31/5/16

Η σκέψη της ημέρας !

΄΄Και ΝΑΙ ! Ήταν μια εβδομάδα ΄΄απαιτητική’’ μα συνάμα δημιουργική! Με ρόλο συλλογικού χαρακτήρα, με νέες όμορφες γνωριμίες, με επαφές με φίλους από τα παλιά, αλλά και με ιδιαίτερα φιλόξενες και αυθόρμητες εναλλαγές. Δεν μπορώ να πω ότι κάποιες φορές δεν ήταν κουραστικά, μα να …. αυτό θέλω να μοιραστώ μαζί σας….

Να ξυπνάς πολύ πρωί, γιατί το πρόγραμμα της μέρας γεμάτο από δράσεις που τέλειωναν το βράδυ, σχεδόν μεσάνυχτα… ! …. και εκεί που περπατάς στην Εγνατία, σε έναν μεγάλο και κεντρικό δρόμο με μπόλικα αυτοκίνητα στο τέλος της μέρας, …. Να σου χαϊδεύει το αυτί σου μια όμορφηηηη ….γλυκιά μελωδία, σαν αυτές που μοιάζουν βελούδινες… σαν αυτές που έχουν άρωμα παλιού κρασιού, σαν αυτές που βγήκαν από παραμύθι… σαν αυτές που σου είπαν ΝΑΙ ! Είναι αληθινό… δεν έρχεται από κάποιο μαγαζί… Ναι είναι ζωντανό μα τόσο τρυφερό…. σαν το πιάνο το παλιό….,  που βγάζει ήχο βελούδινο, γιατί έχει παίξει χρόνια πολλάαααα και γνωρίζει το ΄΄απαλό΄΄…. ! 

ΕΚΠΛΗΞΗ ! 

Ένας άντρας μέσα σε ένα φορτηγάκι παρκαρισμένο, έχει φτιάξει σκηνικό ! Ναι ! Εκεί στη μέση της Εγνατίας. Με κεριά και ατμόσφαιρα…. και ναι ! Είναι μουσικός του δρόμου. Και παίζει για να μαζέψει χρήματα. Μα με τι χρήματα να πληρώσεις το γέμισμα ψυχής ! Του υποκλίθηκα και κατάλαβε καλά τι ήθελα να του πω ! 
Και έπαιζε με τόσο σεβασμό…… ! ΄΄

Κ.Β