμφωνίες αλλά και οι συναλλαγές που θα γίνουν αυτό το διάστημα, δεν θα είναι ότι καλύτερο ...από άποψη αξιοπιστίας. Η Αφροδίτη από το Ζώδιο  των Διδύμων, θα βρίσκεται εκτός πορείας, που σημαίνει ότι όση καλή φαντασία και να έχετε, το σενάριο που θα βγει... θα είναι εκτός ορίων και άρα, διαφορετικό!



Άρα λοιπόν, προσοχή σε ότι φαντάζει υπέροχο και μοναδικό, μιας και οι εκπρόσωποι του μεταβλητού σταυρού, έχουν τη μεγαλύτερη ΄΄μερίδα΄΄ του λέοντος. Πιο συγκεκριμένα, οι Δίδυμοι, η Παρθένος, ο Τοξότης και ο Ιχθύς του 2ου δεκαημέρου, τα μάτια σας 1014!


Αυτό το διάστημα, θέλει ιδιαίτερη προσοχή (απ’ όλους) σε ότι ακούτε, σε ότι μεταφέρετε και σε ότι πιστεύετε. Δεν θέλω να πω άλλα πάνω σε αυτό, είμαι σίγουρη ότι καταλάβατε μια χαρά!  

Οι εκπρόσωποι του σταθερού σταυρού του 1ου δεκαημέρου (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι), θα πρέπει να ανανεώσουν τον τρόπο που σκέφτονται, όπως επίσης και να αλλάξουν τις παλιές τους συνήθειες. Ήρθε η ώρα της αλλαγής! Αν το πάρετε απόφαση, θα προχωρήσετε ένα βήμα πιο πέρα. Αυτό, ίσως να σας αποδεσμεύσει από χρόνιες εμπλοκές, που καλό θα ήταν να δείτε με γενναιότητα!  

Οι εκπρόσωποι της Γης, του 3ου δεκαημέρου, θα έχετε μια ασυνήθιστη δύναμη.  Ίσως και  το κατάλληλο στήριγμα. Και γιατί όχι; ...τις κατάλληλες ευκαιρίες για δράση, από θέση ισχύος και δύναμης!

Οι παρορμητικοί του 3ου δεκαημέρου, θα πρέπει να κρατήσετε, τη σοβαρότητά σας. Καλό θα ήταν να μην βιαστείτε να βγάλετε αποφάσεις, μιας και αργότερα, μέσα στη χρονιά, ο Κρόνος θα επιστρέψει στο δεκαήμερο σας. 

Επίσης, οι Δεσμοί της Σελήνης, επηρεάζουν τα παρορμητικά ζώδια των πρώτων 3 ημερών. Σημαντικές αποφάσεις και για εσάς, λίγο πριν οι Δεσμοί της Σελήνης, μεταφερθούν στον άξονα Διδύμων-Τοξότη!

Αγαπητοί φίλοι, απ' όπου και αν προέρχεστε, να είσαι προσεκτικοί! Διανύουμε μια πολύ σημαντική περίοδο και θέλουμε όλοι να είστε συνειδητοί, γεροί και επικεντρωμένοι στον εαυτό σας (με συνέπεια)! Ελπίζουμε να περάσουν τα δύσκολα, ...με ήπιο τρόπο. Όσοι από εμάς μπορούμε, ας βάλουμε ένα λιθαράκι ...για ένα πιο συνειδητό εαυτό, για ένα καλύτερο αύριο!

Καλή επιτυχία σε όλους,
Με Αγάπη και σύνεση!


Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου, Σύμβουλος Ολιστικής 
& Συνδυαστικής Αστρολογίας, Reiki Master Teacher







Για το 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου