5/11/12

Ανάδρομος Ερμής, Νοέμβριος 2012



Ανάδρομος Ερμής, Νοέμβριος 2012

Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου


 
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 6ης Νοεμβρίου, παρατηρούμε τον Ερμή να μεταφέρεται στην ανάδρομή του πορεία . Θα παραμείνει μέχρι και την 26η Νοεμβρίου και έτσι θα ολοκληρώσει τον κύκλο της ανάδρομης διαδρομής του για το 2012.

Οι όψεις της ημέρας αυτής, εκδηλώνονται με  ποικιλόμορφο τρόπο, και οι κυριότερες από αυτές, έχουν ως εξής:

  • Ο Νότιος δεσμός της Σελήνης, ήδη στην 26η μοίρα του Ταύρου και ο Βόρειος δεσμό της, στο ζώδιο του Σκορπιού.

  • Μεγάλο τρίγωνο στα νερά (άτυπο) με τη συμμετοχή της Δήμητρας, του Χείρωνα, του Ποσειδώνα και του Κρόνου

  • Ο Ήλιος, σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα

  • Ο Ήλιος, συμμετέχει στο μεγάλο τρίγωνο των υδάτινων στοιχείων, μεταξύ των πλανητών που αναφέραμε λίγο πριν. (μεγάλο τρίγωνο νερού)


  • Η Λίλιθ σε σύνοδο με το Δία και σε αντίθεση με τον Άρη και την Ήρα. 
  • Η Αφροδίτη σε ταυ τετράγωνο με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό.


  • Η Εστία σε αντίθεση με τον Άρη. 
  • Η Συμμετοχή της Δήμητρας, σχηματίζει άτυπο σταυρό στα παρορμητικά.


Όμως !
Πρωταγωνιστής όλων βρίσκεται επί της ουσίας ο Ερμής, μιας και έχει την τιμητική του στο χάρτη αυτό. Συμμετέχει, με εύκολο τρόπο στο μεγάλο τρίγωνο της φωτιάς. Και όταν λέμε εύκολο τρόπο, εννοούμε, ότι εμπλέκεται με πλανήτες που τα πάει καλά. Εκτός αυτού, εμπλέκεται στη δομή του πνεύματος, που θα εκφραστεί απλόχερα και με σιγουριά. Συνδέεται με την ανώτερη βαθμίδα του Ουρανού, αλλά και με τη φιλική προς εκείνον Σελήνη. 

Αυτό που κυρίως θέλω να τονίσω εδώ, είναι ότι φαινόμενα τηλεπάθειας είναι δυνατόν να ενδυναμωθούν αλλά και να δώσουν έμφαση σε θέματα που έχουν χαρακτήρα κυρίως απελευθερωτικό. Είναι σα να διαπερνά μέσω κάποιας ιδέας … που ενδέχεται να φουντώσει τον ψυχισμό από αξιοπρέπεια … αλλά συγχρόνως και αυθόρμητη έκφραση – βούληση.  Μην ξεχνάτε, ότι ο Ερμής της 7ης Νοεμβρίου, γίνεται ανάδρομος σε σημείο που ήταν οι περσινές εκλείψεις.  Αυτό από μόνο του λέει πολλά !!! Δηλαδή, Μάιος 2011, Δεκέμβριος 2011.

Εδώ θέλει λίγο προσοχή, ώστε να μην παρασυρθούμε από πλαστές και κατασκευασμένες ιδέες, αλλά αντιθέτως, να διατηρήσουμε τη δική μας υπόσταση καθαρή και σε επίπεδο υψηλό. 

Φανταστείτε τη Σελήνη ως δείκτη που κινεί τις μάζες, τον Ερμή, σαν μια ιδέα και τον Ουρανό σαν μια ιδεολογία σε συνδυασμό με τον Τοξότη, που ξαφνικά ξεπετάχτηκε από το σεντούκι, να δίνει μέσω του Ουρανού κυρίως, το κατάλληλο ρεύμα, ώστε η πληροφορία να περάσει σε επίπεδο μαζικό αλλά και συγχρόνως συλλογικό.  

Σημαντικός δείκτης της έκφρασης αυτής, προκύπτει από τον ωροσκόπο της στιγμής, που βρίσκεται στις πρώτες μοίρες της Παρθένου. Όπως ήδη γνωρίζετε ή εάν δεν γνωρίζεται θα το μάθετε τώρα, ο Ερμής, σύμφωνα με την παραδοσιακή και κλασσική Αστρολογία, εκπροσωπεί εκτός από το ζώδιο των Διδύμων και το ζώδιο της Παρθένου. Είναι δηλαδή, ο κυρίαρχος Πλανήτης των ζωδίων αυτών. Εκεί δηλαδή, λειτουργεί με τρόπο πρακτικό, οικείο, γνωστό και διαχωρίσιμο. Τελικώς, λειτουργεί κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά !

Θα έχετε ακούσει επίσης, ότι η Παρθένος είναι το ζώδιο της ανάλυσης και της λεπτομέρειας. Έτσι λοιπόν, βλέποντας τον πλανήτη Ερμή να έρχεται σε όψη και επαφή με το ζώδιο που κυβερνά, να έχει πολλούς λόγους να είναι ευκίνητος και δραστικός. 

Εάν παρατηρήσουμε ότι γίνεται ανάδρομος στο πρώτο δεκαήμερο του Τοξότη, τότε θα δούμε ότι χρωματίζεται από την υφή του Δία. Ο λόγος που προκύπτει αυτό, είναι επειδή το πρώτο δεκαήμετο του Τοξότη εκπροσωπείται από τον κυβερνήτη του Δία.

Βέβαια θα μου πείτε ότι το άρθρο έχει πάρει μια απόχρωση μαθησιακή. Μα αυτό συμβαίνει για τον εξής λόγο. Να γίνει κατανοητό το περιβάλλον που προκύπτουν οι έννοιες. Κάποιοι από εσάς, ζήτησαν πιο απλά λόγια και αυτός είναι ο λόγος που προσπαθώ να γίνω περισσότερο αναλυτική, ώστε να ξέρετε που πατάτε διαβάζοντας το κείμενο αυτό.

Ας γυρίσουμε όμως στο πιο τεχνικό μέρος και ας δούμε, ότι ο ανάδρομος Ερμής, βρίσκεται σε όψη τετραγώνου με το χάρτη της ανάδρομης του πορείας.

Εάν κάνουμε μια σούμα και δούμε το γενικό κλίμα, θα λέγαμε ότι μάλλον δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. Ακόμη και η πρώτη έκλειψη που ακολουθεί, δεν είναι και τόσα δα τρομερή, μα όταν θα έρθει η ώρα θα δούμε το χάρτη της έκλειψης αναλυτικά. 

Σε γενικές γραμμές, ο ανάδρομος Ερμής, επηρεάζει κυρίως τα μεταβλητά ζώδια του πρώτου δεκαημέρου και για όσους δεν γνωρίζουν ή δε θυμούνται, πρόκειται για τους Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύες, μα και για όσους έχουν ωροσκόπο και πλανήτες στις μοίρες αυτές. Ενδέχεται πολλές ιδέες που όμως ίσως και να μείνουν εντός, να έχουν οι εκπρόσωποι των παρορμητικών ζωδίων του πρώτου δεκαημέρου. Εάν δεν μπορέσουν να τις επικοινωνήσουν, θα μπορούσαν να τις μεταδώσουν με τρόπο τηλεπαθητικό  :)

Και επειδή εδώ ταιριάζει πολύ τελικά …………
Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα … :) :) :) 
 
Ανοίξτε, ακούστε, εκφράστε με όποιον τρόπο μπορείτε … αυτό που πρέπει … αυτό που έχετε μέσα σας …
Ολιστική διαδρομή η καλύτερη εκδοχή !(και τα ζώδια του νερού το ξέρουν καλά)
Απολαύστε, και δράστε συγχρόνως προς  κατάλληλες και ουσιαστικές θέσεις !
Επικοινωνήστε με όποιον τρόπο σας είναι αρεστός ! 

Καλή επιτυχία :) !!!





Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου, 
Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας, 
Ρέικι Μάστερ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου