20/11/12

O πρώτος άνθρωπος με τριπλή έλικα του DNA του

O πρώτος άνθρωπος με τριπλή έλικα του DNA του





Οι περισσότεροι που ασχολούνται με το θέμα έχουμε ακούσει για την περίφημη Ζώνη Φωτονίων μέσα από την οποία θα περάσει ή περνάει η Γη μας. Για την ευθυγράμμισή μας με το κέντρο του γαλαξία μας. Για μία αλλαγή που συμβαίνει ή θα συμβεί στην ανθρωπότητα μέσα στο έτος που διανύουμε, το 2012. Κι όλα αυτά μαζί σχετίζονται με την "αναβάθμιση" του ανθρώπινου DNA: με τρεις, έξι ή δώδεκα έλικες...

Ένα αγόρι, ο μικρός Βρετανός Alfie από το Nuneaton του Warks, τριών χρονών περίπου σήμερα, γεννήθηκε με κάτι διαφορετικό από τους άλλους ανθρώπους. Κάτι που τον κάνει τον πρώτο και μοναδικό σε όλη την ανθρωπότητα.

από dailymail
Μετάφραση-Απόδοση: diadrastikoΟι γονείς του Gemma και Richard Clamp ανακάλυψαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το γιο τους όταν τον πρωτοπήγαν σπίτι τους. Μέσα σε λίγες μέρες, τον πήγαν εσπευσμένα πίσω στο νοσοκομείο αφού είχε σταματήσει να αναπνέει και τα χείλη του έγιναν μπλε.

Επιπλέον, ο Alfie Clamp είχε γεννηθεί τυφλός και με σοβαρές αναπηρίες, οι οποίες οδήγησαν τους γιατρούς να πραγματοποιήσουν διάφορες εξετάσεις. Σε αυτές, όταν ο Alfie ήταν έξι εβδομάδων, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι είχε μια σπάνια ανωμαλία στο DNA του.

Το έβδομο χρωμόσωμα του είχε διαγνωστεί με έναν επιπλέον έλικα στο DNA του και κατά συνέπεια είναι ο πρώτος άνθρωπος που έχει ποτέ καταγραφεί οπουδήποτε στον κόσμο με τριπλό έλικα.

Οι γιατροί τα έχασαν με την κατάστασή του, η οποία είναι τόσο σπάνια που δεν έχουν βρει όνομα γι’ αυτήν. Ούτε έχουν ιδέα για το αν η κατάστασή του θα βελτιωθεί ή αν θα μειωθεί το προσδόκιμο ζωής του.

Το σκοτάδι εγκατάλειψε τον Alfie μετά από τρεις μήνες, ωστόσο οι μύες του ήταν τόσο αδύναμοι που δεν μπορούσε να συστραφεί από μόνος του.

Ο Alfie εξακολουθεί να πάσχει από σοβαρά πεπτικά προβλήματα και χρειάζεται ένα κοκτέιλ φαρμάκων κάθε μέρα για να βοηθήσει το σώμα του να απορροφήσει ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες. Δεν μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στις υψηλές θερμοκρασίες ενώ μεταβολικά προβλήματα τον κάνουν να μην τρώει ή να μην πίνει σχεδόν τίποτα.

Από τότε που γεννήθηκε, ο Alfie πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αρκετές φορές. Οι γονείς του, πίστεψαν δύο φορές ότι θα πέθαινε και έμειναν έκπληκτοι όταν ο έγινε πλήρως καλά μετά από μόνο λίγες στο νοσοκομείο.

Ο κος και η κα Clamp έχουν επίσης μία εντεκάχρονη υγιέστατη κόρη, την Georgia. Οι ίδιο έκαναν δοκιμές στο DNA τους, οπότε και αποκαλύφθηκε πως δεν ήταν φορείς εκείνου του ελαττωματικού γονιδίου που έχει ο Alfie.

Η μητέρα του Alfie, κα Clamp, δήλωσε τότε: «Όταν οι γιατροί μας εξήγησαν τι συνέβαινε, κατέρρευσα. Ως έγκυος μητέρα περιμένεις να περάσουν εννέα μήνες σκεπτόμενη για το πως θα είναι το μωράκι σου όταν κάνει τα πρώτα του βήματα ή όταν θα χτυπήσει παλαμάκια με τα χεράκια του. Έχοντας ένα αγόρι όπως ο Alfie σε κάνει να εκτιμάς τα μικρά πράγματα. Δεν μπορούσε να στρίψει μέχρι την ηλικία των 18 μηνών, αλλά ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι όταν το έκανε».
Ο κος Clamp, δήλωσε: «Οι γιατροί μας είπαν πως δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να γίνει για να αποτρέψει αυτό που συνέβη. Δεν νομίζω ότι θα μάθω ποτέ πώς και γιατί έγινε. Τον κρατούσα στην αγκαλιά μου και κάποια στιγμή είδα τα μάτια του να αρχίζουν να εστιάζουν σε μένα. Αυτό ήταν τεράστιας σημασίας για εμάς, γιατί δεν ξέραμε αν αυτό θα συνέβαινε ποτέ. Πήραμε ακόμη και μια φωτογραφία των δυο μας έτσι: κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο. Έχοντας τον Alfie έχει αλλάξει η ζωή μας –τα πάντα περιστρέφονται γύρω από αυτόν. Αλλά είναι τόσο χαρωπό αγόρι και έφερε πολλή χαρά στη ζωή μας. Κάθε φορά που πάμε στο νοσοκομείο, όλοι οι γιατροί και οι νοσοκόμες λένε πόσο χαρούμενες είναι που θα δούνε τον Alfie».
Σημείωση:
Το παράδοξο είναι πως όσο κι αν ψάξαμε δεν βρήκαμε νεότερα στοιχεία, από τότε έως σήμερα, πέρα φυσικά από το ότι τα περισσότερα sites και blogs συνδέουν το νήπιο με την Ζώνη Φωτονίων και γενικά με όσα λέγονται για τις επερχόμενες αλλαγές στο DNA μέσα στο 2012, κλπ. Όπου αλλού συναντήσαμε το θέμα ήταν ακριβώς πανομοιότυπο, κάτι σαν δελτίο τύπου.
Μας ξέφυγε κάτι ή μήπως αποκρύπτεται κάτι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου