22/5/16

Ο Άθλος του Ηρακλή στους Διδύμους !
Ο Άθλος του Ηρακλή στους Διδύμους
Κυριακή 22 Μαΐου
στις 19.00Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΜΗΛΩΝ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ

Ο τρίτος άθλος στο ζώδιο των Διδύμων, αφορά κυρίως το έργο δράσης του ζηλωτή στο φυσικό πεδίο, καθώς κατανοεί τον εαυτό του. Πριν γίνει εφικτό το αυτό έργο, πρέπει να υπάρξει ένας κύκλος ενδόμυχης σκέψης και μυστικιστικού πόθου· ένας αγώνας για το όραμα και μια υποκειμενική διεργασία που διεξάγεται για πολύ ίσως χρόνο προτού ο άνθρωπος στο φυσικό πεδίο αρχίσει πραγματικά το έργο της ενοποίησης ψυχής και σώματος. Αυτό είναι το θέμα του άθλου. Η πραγματική δοκιμασία της ειλικρίνειας του ζηλωτή συμβαίνει στο φυσικό πεδίο επίτευξης και στο έργο της απόκτησης των χρυσών μήλων της σοφίας. Ο πόθος να είναι καλός, η βαθιά επιθυμία να διακριβώσει τα γεγονότα της πνευματικής ζωής, οι σπασμωδικές προσπάθειες για αυτοπειθαρχία, προσευχή και διαλογισμό προηγούνται σχεδόν αναπόφευκτα της πραγματικής και σταθερής προσπάθειας.

Ο οραματιστής πρέπει να γίνει άνθρωπος της δράσης· η επιθυμία πρέπει να προωθηθεί στον κόσμο της εκπλήρωσης κι εδώ βρίσκεται η δοκιμασία των Διδύμων. Το φυσικό πεδίο είναι ο τόπος όπου αποκτάται η εμπειρία κι όπου τα αίτια που εγκαινιάσθηκαν στον κόσμο της νοητικής προσπάθειας, πρέπει να εκδηλωθούν και να επιτύχουν αντικειμενικότητα. Είναι επίσης ο τόπος όπου αναπτύσσεται ο μηχανισμός επαφής, όπου οι πέντε αισθήσεις διανοίγουν βραδέως στο ανθρώπινο ον νέα πεδία επίγνωσης και του παρουσιάζουν νέες σφαίρες κατάκτησης κι επίτευξης.
Είναι συνεπώς ο τόπος όπου αποκτάται η γνώση κι όπου αυτή η γνώση πρέπει να μετουσιωθεί σε σοφία. Η γνώση, όπως ξέρουμε, είναι η αναζήτηση της έννοιας, ενώ η σοφία είναι η παντογνωσία της συνθετικής γνώσης της ψυχής. Χωρίς κατανόηση στην εφαρμογή της γνώσης χανόμαστε· γιατί κατανόηση είναι η εφαρμογή της γνώσης υπό το φως της σοφίας στα προβλήματα της ζωής και στην επίτευξη του στόχου.

Σ’ αυτό τον άθλο ο Ηρακλής αντιμετωπίζει το τεράστιο έργο να συνενώσει τους δύο πόλους της ύπαρξής του και να συντονίσει ή να ενώσει ψυχή και σώμα, έτσι ώστε η δυαδικότητα να δώσει θέση στην ενότητα και να συγχωνευθούν τα ζεύγη των αντιθέτων.

Οι Άθλοι του Ηρακλή
Ο σκοπός της μελέτης

Καθένας μας είναι Ηρακλής, σε μια εμβρυώδη κατάσταση και καθένας μας αντιμετωπίζει τους ίδιους άθλους, καθένας μας έχει τον ίδιο στόχο να επιτύχει και στον ίδιο κύκλο του Ζωδιακού να πορευτεί.
Η εργασία που χρειάζεται να γίνει έχει σαν πρώτο της αντικειμενικό σκοπό, την απάλειψη του φόβου και τον έλεγχο των δυνάμεων της ανθρώπινης φύσης.

Ο ανταγωνισμός και οι ιδιοτελείς σκοποί πρέπει να αλλάξουν. Όταν η ύλη εξουσιάζει, χαρακτηριστικά της βυθισμένης στην ύλη μορφικής ζωής είναι ο φόβος, ο ατομισμός, ο ανταγωνισμός και η απληστία. Αυτά τα χαρακτηριστικά, πρέπει να δώσουν τη θέση τους στην πνευματική εμπιστοσύνη, τη συνεργασία, την ατομική επίγνωση και την ανιδιοτέλεια.
Για να θυμηθούμε ποιοι αληθινά είμαστε θα χρειαστεί να καταδυθούμε στα βάθη του υποσυνειδήτου μας και να αντιμετωπίσουμε τα κατασκευάσματα του νου, του εγώ μας και την Μεγάλη Πλάνη. Ο Ηρακλής είναι από αυτούς που παίρνει αυτή την απόφαση να κοιτάξει κατάματα το εγώ και τα κατασκευάσματα του και να αναμετρηθεί μαζί τους.

Η πορεία του είναι ένα μονοπάτι επιστροφής προς την Πηγή.
Δεύτερο αντικείμενο αυτής της μελέτης είναι να παρουσιαστεί μια οπτική της αστρολογίας που θα διαφέρει από εκείνη που συνήθως βλέπει το φως. Θα σκιαγραφήσουμε τον μύθο του Ηρακλή κατά το πέρασμα του από τα δώδεκα σημεία του ζωδιακού.

Σε κάθε σημείο εκφράζει τα χαρακτηριστικά του και σε κάθε σημείο αποκτά κάποια νέα γνώση του εαυτού του και μέσα από αυτή τη γνώση, δείχνει τη δύναμη του σημείου να αποκτά τα δώρα που το ζωδιακό σημείο του έδωσε. Θα τον δούμε να υπερνικά τις φυσικές του ροπές, ελέγχοντας και κυβερνώντας το πεπρωμένο του και με τον τρόπο αυτό δείχνει το γεγονός ότι τα άστρα επηρεάζουν αλλά δεν ελέγχουν.

Θα κλείσουμε με τον διαλογισμό της Πανσελήνου στους Διδύμους.

Κυριακή 22 Μαΐου
στις 19.00

Ώρα προσέλευσης 18:45
Έναρξη: 19.00 Λήξη: 21:00
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ
Κέντρο Φαέθων Ήβης 25 Ψυρρή.

Δηλώστε τη συμμετοχής σας:
6974 33 15 33 Ιωάννα Σοφού

6949 89 87 09 Κων/να Βλαχοπούλου

Κέντρο Φαέθων
Ήβης 25 Ψυρρή Τηλ. 213 00 99902
www.faethoniasis.gr